Σπάνιο φωτογραφικό υλικό απο το σπίτι και τη ζωή της Τζένης Καρέζη!

Σπάνιο φωτογραφικό υλικό απο το σπίτι και τη ζωή της Τζένης Καρέζη!
Απο τη Θεοδώρα Τζαχρήστα

Η Τζένη Καρέζη το Μάρτιο του 1968 ανοίγει το σπίτι της στο περιοδικό "ΓΥΝΑΙΚΑ" και παράλληλα ανοίγει και την ψυχή της με μια συνέντευξη, λίγους μήνες πριν τον γάμο της με τον Κώστα Καζάκο. Οι δυο τους έχουν γνωριστεί ένα χρόνο πριν στην..ταινία του Ντίνου Δημόπουλου "ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ", ενώ έχουν ξεκινήσει τη νέα τους ταινία "ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΙΜΑ" με τον Νίκο Φώσκολο. Η Τζένη παίζει στο θέατρο ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ το έργο "ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ" με τον Ανδρέα Μπάρκουλη και ετοιμάζεται για τον δεύτερο γάμο της, στις 5 Αυγούστου 1968.

Δείτε ακόμα: Αποκάλυψη! Ο πρώτος σύντροφος της Αννίτας Πάνια και…τα 14 χρόνια φυλακή!

Εκείνο το καλοκαίρι θα σηματοδοτήσει και την τελευταία της εμφάνιση σε χαριτωμένες και ανάλαφρες κωμωδίες των τελευταίων σεζόν, αφού θα κάνει στροφή στο ρεπερτόριό της, παίζοντας "ΘΕΟΔΩΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ". Για την -θεατρική- ιστορία, "Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑΣ" στο θέατρο ΑΤΤΙΚΟΝ, είναι το έργο πριν την αλλαγή αυτή. Φωτογραφίζεται, λοιπόν, στο σπίτι της και έτσι δίνει την ευκαιρία στους πολλούς θαυμαστές της να "εισβάλλουν" στο προσωπικό της καταφύγιο. Η αγαπημένη της γωνιά, είναι εκείνη με τις παλιές βυζαντινές εικόνες, που διακοσμούν ένα τοίχο στο σαλόνι της, καλυμμένο ολόκληρο από "μπουαζερί", με το άσπρο τζάκι σε νησιώτικη γραμμή να ξεχωρίζει, με δύο φρίζες από πράσινη πορσελάνη, που η Τζένη έχει βγάλει από μια Αυστριακή σόμπα. Εκεί είναι ο κόσμος της με δίσκους, παλιά έπιπλα και τα βιβλία της, που απολαμβάνει να διαβάζει, καθισμένη μπροστά στο αναμμένο τζάκι και κάτω από το φως των κεριών. Μπροστά από το τζάκι επίσης, φωτογραφίζεται με κομψό φόρεμα από ύφασμα χρυσό κρυσταλλιζέ, αφού της αρέσουν τα βαριά μεταξωτά και τα υφάσματα σε τύπο ανατολίτικων μπροκάρ. Με κοντό βραδυνό, κεντημένο με παγιέτες σε χρώμα παλιού χρυσού και τυρκουάζ, ίδια μακριά σκουλαρίκια και μοντέρνο χτένισμα, φωτογραφίζεται με φόντο τις εικόνες, και συνδυάζει το αυστηρό ασκητικό παρελθόν με την οπτική αρμονία στο προσωπικό της περιβάλλον.

Δείτε ακόμη: Αμαλία Κωστοπούλου: Όλα όσα δεν ξέρετε για τη ζωή της κόρης του Πέτρου και της Τζένης!

Οι επόμενες φωτογραφίες είναι στη βεράντα του σπιτιού της, με σύγχρονο ντύσιμο και στυλ που λάνσαρε εκείνη, κάπα και ψηλές μπότες. Χαίρεται τη λιακάδα στο μπαλκόνι της και εξομολογείται ότι είναι ερωτευμένη. Διαβάστε πώς περιγράφει τον άνθρωπο που αγάπα: "Είναι τέλειος. Όπως όλοι οι άνθρωποι όταν αγαπάμε. Είναι πιο δυνατός από μένα, πιο έξυπνος, πολύ ειλικρινής και έχει πνευματικά ενδιαφέροντα, που χαίρομαι να τα μοιράζομαι μαζί του. Πρέπει να παραδεχτώ πως με έχει αλλάξει. Αυτή είναι σίγουρα η πιο ουσιαστική σχέση που είχα στη ζωή μου. Δεν βγαίνω και δεν ξενυχτάω άσκοπα, προτιμώ να κάθομαι μαζί του και να μιλάμε ως τις οκτώ το πρωί, Ποτέ άλλοτε δεν μου είχε συμβεί αυτό". Ως τη μεγαλύτερη βλακεία που έκανε στη ζωή της, θεωρεί την αγορά του "ΜΑΙΡΗ-ΜΑΙΡΗ", το κότερο που αγόρασε μετά την μεγάλη της ομώνυμη θεατρική επιτυχία, το οποίο της στοίχισε μια περιουσία και δεν είχε χρόνο να το χαρεί.

Δείτε ακόμη: Η Marilyn Monroe όπως δεν την έχουμε ξαναδεί: Σπάνιες φωτογραφίες αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά του αυθεντικού σεξ σύμπολ

"Είδα κι έπαθα να το ξεφορτωθώ". Τέλος, κάνει μια κατάθεση ψυχής για το τί συμβαίνει στον ηθοποιό, μετά την αυλαία κι όταν τα φώτα κλείνουν. "Έχω σταθεί πολλές φορές και κοιτάζω την άδεια πλατεία. Ο κόσμος έχει φύγει, συνεχίζει τη ζωή του και φυσικά, δεν νοιάζεται για σένα. Το κοίταγμα από τη σκηνή προς την πλατεία είναι η ανάστροφη αναμέτρηση. Και καταλήγει σχεδόν πάντα, σε μια πικρή γεύση. Είναι η απόδειξη του πόσο εφήμερη είναι η δουλειά μας. Ο ηθοποιός προσπαθεί τις πιο πολλές φορές να μην το σκέφτεται αυτό. Μεγάλο ρόλο παίζει η διάθεσή του και η προσωπική ζωή. Άλλο να φεύγεις χαρούμενος και ευτυχισμένος, από το θέατρο με κάποια συντροφιά, και άλλο μόνος. Το άδειο θέατρο σε συνδυασμό με την μοναξιά, είναι κάτι τραγικό. Όμως το κέρδος και η μεγάλη νίκη του ηθοποιού, περισσότερο κι από την επιτυχία, είναι η ΔΙΑΡΚΕΙΑ. Αυτό, έχω ως στόχο μου." Δεκέμβριος του 2012...να είσαι σίγουρη Τζένη, ότι ο στόχος σου έχει πραγματοποιηθεί…

[gallery td_select_gallery_slide="slide" ids="171550,171551,171553,171554,171555,171556,171557,171558,171559,171560"]

Πηγή φωτογραφιών: Cosmopoliti.com