Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σκέφτεστε να συγκατοικήσετε; Αυτά είναι τα σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν πρέπει να κάνετε αυτό το βήμα!

Υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί;

Σκέφτεστε να συγκατοικήσετε; Αυτά είναι τα σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν πρέπει να κάνετε αυτό το βήμα!
Σχέσεις 26.07.2019 11:46

Μήπως σκέφτεστε με τον σύντροφό σας να συγκατοικήσετε; Αυτά είναι τα σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν πρέπει να κάνετε αυτό το βήμα!

Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που σου επιτρέπεται να μετακομίσεις αφού ο καιρός είναι καλύτερος και σου το κάνει πιο εύκολο.

Αποφάσισες όμως να συγκατοικήσεις με το έτερον ήμισυ ή να του/ης προτείνεις να συγκατοικήσετε. Είναι η σωστή απόφαση; Αυτός είναι ο βασικός λόγος που κάνει έναν άνδρα να «φύγει» από μια σχέση!

Δε θυμάται αυτά που του/ης λες

Ίσως αποτελεί το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός συγκατοίκου. Πρέπει να είναι σχετικά επιμελής και άξιος εμπιστοσύνης –αν του ζητήσεις να φροντίσει για κάτι στο σπίτι όπου μένετε, πρέπει να το θυμάται. Για χάρη της ψυχικής σου ισορροπίας, καλό είναι να έχει την ευχέρεια να θυμάται αυτά που πρέπει να κάνει χωρίς να του υπενθυμίζεις εσύ ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν ο σύντροφός σου είναι από αυτούς που ξεχνούν επιλεκτικά αυτά που του ζήτησες να κάνει -ειδικά αν αυτά που ζήτησες χρειάζονται παραπάνω από 5 δευτερόλεπτα να διεκπεραιωθούν, τότε πρέπει να το ξανασκεφτείς. Ή αν ξεχνά κάθε τι που έχετε συζητήσει και αφορά αυτά που σε ενοχλούν στην καθημερινότητά σας.

Αυτό το χαρακτηριστικό, μπορεί σε μία συμβατική σχέση κατά την οποία το ζευγάρι βρίσκεται μόνο τα σ/κ, να είναι δευτερούσης σημασίας, ωστόσο στην συγκατοίκηση είναι αδιαπραγμάτευτο πρόβλημα.

Δεν του/ης αρέσουν οι φίλοι σου

Δεν είναι υποχρεωμένος να γίνει καρδιακός φίλος της παρέας σου. Δυστυχώς όμως αν σου λέει κατάμουτρα και ψυχρά πως δεν του αρέσουν οι φίλοι σου, γίνεται αγενής ή δυσάρεστος όταν βρίσκονται στον ίδιο χώρο ή σε αποτρέπει από το να βγεις μαζί τους, όλα αυτά είναι ανησυχητικά σημάδια.

Δεν είναι κακό να έχει άποψη, κακό είναι να πιστεύει πως η δική του γνώμη του δίνει το δικαίωμα να μπαίνει εμπόδιο στη δική σου ζωή. Και όσο συνεχίζει να έχει αυτή τη στάση, τόσο χειρότερο είναι καθώς δείχνει σημάδια χειριστικού ανθρώπου στην προσπάθειά του να δει πόσο θα απομακρυνθείς από τους φίλους σου για χάρη του. Άσε που στις μαζώξεις θα περνάς απαίσια.

Δε μπορείς να «ξαλαφρώσεις» μπροστά του/ης (ή στο διπλανό δωμάτιο)

Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνεις στην καθημερινότητά σου, ούτε θα σε κρίνουμε γι’ αυτό. Ωστόσο, αν σε ένα υποθετικό σενάριο –το οποίο δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα- στο δρόμο για το χωριό σου, ήθελες να ξαλαφρώσεις ακραία πολύ, αλλά από μόνη της η σκέψη ότι θα ουρήσεις/κάνεις την άλλη ανάγκη μπροστά ή κοντά στον σύντροφό σου σε τρομοκρατεί, δεν είναι καλό σημάδι.

Ο πιο συχνός λόγος που τρομάζουμε στην ιδέα ο σύντροφός μας να ακούσει τον αργόσυρτο ήχο του υγρού (ή το πλουτς) που πέφτει στην πορσελάνη είναι ο φόβος ότι αυτό θα επηρεάσει τη σχέση μας σε σημείο που δεν υπάρχει γυρισμός. Επομένως, αν ο σύντροφός σου είναι της ιδιοσυγκρασίας «Πρέπει να κρατάμε το μυστήριο ζωντανό» και σε κάνει να νιώθεις άβολα όποτε κάνεις κάτι ανθρώπινο, μάλλον αυτή η συγκατοίκηση δεν θα έχει καλή κατάληξη.

Αρνείται να μιλήσει για χρήματα

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναφέρεται σε κάθε συζήτηση συγκατοίκησης. Είναι αδιαμφισβήτητα ένα θέμα το οποίο πρέπει να ξεκαθαρίζεται από νωρίς. Και αν ο σύντροφός σου αρνείται να συζητήσει και να θέσετε μαζί τις προσδοκίες που έχετε ο ένας από τον άλλον, μάλλον θέλει να συζήσει ανέξοδα. Και καλό είναι να υπάρχει ισορροπία στα έξοδα. Ούτε να πληρώνει ο ένας περισσότερα, ούτε ο άλλος λιγότερα. Αν τα πληρώνει όλα ο ένας από τους δύο, του άλλου δεν θα μετράει ο λόγος του στο σπίτι σε περίπτωση χωρισμού, οπότε είναι κι αυτός που θα πρέπει να ύγει. Αν κάποιος από τους δύο θελήσει να χωρίσει και ο άλλος δεν πληρώνει, μπορεί ο γενναιόδωρος να «φορτωθεί» τον πρώην σύντροφό του καθώς είναι πολύ πιθανό να μη θέλει να επιστρέψει στους γονείς του ή να μην έχει λεφτά να μείνει αλλού.

