20 διάσημοι Έλληνες που αυτοκτόνησαν! Οι τραγικές ιστορίες τους και το εφιαλτικό φινάλε!

20 διάσημοι Έλληνες που αυτοκτόνησαν! Οι τραγικές ιστορίες τους και το εφιαλτικό φινάλε!

Γνωστά ονόματα της μουσικής, του σινεμά, της τηλεόρασης και της λογοτεχνίας αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους με τρόπους που καταδεικνύουν το προσωπικό τους ψυχικό αδιέξοδο.

Οι διάσημοι αυτόχειρες οδηγήθηκαν σε αυτή την πράξη είτε λόγω σοβαρών ψυχικών διαταραχών, είτε λόγω αλκοολισμού ή χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Κάποιοι από αυτούς τους 20 διάσημους Έλληνες και ξένους που έφτασαν στην αυτοχειρία αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες, επιλόχειο κατάθλιψη ή ήτνα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε μικρή ηλικία. Διαβάστε παρακάτω....

Πολύ γνωστές περιπτώσεις διάσημων που έφτασαν να αφαιρέσουν τη ζωή τους και σόκαραν την κοινή γνώμη, ήταν ο πολύ αγαπητός χολιγουντιανός ηθοποιός Ρόμπιν Γουίλιαμς, ο frontman των Nirvana Κερτ Κομπέιν και ο σχεδιαστής μόδας Αλεξάντρερ Μακουίν. Στην Ελλάδα, η ηθοποιός Ρένα Παγκράτη και η Κατερίνα Γώγου έδωσαν άδοξα τέλος στη ζωή τους.

Δείτε ακόμη: Η αληθινή ιστορία του εξορκισμού της "Emily Rose" που συγκλονίζει μέχρι και σήμερα! Η μάχη και το θλιβερό τέλος!

Διαβάστε 20 περιπτώσεις διάσημων αυτόχειρων και τις γνωστές και άγνωστες ιστορίες, που έφτασαν να τους κοστίσουν την ίδια τους τη ζωή. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Σταυράκου. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1962 με το έργο «Κόκκινα φανάρια». Έπαιξε πολλούς ρόλους στον κινηματογράφο όπως «Το κοροϊδάκι της πριγκιπέσας», «Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται» κ.ά. Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1986 στο έργο «Ισαία χόρευε». Ο Βουρνάς ήταν ένας άνθρωπος εσωστρεφής και τα τελευταία χρόνια υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα. Αυτοκτόνησε κόβοντας τις φλέβες του το 1687 και βούτηξε στο κενό από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε στη Βούλα. Φήμες έλεγαν τότε ότι αυτοκτόνησε γιατί είχε AIDS λόγω των εξωσυζυγικών-ομοφυλοφιλικών σχέσεων του.

Η ηθοποιός Κατερίνα Γώγου - αριστερά στη φωτό - αυτοκτόνησε στις 3/10/199. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην δραματική σχολή του Μουζενίδη και στην σχολή χορού Πράτσικα, Ζουρούδη και Βαρούτη. Συμμετείχε σε διάφορες ταινίες: «Το ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο», «Παραγγελιά», «Το βαρύ πεπόνι», «Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση;» κ.ά. Είχε βραβευτεί με το πρώτο βραβείο γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 ασχολήθηκε με την ποίηση, εγκαταλείποντας τον κινηματογράφο. Αυτοκτόνησε με μεγάλη δόση χαπιών και αλκοόλ.

Η Κρητικιά ηθοποιός Ελευθερία Βιδάκη (αριστερά στη φωτό )αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε τον Μάρτιο του 2004. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ζωή», και στος σειρές «Κάτι τρέχει με τους δίπλα», «Καθρέφτες», «Μια γυναίκα από το παρελθόν», «Νέμεσις», «Εσύ φταις» και «Αέρινες σιωπές». Ήταν παντρεμένη με στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel και είχε ένα γιο. Έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη.

Ο Δημήτρης Βογιατζής έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την πετυχημένη σειρά του Mega «Αέρινες Σιωπές» και συμμετείχε σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις καθώς και στις ταινίες «Απόντες» και «No budget story». Βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του από συγγενικά του πρόσωπα. Η μητέρα του ανέφερε ως αιτία την κακή ψυχολογία και μελαγχολική διάθεση που οφειλόταν κυρίως στο γεγονός ότι ο Δημήτρης ήταν άνεργος τα τελευταία δυο χρόνια.

Δείτε ακόμη:Η άγνωστη ιστορία που ενέπνευσε τη «Λάσι»! Τί απέγινε το σκυλάκι της σειράς!

