Είσαι single; 10 λόγοι που είναι υπέροχο να είσαι μόνη!

Κορίτσια για εσάς!

Είσαι single; 10 λόγοι που είναι υπέροχο να είσαι μόνη!

Αυτό το διάστημα είσαι μόνη; Μη σε παίρνει από κάτω... Δεν έγινε κάτι.

Μέχρι να βρεθεί ο σωστός, μάθε 10 λόγους για να απολαύσεις τη single ζωή, όσο κρατήσειι! Διαβάστε παρακάτω....

1. Kάνεις οικονομία στα χρήματά σου. Η πιθανότητα του να βγαίνεις έξω με απαράδεκτους τύπους που μπορεί να πληρώνουν αλλά μπορεί και να ΜΗΝ πληρώνουν τα ποτά σου είναι δαπανηρή. Όπως και το να πηγαίνεις στα μαγαζιά και να αγοράζεις το τέλειο φόρεμα για ένα ραντεβού που τελικά αποδείχτηκε αποτυχία. Μάζεψε τα λεφτά για ένα ταξίδι στο εξωτερικό!

2. Γυρνάς σπίτι σου μεθυσμένη και δεν χρειάζεται να μιλήσεις σε κάποιον. Και κυριότερα να εξηγήσεις γιατί μέθυσες και γιατί θες να ακούσεις τώρα που μπήκες σπίτι αυτό το συγκεκριμένο τραγούδι. Όπως και ότι δεν έχεις πρόβλημα να πας στη τουαλέτα όσες φορές θες για να απαλλαχτείς από το αλκόολ!

3. Μπορείς να τρως ότι θες όπως θες. Γυρνάς από τη δουλειά και θες να φας πατατάκια και να γίνεις χάλια. Κανένα πρόβλημα. Ποιος θα σε κρίνει;

4. Οι σχέσεις με τις κολλητές σου αναθερμαίνονται. Αφού δεν έχεις αγόρι, όλος ο ελεύθερος χρόνος σου μετά τη δουλειά δίνεται αποκλειστικά στις κολλητές σου. Συναντήσεις με μάσκες προσώπου, dvd και κρασί είναι η καλύτερη διασκέδαση.

5. Μπορείς να ξυρίσεις τα πόδια σου… ή και ΟΧΙ. Αν και πιστεύουμε πως δεν χρειάζεται ποτέ να νιώθεις υποχρεωμένη να ξυρίσεις οποιοδήποτε σημείο του σώματος στην περίπτωση που δεν έχεις φίλο τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εύκολα. Πέρασε ένας μήνας και δεν άγγιξες το ξυραφάκι σου! Πάρτι!

7. Έχεις χρόνο να κάνεις ότι θες. “Κάτσε να ρωτήσω τον φίλο μου… χαχαχα! Είμαι ελεύθερη, δεν χρειάζεται να ρωτήσω κανέναν! Φύγαμε”! Αυτή η διαπίστωση δεν σου φτάνει;

8. Το βράδυ δεν σου κλέβει κανείς το πάπλωμα. Δεν ξυπνάς ποτέ στις 3 τα μεσάνυχτα από το κρύο γιατί ο καλός σου έκλεψε όλο το πάπλωμα. Και αν σου έχει συμβεί καταλαβαίνεις γιατί μιλάμε.

9. Μπορείς να φοράς άνετα εσώρουχα χωρίς να αναρωτιέσαι αν είσαι σέξι. Εσώρουχα που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, βαμβακερά, υπερμεγέθη! Όλη μέρα και το βράδυ!

10. Κανείς δεν κριτικάρει τις στιλιστικές σου επιλογές. Όταν γυρνάς σπίτι με τις τσάντες από τα μαγαζιά δεν υπάρχει κανένας να σου πει… “μα, δεν είναι πολύ προχωρημένο αυτό;”! Αντ’ αυτού κοιτιέσαι στον καθρέφτη και ενθουσιάζεσαι!

