«Η μητέρα μου δε θέλει τη σύντροφό μου. Τι να κάνω»; Ο ειδικός του YouWeekly.gr απαντά!

Εσείς τι θα κάνατε;

«Η μητέρα μου δε θέλει τη σύντροφό μου. Τι να κάνω»; Ο ειδικός του YouWeekly.gr απαντά!

«Η μητέρα μου δε θέλει τη σύντροφό μου. Τι να κάνω». Ο ειδικός του YouWeekly είναι εδώ και απαντά στα διλήμματά σας.

«Η μητέρα μου δεν θέλει τη σύντροφό μου...

Με τη σύντροφό μου αποφασίσαμε να παντρευτούμε. Αυτό που με ενοχλεί πολύ είναι η αντίδραση της μητέρας μου που δεν συμφωνεί, λέει ότι δεν ταιριάζουμε και ότι πρέπει να τη χωρίσω»!

Ιάκωβος

Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που κάνεις στην συγκατοίκηση και σκοτώνεις τον έρωτα!

Αγαπητέ Ιάκωβε,

Σε αυτή την περίοδο της ζωής σου κυριαρχούν πολλά και διαφορετικά συναισθήματα. Από τη μια πλευρά αισθάνεσαι χαρούμενος, ενθουσιασμένος που έχεις «βρει το άλλο σου μισό» και θα προχωρήσετε σε γάμο. Ο γάμος είναι γενικότερα μια σημαντική εξελικτική φάση για τη ζωή του κάθε ατόμου καθώς συμπίπτει συνήθως και με τη δημιουργία οικογένειας. Από την άλλη όμως, εκφράζεις τη δυσαρέσκειά σου που η μητέρα σου όχι μόνο δεν χαίρεται με την εξέλιξή σου αλλά αντίθετα θεωρεί «ακατάλληλη» την επιλογή σου. Και έχεις κάθε δίκιο να σε ενοχλεί, να σε θυμώνει με τη συμπεριφορά αυτή. Με τον τρόπο αυτό είναι σαν να μη σε σέβεται, να μη δέχεται τις αποφάσεις σου. Αραγε είναι κάτι το οποίο έχει κάνει και στο παρελθόν; Θυμάσαι και άλλα προσωπικά σου ζητήματα στα οποία είχε επιβάλλει τη γνώμη της; Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλές ελληνικές οικογένειες όπου οι γονείς και ιδιαίτερα η μητέρα παρεμβαίνει στη ζωή, στις αποφάσεις των παιδιών. Η μητέρα μπορεί να νομίζει ότι με τη συμβολή της βοηθάει στο να παρθούν οι «σωστές» αποφάσεις. Το κίνητρο και η αγάπη της σίγουρα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Ομως συχνά χάνει τα όρια καθώς πιέζει και ενοχοποιεί τον γιο της. Ετσι καταλήγει να φαίνεται ότι ο γιος δεν είναι ικανός να διαχειριστεί τα δικά του προβλήματα και πάντα θα υπάρχουν άλλοι που θα έχουν μια πιο αποτελεσματική και «σωστή» λύση. Είναι σημαντικό να βάλεις όρια στη μητέρα σου, να της μιλήσεις ανοιχτά ότι σε αυτή τη φάση της ζωή σου τις αποφάσεις θα της πάρεις μόνος σου και εκείνη πρέπει να της σεβαστεί. Προστάτευσε τον εαυτό σου και τη σύντροφό σου!


ΠΗΓΗ: TV24

Σε αγαπάει αλλά δεν είναι ερωτευμένος μαζί σου. Διορθώνεται; O ειδικός απαντά...

Είναι μια κλασική διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών. Εσύ νομίζεις ότι δεν νοιάζεται και τόσο για σένα ενώ εκείνος θεωρεί ότι είναι πλήρως αφοσιωμένος.

Για εκείνον αγάπη είναι στο να δείχνει ενώ για σένα είναι κάτι πιο ρομαντικό με συζητήσεις, δώρα, εκπλήξεις και πολλά πολλά συναισθήματα. Διαβάστε παρακάτω....


Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Αναγνώρισε την προσπάθειά του και μάθε τον τρόπο που έχει για να σε αγαπάει και να στο εκφράζει. Η συναισθηματική νοημοσύνη διαφέρει στους ανθρώπους και όσο πιο πολύ κατανόηση δείξεις, τόσο πιο σίγουρος και έτοιμος θα νιώσει να κάνει κάτι παραπάνω.

Δείτε ακόμη: 10 tips για να τον κάνεις να «κολλήσει» μόνο και μόνο από τα μηνύματα που θα του στείλεις!

Αν τον κατηγορείς συνεχώς ότι δεν σου δίνει αυτά που θες, και με δεδομένο ότι η σχέση σας δεν έχει κάποιο πρόβλημα, θα του δημιουργήσεις μεγάλη ανασφάλεια.