Το 2003 ο Αμερικανός ηθοποιός Τζόναθαν Μπράντις στα 27 του, αυτοκτονεί πέφτοντας από μπαλκόνι. Υπέκυψε στα τραύματά του μία ημέρα μετά την απόπειρα αυτοκτονίας. Λέγεται ότι αντιμετώπιζε ζητήματα αλκοολισμού, από το γεγονός της πτώσης της δημοτικότητάς του ως ηθοποιού.

Η Κερκυραία Ρένα Παγκράτη, σπούδασε στη Δραματική Σχολή Γ. Θεοδοσιάδη. Σε ηλικία 8 ετών έπαιξε σε παραστάσεις του θεάτρου Βρετάνια. Οι πρώτες της εμφανίσεις ως «παιδί-θαύμα» ήταν στις ταινίες«Η γέφυρα της ευτυχίας» και «Όταν η ευτυχία προστάζει». Έπαιξε σε παραστάσεις με την Λαμπέτη ή του Μινωτή πριν πάει σε δραματική σχολή. Η καριέρα της στην τηλεόραση ξεκίνησε όταν ακόμη έπαιζε με το συγκρότημα «Νοστράδαμος» στη σειρά «Λούνα Παρκ». Εμφανίστηκε σε βιντεοταινίες στο πλευρό του Στάθη Ψάλτη. Αυτοκτόνησε με υπνωτικά χάπια. Λέγεται λόγω της ανεργίας που την έφερε στην κατάθλιψη

Ο θάνατος της Μέριλιν Μονρόε - που το σώμα της βρέθηκε γυμνό στο κρεβάτι της στις 4 Αυγούστου 1962 θεωρείται αυτοκτονία από υπερβολική δόση υπνωτικών. Νέο βιβλίο ισχυρίζεται ότι πρόκειται για δολοφονία που ενορχηστρώθηκε από τον Μπόμπι Κένεντι και εκτελέστηκε σε δύο φάσεις από τους σωματοφύλακές του και τον ψυχίατρό της.

Ο αυστραλός τραγουδιστής των INXS, Μάικλ Χάτσενς αυτοκτόνησε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 1997. «Εκανα την επιλογή να συνεχίσω αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Αποφάσισα ότι θέλω να ζω με όποιον μου αρέσει και ότι θέλω να ζήσω τη ζωή μου με τον τρόπο που μου ταιριάζει». Οι πιέσεις όμως αποδείχθηκαν ισχυρότερες της θέλησης του 37χρονου Αυστραλού τραγουδιστή, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του στον πέμπτο όροφο του ξενοδοχείου «Ritz Carlton» στο Σίδνεϊ. Βρέθηκε γυμνός, κρεμασμένος με τη δερμάτινη ζώνη του από το χερούλι της πόρτας

Η υγεία του Ερνεστ Χέμινγουεϊ είχε κλονιστεί ως αποτέλεσμα δύο αεροπορικών ατυχημάτων στην Αφρική το 1954, ενώ επιβαρυνόταν από την κατάχρηση αλκοόλ πολύ προτού τινάξει τα μυαλά του στον αέρα τον Ιούλιο του 1961. Νοσηλεύτηκε στην κλινική Mayo λόγω της υψηλής του πίεσης αλλά κυρίως της κατάθλιψης και της παράνοιάς του. Εκεί υποβλήθηκε και σε θεραπείες με ηλεκτροσόκ (ECT), που του προκάλεσε απώλεια μνήμης. Αποπειράθηκε για πρώτη φορά να αυτοκτονήσει την άνοιξη του 1961, και τελικά στις 2 Ιουλίου αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με κυνηγετικό όπλο, λίγες ημέρες πριν τα εξηκοστά δεύτερα γενέθλιά του.

Επί 121 χρόνια, όλοι πιστεύουμε ότι ο κορυφαίος ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκογκ αυτοκτόνησε, για να βάλει τέλος σε μία ζωή γεμάτη προβλήματα και μοναξιά. Ένα νέο βιβλίο ωστόσο έρχεται να ανατρέψει τα πάντα. Ο Βαν Γκογκ έπεσε θύμα πυροβολισμού από μερικά παιδιά και προτίμησε να ξεψυχήσει παίρνοντας ο ίδιος την ευθύνη του θανάτου του. Αυτό που εικάζουν οι συγγραφείς είναι ότι οι δύο έφηβοι σκότωσαν κατά λάθος τον Βαν Γκογκ πάνω σε μία φάρσα αλλά εκείνος δεν το αποκάλυψε ούτε την ύστατη στιγμή γιατί θεωρούσε ότι αποτελούσε οικονομικό βάρος για τον αδερφό του και ένιωσε ότι τα παιδιά του έκαναν μία μεγάλη χάρη.