Και οι δύο περιπτώσεις είναι απεχθείς, οπότε αν ο σύντροφός σου αρνείται να κάνει αυτή την κουβέντα, θεώρησε το κακό σημάδι.

Αυτά τα 3 σημάδια δείχνουν ότι...απλώς δεν ενδιαφέρεται!

Αυτά είναι 3 ενδεικτικά σημάδια που δείχνουν ότι...απλώς δεν ενδιαφέρεται!

Καμιά φορά παρεξηγούμε τις προθέσεις των ανθρώπων που μας φλερτάρουν με αποτέλεσμα να καταλήγουμε σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Το ιδανικό στην αρχή μίας σχέσης -για πολλούς- είναι ο έρωτας με την πρώτη ματιά από τον οποίο ένα παραμύθι αγάπης και ρομαντισμού ξεκινά. Άλλοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον έρωτα. Θέλουν ίντριγκα, θέλουν παιχνίδι κυνηγητό, χουλιγουντιανά σενάρια και 40 κύματα, πριν ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Κορίτσια προσοχή: Αυτή είναι η φράση που "σκοτώνει" σε δευτερόλεπτα την ερωτική επιθυμία των ανδρών!

Έτσι, αυτές οι δύο κατηγορίες ανθρώπων μας οδηγούν σε ένα χαλασμένο τηλέφωνο: «παίζει γιατί με θέλει ή γιατί δεν ενδιαφέρεται;».

Οι πράξεις του/ης δεν ανταποκρίνονται στα λόγια του

Εκτός κι αν είσαι άνθρωπος που του αρέσει το παραμύθι, το πιο πιθανό είναι να ανήκεις στους ανθρώπους που προτιμούν τις πράξεις από τα λόγια. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να σε ενημερώσουμε ότι ένας ειλικρινής άνθρωπος, δεν υπόσχεται απλώς, τηρεί τα λεγόμενά του.

Επομένως, ένας εύκολος τρόπος για να καταλάβεις αν το φλερτ σου ενδιαφέρεται για εσένα πραγματικά είναι να παρατηρήσεις το κατά πόσο τα λόγια του μετατρέπονται σε πράξεις. Ακόμη και οι άνθρωποι που θέλουν κάτι χαλαρό, δεν θα αναλωθούν στο να σου υποσχεθούν διάφορα και μετά να πάθουν αμνησία· δε θα υποσχεθούν τίποτα.

Αν σου πει ότι θα σε πάρει τηλέφωνο και δεν σε καλέσει, ξεκίνα να παρατηρείς. Αν αυτό συνεχιστεί και με άλλα θέματα, τότε συγγνώμη, αλλά δεν ενδιαφέρεται.

Δεν του/ης αρέσουν οι ταμπέλες

Οι ταμπέλες μπορεί να είναι πολλά πράγματα. Αρχικά, υπάρχει η κλασική ταμπέλα της σχέσης. Μετά, υπάρχουν κι άλλες ταμπέλες. Για παράδειγμα, αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται και εσύ του πεις να βγείτε ραντεβού, θα σου απαντήσει διπλωματικά: «πάμε καλύτερα για μπίρα». Εμμέσως σε προειδοποιεί να μην το βλέπεις σαν την αρχή μίας ενδεχόμενης σχέσης, αλλά σαν ένα απλό "άραγμα". Εσύ δεν το ακούς.

Δεν έχει λόγο να το παίζει δύσκολος/η

Όταν ένας άνθρωπος παίζει παιχνίδια και ταυτόχρονα ενδιαφέρεται, το κάνει για κάποιο λόγο. Ίσως πληγώθηκε στο παρελθόν και τώρα είναι πιο προσεκτικός/ή. Μπορεί να βγήκε πρόσφατα από μία σχέση και τώρα να θέλει να είναι σίγουρος/η για τα συναισθήματά του/ης. Μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα αυτήν την περίοδο στη ζωή του/ης, για το οποίο θα σε είχε ενημερώσει σχετικά, έστω και υπερβολικά περιληπτικά. Ωστόσο, αν δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος που ενίοτε είναι απόμακρος/η, δεν υπάρχει ζήτημα παιχνιδιού, μόνος/η σου παίζεις.

Καμιά φορά, ο πιο ξεκάθαρος τρόπος για να καταλάβεις αν αυτός για τον οποίο ενδιαφέρεσαι παίζει μαζί σου για να σε «κολλήσει» ή γιατί απλώς δεν ενδιαφέρεται, είναι να μπεις στη θέση του/ης. Στη θέση του/ης, αν είχες ένα άτομο απέναντι σου με το φέρσιμο το δικό σου, θα έμπαινες στη διαδικασία να παίξει παιχνίδια. Θα έλεγες ότι το παίζεις εσύ δύσκολος/η ή απόμακρος/η σε τέτοιο βαθμό που να ωθείς και το φλερτ σου να σου φερθεί αναλόγως; Έχεις προσπαθήσει να τον/ην κάνεις να ζηλέψει, οπότε πρέπει κάπως να αντεπιτεθεί;

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορίτσια προσοχή: Αυτή είναι η φράση που "σκοτώνει" σε δευτερόλεπτα την ερωτική επιθυμία των ανδρών!

Θάνος Ασκητής: Τα 12 λάθη που κάνουμε στη σχέση μας και φέρνουμε το τέλος!

Διαβάστε περισσότερα θέματα σχέσεων στο Youweekly.gr

Share