Υπάρχει τελικά η κατάλληλη στάση για σύλληψη; Όλη η αλήθεια!

Μάθε αν υπάρχει η κατάλληλη στάση στο κρεβάτι για να μείνεις έγκυος...

Υπάρχει τελικά η κατάλληλη στάση για σύλληψη; Όλη η αλήθεια!

Προσπαθείτε να πιάσετε παιδί αλλά... τζίφος;

Μην παιδεύεστε! Το Youweekly.gr σου έχει όλη την αλήεθια για το αν υπάρχει σωστή στάση στο σεξ για σύλληψη! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Φωνάζεις συνέχεια στο κρεβάτι; Οι 3+1 στάσεις για να μην σηκώσετε τη γειτονιά στο πόδι!

Σε αυτά τα βασικά ερωτήματα έδωσε απαντήσεις ο καθηγητής Άλαν Πέισι από το Τμήμα Ανδρολογίας του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ στο πλαίσιο του πρόσφατου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι.

Σύμφωνα με τον ειδικό, οποιαδήποτε στάση στο σεξ κι αν επιλέξει το ζευγάρι, οι πιθανότητες σύλληψης είναι λίγο-πολύ οι ίδιες.

Επίσης, στην ομιλία του ο ειδικός κατέρριψε μερικούς επίμονους μύθους που αφορούν τη σύλληψη. «Έχω ακούσει διάφορες ιστορίες, όπως γυναίκες που σηκώνουν τα πόδια τους στον αέρα και τα κινούν σαν να κάνουν ποδήλατο ή ζευγάρια που πιστεύουν πως τα σπερματοζωάρια κινούνται καλύτερα εάν κάνουν σεξ ενώ η γυναίκα στηρίζεται στα γόνατα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω ότι βοηθά τη σύλληψη κάτι από όλα αυτά».

Όσο για την ξεκούραση μετά το σεξ, ο Πέισι αναφέρει ότι δεν είναι απαραίτητο η γυναίκα να μείνει ξαπλωμένη για πολλή ώρα. Μελέτες δείχνουν ότι χρειάζονται περίπου 10 λεπτά για να φτάσουν τα σπερματοζωάρια στις σάλπιγγες ώστε να συναντήσουν το ωάριο και κάποιο από αυτά να το γονιμοποιήσει. «Μέχρι η γυναίκα να πάρει μερικές ανάσες και να σηκωθεί από το κρεβάτι, τα σπερματοζωάρια έχουν φτάσει εκεί που πρέπει».

Δείτε ακόμη: Μόλις χώρισες; Πόσο καιρό θα σου πάρει να το ξεπεράσεις!

Ο Δρ Στιούαρτ Λάβερι, σύμβουλος γυναικολόγος στο Πανεπιστήμιο του Χάμερσμιθ, επιβεβαιώνει την άποψη του Πέισι αναφορικά με τις στάσεις στο σεξ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά τεκμήρια που να δείχνουν ότι κάποια στάση είναι πιο βοηθητική από άλλες.

Ο Λάβερι καταρρίπτει με τη σειρά του μερικούς ακόμη μύθους σχετικά με τη σύλληψη, αναφέροντας πως δεν βοηθά να στηρίζει η γυναίκα τα πόδια της στον τοίχο ενώ κάθεται στο πάτωμα ούτε να τοποθετεί μαξιλάρι κάτω από τη λεκάνη της ώστε να αλλάξει η κλίση της μήτρας.

Δείτε ακόμη: Σε έριξε... στα "τέσσερα"; Αυτά είναι τα 5 tips για μεγαλύτερη απόλαυση!

Ο Λάβερι κάνει αναφορά σε μελέτη που εξέτασε τη σχέση γυναικείου οργασμού και εγκυμοσύνης και η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πράγματι οι γυναίκες που απολαμβάνουν περισσότερους οργασμούς είναι πιο πιθανό να συλλάβουν, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η συσχέτιση μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι οι γυναίκες που έμειναν έγκυες απολάμβαναν περισσότερους οργασμούς απλώς επειδή έκαναν περισσότερο σεξ!

Τέλος, ο Δρ Άνταμ Μπάλεν, καθηγητής Αναπαραγωγικής Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ληντς, δηλώνει πως «το πιο σημαντικό για ένα ζευγάρι που θέλει να κάνει παιδί είναι να κάνει πολύ σεξ –όσο σεξ θέλει, όπως θέλει– και να το απολαμβάνει».