"Δεν συντονιζόμαστε στο σ*ξ και εκσπερματίζω πολύ γρήγορα! Είναι οργανικό ή μήπως συμβαίνει από το άγχος μου;" Ο ειδικός του Youweekly.gr απαντά...

Ιδού η απάντηση...

Με την κοπέλα μου, που είμαστε μαζί περίπου 3 μήνες, δεν μπορούμε να συντονιστούμε κατά τη διάρκεια του σεξ, με αποτέλεσμα από τον πόθο μου για εκείνη να εκσπερματίζω πολύ γρήγορα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι οργανικό ή μήπως συμβαίνει από το άγχος μου; Γιώργος

Την ερώτηση αυτή θα απαντήσει ο Ανδρολόγος του Youweekly.gr κ.Κωνσταντίνος Ρόκκας. Διαβάστε παρακάτω...

Αγαπητέ Γιώργο, η πρόωρη εκσπερμάτιση απασχολεί έναν μεγάλο αριθμό ανδρών (το 30%, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες), ενώ προκαλεί σημαντικό στρες και μπορεί να είναι αιτία σημαντικών «αναταράξεων» στις σχέσεις με τη σύντροφο. Τα αίτιά της μπορεί να είναι είτε οργανικά (προστατίτιδες, ουρηθρίτιδες, βραχύς χαλινός, νευρολογικές παθήσεις, χρήση ουσιών) είτε ψυχογενή.

Δείτε ακόμη: Ανανέωσε την ερωτική σου ζωή! Κάνε τον σύντροφο σου..."πύραυλο" σε πέντε μόλις βήματα!

Επίσης, πρέπει να διακρίνουμε τους πάσχοντες σε αυτούς που παρουσιάζουν το πρόβλημα από την αρχή της σεξουαλικής τους ζωής και σε αυτούς που το παρουσιάζουν αργότερα, μετά από ένα διάστημα φυσιολογικών σεξουαλικών σχέσεων. Μία άλλη αναγκαία διάκριση είναι ανάμεσα σε εκείνους που έχουν σε όλες τις σεξουαλικές πράξεις αυτό το χαρακτηριστικό και σε εκείνους που το παρουσιάζουν κατά καιρούς.

Η θεραπεία εξαρτάται από την αιτία. Στις ψυχογενείς μορφές υπάρχουν διάφορες τεχνικές, όπως η «Squeeze Technique» και η «Seman’s Maneuver» καθώς και άλλες μορφές σεξοθεραπείας. Στις δευτεροπαθείς οργανικές μορφές αντιμετωπίζουμε το αίτιο (π.χ. θεραπεία της προστατίτιδας). Στις πρωτοπαθείς μορφές αγνώστου αιτιολογίας έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορες θεραπείες, όπως τοπική χρήση αναισθητικών αλοιφών, χρήση προφυλακτικών με επιβραδυντικό υγρό κ.ά.