Έρωτες στη μεγάλη οθόνη: Οι 20 ατάκες που μας έκαναν να… λιώσουμε!

Έρωτες στη μεγάλη οθόνη: Οι 20 ατάκες που μας έκαναν να… λιώσουμε!
Είναι μερικές ατάκες βρε παιδί μου που θα έκαναν και την πιο σκληρή γυναίκα να λυγίσει και να λιώσει σαν κεράκι. Ατάκες που θα θέλαμε τόσο να ακούγαμε από τα χείλη του καλού μας ή που θα θέλαμε τόσο πολύ να του πούμε εμείς. Από τα ασπρόμαυρα “Casablanca” και το “Όσα παίρνει ο Άνεμος” μέχρι το “ Όταν ο Harry γνώρισε τη Sally ” και το “ The notebook ”, αυτές είναι οι πιο ρομαντικές ατάκες στην ιστορία του σινεμά, που απλά μας έκαναν να… λιώσουμε!

When Harry Met Sally (1989)



“Αγαπώ το ότι κρυώνεις ακόμη κι όταν είναι 21 βαθμοί έξω. Αγαπώ το ότι σου παίρνει μιάμιση ώρα να παραγγείλεις ένα σάντουιτς. Αγαπώ τον τρόπο που ζαρώνεις τη μύτη σου όταν με κοιτάς λες και είμαι τρελός. Αγαπώ το ότι αφού περάσω μια μέρα μαζί σου, η μυρωδιά απ’ το άρωμά σου μένει στα ρούχα μου. Και αγαπώ πως είσαι το τελευταίο άτομο με το οποίο θέλω να μιλήσω πριν πάω για ύπνο. Και όχι γιατί νιώθω μόνος, κι όχι επειδή είναι Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ήρθα εδώ απόψε γιατί όταν συνειδητοποιείς πως θες να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής μου με κάποιον, θέλεις αυτό το υπόλοιπο να ξεκινήσει όσο πιο σύντομα γίνεται”: Η πιο αγαπημένη μας ταινία για δύο φίλους που γίνονται εραστές, μας θυμίζει πως η πραγματική αγάπη βρίσκεται στις λεπτομέρειες.

- Ο Harry Burns (Billy Crystal) στη Sally Albright (Meg Ryan)

Moonstruck (1987)



“Σ’ αγαπώ Λορέττα. Όχι όπως σου έχουν πει πως είναι η αγάπη, ούτε κι εγώ ήξερα, ο έρωτας είναι καταστρεπτικός. Σου κάνει τη καρδιά χίλια κομμάτια. Κάνει τα πράγματα περίπλοκα. Δεν είμαστε εδώ για να τα κάνουμε όλα τέλεια. Οι χιονονιφάδες είναι τέλειες. Τα αστέρια είναι τέλεια. Όχι εμείς! Εμείς είμαστε εδώ για να καταστρέψουμε τους εαυτούς μας και να σπάσουμε τις καρδιές μας σε χίλια κομμάτια, να αγαπήσουμε τους λάθος ανθρώπους και να πεθάνουμε.. Τώρα θέλω να έρθεις μαζί μου στο σπίτι μου και να πλαγιάσεις στο κρεβάτι μου!” : Τίποτα δεν είναι τέλειο, όμως μας αρέσουν οι άντρες που τι ξέρουν θέλουν και πώς να το διεκδικούν!

– Ο Ronny Cammareri (Nicolas Cage) στη Loretta (Cher)

 

As Good as it Gets (1997)



 

“Με κάνεις να θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος”: Απλό, ουσιαστικό και τόσο μα τόσο γλυκό, από έναν άνθρωπο που, ας μη ξεχνάμε, στην αρχή της ταινίας ήταν η επιτομή της αντικοινωνικότητας και της μισανθρωπιάς.

- Melvin Udall (Jack Nicholson) στην Carol Connelly (Helen Hunt)

 

The Notebook (2004)



“Θέλω όλο σου το είναι, για πάντα, κάθε μέρα. Θα το κάνεις αυτό για μένα σε παρακαλώ; Απλά σκέψου τη ζωή σου 30 χρόνια ή 40 χρόνια από τώρα. Πώς θα είναι; Αν είναι μαζί του, πήγαινε. Πήγαινε! Σε έχασα μια φορά, νομίζω πως μπορώ να το αντέξω αν ήξερα πως αυτό είναι αυτό που πραγματικά θες. Αλλά μην τολμήσεις να προτιμήσεις την εύκολη λύση!”: Πώς να συμβιβαστείς με κάτι λιγότερο από τα πάντα, ε;

-Rower (Tim Ivey) στηνAllie Calhoun (Gena Rowlands)

 

Jerry Maguire (1996)



“Με κέρδισες με το πρώτο ‘Γειά’”/ “Με συμπληρώνεις”: Δύο ατάκες που έμειναν στην ιστορία και συνοψίζουν και την ουσία της ταινίας. Τον ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά κι εκείνος ήξερε πως ήταν η μία και μοναδική για εκείνον.

