Κάνε τη σχέση σου καλύτερη! 7 +1 βήματα που θα σε φέρουν πιο κοντά στο σύντροφό σου

Δες τους τρόπους και δεν θα χάσεις!

Κάνε τη σχέση σου καλύτερη! 7 +1 βήματα που θα σε φέρουν πιο κοντά στο σύντροφό σου

Η αγάπη μπορεί να μοιάζει με έναν κήπο γεμάτο λουλούδια και πιθανότατα να είναι.

Τα λουλούδια χρειάζονται φροντίδα για να ανθίσουν, όπως ακριβώς και οι σχέσεις. Είναι ανώφελο να υπάρχουμε σε μια σχέση όπου τα πάντα είναι εύθραυστα και αβέβαια. Το ίδιο ανώφελο είναι να παίζουμε παιχνίδια εξουσίας. Διαβάστε παρακάτω...

Για υγιείς ερωτικές σχέσεις και για καταστάσεις αμοιβαίου οφέλους (win win situations), χρειάζεται ο ένας να είναι σκαλοπάτι για την προσωπική ανάπτυξη του άλλου. Τι χρειάζεται όμως να κάνουμε για να διατηρήσουμε μια σχέση σε σωστή πορεία και να την κάνουμε να ανθίσει;

Δείτε ακόμη: Νέος έρωτας για τη Φαίη Σκορδά; Η αποκάλυψη που θα συζητηθεί! (Βίντεο)

Θέλεις μια καλύτερη σχέση με το σύντροφό σου;
1. Αποκαλύπτω τα συναισθήματά μου
Έχει αξία να αποκαλύπτω τη δυσφορία μου και τα συναισθήματα θυμού τα οποία αναδύονται κατά καιρούς. Αυτό βοηθάει στην εξέλιξη της σχέσης καθώς με βοηθάει να επικοινωνήσω ουσιαστικότερα με τον σύντροφό μου. Θυμάμαι ότι δεν υπάρχουν απορριπτέα συναισθήματα. Απορριπτέος είναι μόνο ο τρόπος που τα εκφράζουμε.

2. Γίνομαι καλύτερος ακροατής
Δύο μονόλογοι δεν ισούνται με έναν διάλογο. Η ενεργητική ακρόαση είναι βασικό συστατικό της αποτελεσματικής επικοινωνίας και η έλλειψή της φέρνει το ζευγάρι σε αδιέξοδο, αφού επαναλαμβάνονται τα ίδια λόγια χωρίς καμία εξέλιξη. Δεν πρέπει λοιπόν ο κάθε σύντροφος να οχυρώνεται στη δίκη του οπτική. Ας αφήσουμε ένα μικρό παράθυρο για μια άλλη σκέψη!

3. Δεν φοβάμαι να συγκρούομαι
Αναγνωρίζω τη δύναμη της σύγκρουσης. Δεν δαιμονοποιώ τους καβγάδες και φροντίζω πάντα να τους ολοκληρώνω. Τη ρήξη στα ζευγάρια δεν την προκαλεί η σύγκρουση αλλά η συναισθηματική απομόνωση. Η σιωπή είναι κακός σύμβουλος σε αυτή την περίπτωση. Κάνει τα ζευγάρια να ασφυκτιούν στη σχέση, να απομακρύνονται, ακόμα και να παραιτούνται από αυτήν.

4. Διατηρώ το σεξουαλικό πάθος
Φροντίζω όχι μόνο να συντηρώ το πάθος αλλά και να το δυναμιτίζω. Το γεγονός ότι η περίοδος του έντονου πάθους έχει παρέλθει, δε σημαίνει ότι πρέπει να μειωθεί η συχνότητα των ερωτικών μου επαφών. Η ερωτική πράξη ενισχύει τη σωματική και συναισθηματική εγγύτητα.

5. Μένω εστιασμένη στο παρόν
Μαλώνω για το τώρα. Διαχειρίζομαι την εκδικητική μου διάθεση. Αποφεύγω ατάκες του τύπου «δεν έχω ξεχάσει αυτό που έκανες πέρυσι» ή προβλέψεις όπως «δεν αλλάζεις εσύ». Το παρελθόν είναι μια ανάμνηση και το μέλλον μόνο ένα σχέδιο. Το παρόν είναι ό,τι πιο χειροπιαστό έχουμε.

6. Δείχνω ενσυναίσθηση
Δείχνω στον άλλον ότι τον καταλαβαίνω (όχι απαραίτητα ότι συμφωνώ μαζί του αλλά ότι τον κατανοώ) . Για να το καταφέρω όμως, πρέπει να προσπαθήσω να μπω στη θέση του. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορώ να αλλάζω ρόλους με τον σύντροφό μου για λίγο. Είναι αποτελεσματικό και διασκεδαστικό!

7. Αποφεύγω τις ταμπέλες
Όσο εκνευρισμένος και αν είμαι με το ταίρι μου, μιλάω με ακρίβεια και αποφεύγω τις προσβολές. Δεν εκτοξεύω κατηγορίες. Τα «είσαι ίδιος ο πατέρας σου», «είσαι εγωιστής» και άλλα αντίστοιχα δεν έχουν θέση στην επικοινωνία μου. Το να καταδικάζω τον άλλον και να τον βάζω σε καλούπια δεν ευνοεί την πρόοδό του ούτε και τη σύνδεσή μου μαζί του.

Δείτε ακόμη: Zara: Αυτές οι τσάντες αποδεικνύουν ότι η πολυτέλεια δεν κοστίζει!

8. Ανταμείβω τις προσπάθειες
Αναγνωρίζω τις προσπάθειες του σημαντικού άλλου μου. Δείχνω την εκτίμησή μου με λόγια και με πράξεις. Είμαι καλοπροαίρετη, τονίζω το θετικό και επιτρέπω που και που κάποια ολισθήματα. Δεν μεγεθύνω τις αποτυχίες και δεν δίνω έμφαση στο αρνητικό.

Οι σχέσεις δεν μένουν στάσιμες. Είναι ζωντανά συστήματα που εξελίσσονται. Ακόμη και οι κρίσεις που ενδεχομένως προκύψουν, μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για εσωτερική αναζήτηση και εξέλιξη. Χρειάζεται όμως δουλειά και κόπος.

Καλή δουλειά (όχι τύχη, γιατί οι σχέσεις δεν αφήνονται στη τύχη τους)!