Το να είσαι σε σχέση σε επηρεάζει σε πράγματα που ούτε καν φανταζόσουν!

Και όμως το να είσαι σε σχέση σε επηρεάζει σε πράγματα που ούτε καν φανταζόσουν ότι θα μπορούσε να γίνει. Πράγματα που όταν ήσουν ελεύθερη αγαπούσες να κάνεις, η ήταν απλά η συνήθεια σου.

Πάμε να τα μάθουμε.

Έχεις περιορίσει τις καταχρήσεις

Οι παντρεμένες γυναίκες είναι κατά 20% λιγότερο πιθανό να το ρίχνουν στην... κραιπάλη συγκριτικά με την εποχή που ήταν μόνες, υποδεικνύει μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Northwestern στο Evanston, Illinois. Σύμφωνα με το shape, όταν φοράνε τη βέρα φαίνεται πως οι γυναίκες έχουν την τάση να αφήνουν πίσω τις "άγριες" μέρες τους. Και γνωρίζοντας πως πάντα θα παρατητηρεί ο ένας τις κινήσεις του άλλου, μπορεί να βοηθηθείτε και δύο και να κρατήσετε υπό έλεγχο τις καταχρήσεις.

Συμβουλή για όλες: “Η κατανάλωση μιας μέτριας ποσότητας αλκοόλ μπορεί να είναι καλό για σένα”, λέει η Dr Brass. Όταν όμως το παρακάνεις μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος για καρκίνο.

undefined

Έχεις καλύτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας

Οι αδέσμευτες γυναίκες έχουν 60% περισσότερες πιθανότητες να μην έχουν ασφάλεια υγείας συγκριτικά με τις παντρεμένες, υποδεικνύει έρευνα του Κέντρου για τον Έλεγχο Ασθενειών. “Έχοντας σύντροφο αυξάνονται οι πιθανότητες να έχεις ασφάλεια εργοδότη”, λέει ο Mark Rukavina, executive διευθυντής της Access Project, μια εταιρίας έρευνας και συμβουλών σε θέματα υγείας.

Συμβουλή για όλες: Μη δέχεσαι την ανασφάλιστη εργασία. Όχι μόνο χάνεις πολύτιμα ένσημα για τη συνταξιοδότησή σου, αλλά λες "όχι" στη διασφάλιση της υγείας σου.

Διατηρείς τον εγκέφαλο σου νέο

Τα ζευγάρια που είναι παντρεμένα ή ζουν μαζί έχουν τις μισές πιθανότητες να εμφανίσουν άνοια αργότερα στη ζωή τους συγκριτικά με αυτούς που ζουν αδέσμευτοι, σημειώνει μια μελέτη του BMJ. Η συνεχής κοινωνική αλληλεπίδραση μεταξύ των συντρόφων (ακόμη και οι καυγάδες) μπορεί να δυναμώνουν τις συνδέσεις μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων και να προλαμβάνουν την νοητική κατάπτωση.

undefined

Συμβουλή για όλες: Ζευγαρωμένη ή όχι, όλοι μπορούν να επωφεληθούν από την υγιή κοινωνική συνδεσιμότητα. “Με πιο ισχυρή διανοητική υγεία, αντιμετωπίζεις πολύ καλύτερα τα οποιαδήποτε εμπόδια υγείας που μπορεί να προκύψουν στο δρόμο σου”, συμβουλεύι η Dr Brass.

Έχεις κολλήσει το μικρόβιο της ευτυχίας

Οι γυναίκες που ζουν με κάποιον σύντροφο τείνουν να είναι πιο κεφάτες όταν ο σύντροφός τους είναι σε καλή διάθεση, σύμφωνα με μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο του York. “Τα συναισθήματα είναι άκρως μεταδοτικά, το ίδιο ισχύει και για την ευτυχία”, εξηγεί ο συγγραφέας της μελέτης Nick Powdthavee, Ph.d.