- Dorothy Boyd(Renée Zellweger)/Jerry Maguire (Tom Cruise)

 

Runaway Bride (1999)



“Σου εγγυώμαι πως θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές, όπως σου εγγυώμαι πως κάποια στιγμή και οι δυο μας θα θέλουμε να το σκάσουμε. Όμως σου εγγυώμαι επίσης πως αν δε σου ζητήσω να γίνεις δικιά μου, θα το μετανιώνω για το υπόλοιπο της ζωής μου. Γιατί βαθιά μέσα μου ξέρω πως είσαι η μια και μοναδική για μένα”: Μα ποια γυναίκα θα ήθελε να το σκάσει όταν δίπλα της είχε έναν άντρα σαν τον Richard Gere;! Είμαστε σοβαρές;

- Ο Ike Graham (Richard Gere) στην Maggie Carpenter (Julia Roberts)

 

P.S: I love You (2007)



"Aκόμη ξυπνάω κάθε πρωί και το πρώτο πράγμα που θέλω να αντικρίσω είναι το πρόσωπό σου": Μετά από χρόνια γάμου και μετά από τόσους τσακωμούς, την αγαπά ακόμη τόσο, σε σημείο που (spoiler alert) ούτε ο θάνατος δεν θα μπορούσε να τους χωρίσει έτσι απλά. Τι να λέμε τώρα...!

-O Gerry (Gerard Butler) στηνHolly (Hilary Swank)

 

Casablanca (1942)



" Θα έχουμε πάντα το Παρίσι": Μέσα σε όλη του τη σκληρότητα και την πικρία, θυσίασε τις δικές του ανάγκες και τα δικά του θέλω, ώστε να είναι εκείνη ευτυχισμένη. Το ξέρει πως είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο, αλλά αντίθετα, της υπενθυμίζεις πως ακόμη κι αν δεν είναι μαζί, οι αναμνήσεις που μοιράστηκαν θα διαρκέσουν για πάντα.

- Ο Rick Blaine (Humphrey Bogart) στηνIlsa Lund (Ingrid Bergman)

 

Dirty Dancing



“Φοβάμαι πως αν βγω από αυτό το δωμάτιο δεν θα νιώσω ποτέ ξανά στο υπόλοιπο της ζωής μου, όπως νιώθω όταν είμαι μαζί σου”: Ε μη βγεις λοιπόν!

- Η Baby (Jennifer Grey) στον Johnny Castle’s (Patrick Swayze)

 

Titanic (1997)



“ Αυτό το εισιτήριο , Rose, είναι το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη ποτέ… με έφερε σε σένα. Πρέπει να μου κάνεις αυτή τη τιμή, Rose. Υποσχέσου μου πως θα επιβιώσεις…Ότι δε θα το βάλεις κάτω ό, τι κι αν γίνει, όσο ανέλπιδα κι αν μοιάζουν τα πράγματα. Υποσχέσου μου τώρα και ποτέ μη ξεχάσεις αυτήν την υπόσχεση”: Όχι απλά του το υποσχέθηκε, αλλά κράτησε την υπόσχεση αυτή μέχρι το τέλος (κλαψ!).

—Ο Jack (Leonardo DiCaprio) στην Rose (Kate Winslet)

 

The Twilight Saga: New Moon (2009)



“Σ’ αγαπώ. Είσαι ο μόνος λόγος που μένω ζωντανός… αν είμαι ζωντανός”: Βαμπρο-αγάπες κάτω απ' το λυκόφως!

— Ο Edward (Robert Pattinson) στην Bella (Kristen Stewart)

 

Some Kind of Wonderful (1987)



-Watts (Mary Stuart Masterson): [φορώντας τα διαμαντένια σκουλαρίκια που της χάρισε ο Keith] “Πώς σου φαίνονται;”

-Keith (Eric Stoltz): “ Το μέλλον μου σου πάει πολύ ("You look good wearing my future").” :Μια έξυπνα και αφοπλιστική ατάκα που μας άρεσε πολύ!

 

Sleepless in Seattle (1993)



“Ήταν ένα εκατομμύριο μικρά πράγματα που αν τα προσέθετες μαζί, έδειχναν ξεκάθαρα πως είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο… Το ήξερα.. Το ήξερα από την πρώτη στιγμή που την άγγιξα. Ένιωσα σαν να είχα μόλις σπίτι μου, ένα σπίτι που δεν είχα γνωρίσει ποτέ πριν…Απλά ακούπησα το χέρι για να την βοηθήσω να βγει από το αμάξι… και το συνειδητοποίησα. Ήταν απλά… μαγεία.” : Αυτό το οικείο συναίσθημα που νιώθεις όταν είσαι μαζί με εκείνον που πραγματικά αγαπάς και ξέρεις πως δεν θα σε κριτικάρει ποτέ. Για όλα αυτά τα μικρά πραγματάκια που κάνουν τη διαφορά.

—Sam (Tom Hanks) για τηνAnnie Reed (Meg Ryan)

 

Notting Hill (1999)



“ Στην τελική… είμαι απλά ένα κορίτσι, που στέκεται μπροστά από ένα αγόρι, ζητώντας του να την αγαπήσει.”: Με ένα αφοπλιστικό χαμόγελο είναι τόσο αφοπλιστικά ειλικρινής. Μακάρι να μπορούσαμε κι εμείς!

—Η Anna Scott (Julia Roberts) στον William (Hugh Grant)

 

Gone With The Wind (1939)



“Όχι δε νομίζω πως θα σε φιλήσω, αν και χρειάζεσαι επιγόντως κάποιον να το κάνει. Αυτό είναι το πρόβλημα μαζί σου. Θα έπρεπε να σε φιλούν πιο συχνά και από κάποιον που ξέρει ακριβώς πώς να το κάνει” : Μικρή και κακομαθημένη η Scarlett, δεν μπορούσε όμως παρά να πέσει στην τόσο σίγουρη αγκαλιά του.

—Rhett (Clark Gable) στην Scarlett (Vivien Leigh)

 

Brokeback Mountain (2005)



“Μακάρι να ήξερα πώς να το σταματήσω (I wish I knew how to quit you)!”: Αχ... μπορεί οι συνθήκες να είναι διαφορετικές, αλλά ποια από εμάς δεν το έχει σκεφτεί πως υπάρχουν εκείνοι οι έρωτες που ξέρεις πως παίζουν με τη φωτιά και πως θα τσουρουφλιστείς, αλλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να τους σταματήσεις, γιατί προφανώς το απαγορευμένο είναι δυο φορές πιο γλυκό!

—Ο Jack (Jake Gyllenhaal) στον Ennis (Heath Ledger)

 

Bridget Jones’s Diary (2011)



 

"Όχι εννοώ πως μου αρέσεις πολύ. Ακριβώς όπως είσαι.": Να σ' αγαπούν, έτσι, χωρίς να σε κριτικάρουν. Ακριβώς όπως είσαι...!

—Ο Mark Darcy (Colin Firth) στην Bridget Jones (Renée Zellweger)

 

Meet Joe Black (1998)



“Πάρε την αγάπη και πολλαπλασίασέ την με το άπειρο και τοποθέτησέ την στα βάθυ του 'για πάντα'…κι ακόμη δεν θα έχεις παρά μια μικρή ιδέα για το πώς νιώθω για σένα.”: Απλά....ουάου!

-Ο Jack Black (Brad Pit) στην Susan Parrish (Claire Forlani)

 

Moulin Rouge (2001)



“To σπουδαιότερο πράγμα που θα μάθεις στη ζωή σου, είναι ν αγαπάς και να σε αγαπούν (The greatest thing you’ll ever learn is just to love and be loved in return).”: Γιατί τι θα ήταν η ζωή χωρίς αγάπη;

- Christian (Ewan McGregor) και Satine (Nicole Kidman)

 

City of Angels (1998)



Θα προτιμούσα μια ανάσα μέσα στα μαλλιά της, ένα φιλί από τα χείλη της, ένα άγγιγμα στο χέρι της, παρά μια αιωνιότητα χωρίς εκείνη”: Νομίζουμε τα είπε όλα!

-Seth (Nicolas Cage) και Maggie Rice (Meg Ryan)

Δείτε επίσης στο Youweekly.gr

Μαντώ Γαστεράτου: Μας υποδέχεται στο μοντέρνο σπίτι της – Αποκλειστικές φωτογραφίες από το εσωτερικό!

Ελένη Μενεγάκη – Μάκης Παντζόπουλος: Μαζί στα ψώνια για τα γενέθλια της Βαλέριας – Αποκλειστικές φωτογραφίες!

«Παλιά σχολίαζε πώς σκουπίζεται ο κάθε σταρ και τωρά ενοχλείται που..» – Ποια πασίγνωστη παρουσιάστρια κατακεραυνώνει τον Γιώργο Λιάγκα;