Δείτε ακόμη:Πολύ γέλιο: 25 Έλληνες διάσημοι ντυμένοι τις Απόκριες! Ποιοι το τερμάτισαν με τις μεταμφιέσεις τους;

O Kurt Cobain, ο μεγαλύτερος rock star όλων των εποχών συμφωνα με το έγκριτο μουσικό site NME, Ο εκπρόσωπος της αποκαλούμενης Generation X, βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του στο Σιάτλ, στις 8 Απριλίου 1994. Το άψυχο σώμα του Κομπέιν βρέθηκε στο σπίτι του στη λίμνη Ουάσινγκτον, από έναν ηλεκτρολόγο που είχε πάει εκεί για να εγκαταστήσει ένα σύστημα ασφαλείας. Ο ηλεκτρολόγος νόμιζε πως ο Κομπέιν κοιμόταν, μέχρι τη στιγμή που είδε το όπλο που ήταν στραμμένο προς το πρόσωπό του σε μια λίμνη αίματος. Το σπαρακτικό σημείωμα που βρέθηκε έλεγε μεταξύ άλλων: «Δεν έχω νιώσει τη διέγερση που μου προκαλούσε το να ακούω και να δημιουργώ μουσική, μαζί με το πραγματικό γράψιμο εδώ και πάρα πολλά χρόνια». Η ιατροδικαστική έκθεση εκτιμά πως πέθανε έχοντας κάνει και χρήση ηρωίνης πριν αυτοπυροβοληθεί στις 5 Απριλίου 1994.

Μια ημέρα προτού κρεμαστεί, ο διάσημος ηθοποιός Ρόμπιν Γουίλιαμς φέρεται να είχε αρχίσει να ψάχνει μανιωδώς φάρμακα στο διαδίκτυο. Η μεταθανάτια εξέταση έδειξε ότι είχε αδιάγνωστη άνοια, κατάσταση η οποία θα μπορούσε να εξηγήσει και την παράξενη συμπεριφορά του. Την τελευταία νύχτα της ζωής του, την πέρασε στο σπίτι του στην Καλιφόρνια με τη σύζυγό του Σούζαν Σνάιντερ. Η ίδια αποκάλυψε ότι ο Ρόμπιν πριν φύγει για το σπίτι ενός φίλου του, έβαλε διάφορα ρολόγια του σε μια...κάλτσα, γεγονός ιδιαίτερα αποκαλυπτικό, που δείχνει την αυξανόμενη παράνοια που είχε. Σοκαριστική ήταν επίσης η αποκάλυψη ότι αφού έκοψε τις φλέβες του στην συνέχεια καθάρισε το μπάνιο από τα αίματα

Σκοτεινός, ιδιαίτερος, σαν να «τον έχει αγγίξει το χέρι του Θεού», o Ian Curtis, o τραγουδιστής των Joy Division, το 1980, αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του. Δεν είχε συμπληρώσει ακόμη το 24ο έτος της ηλικίας του, αλλά είχε ήδή αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Ο Ian Curtis (15 Ιουλίου 1956 - 18 Μαΐου 1980) κρεμάστηκε στην κουζίνα του σπιτιού του, υπό την μουσική υπόκρουση του Iggy Pop. Έπασχε από επιληψία και οι συχνές κρίσεις τον ταλαιπωρούσαν. Αυτό, σε συνδυασμό με το διαζύγιό του, λέγεται ότι στον οδήγησαν στο να αφαιρέσει τη ζωή του.

Η Λόρεν Σκοτ σύντροφος του Μικ Τζάγκερ βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη. Η 49χρονη βρέθηκε να κρέμεται από ένα μαντήλι δεμένο στο πόμολο μίας πόρτας. Πηγές της αστυνομίας είπαν ότι δεν άφησε σημείωμα. Η Σκοτ ήταν πρώην μοντέλο και το 2006 δημιούργησε τη δική της εταιρεία μόδας. Έφυγε από το Roy της Utah το 1985 με σκοπό να γίνει μοντέλο στο Παρίσι. Το 1994 μετακόμισε στην Καλιφόρνια και έγινε στυλίστρια στον σπουδαίο φωτογράφο Herb Ritts. Από το 2001 διατηρούσε σχέση με τον Μικ Τζάγκερ. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για χρέη που την έπνιγαν και την είχαν φέρει σε οριακό σημείο.

Η σύντροφος του φόργουορντ του Ορλάντο, Ράιαν Άντερσον, Τζία Άλεμαντ, έβαλε τέλος στη ζωή της με απαγχονισμό το 2013. Η 29χρονη κοπέλα, που ήταν ηθοποιός, μοντέλο και πρωταγωνίστρια σε reality show στην αμερικανική τηλεόραση, λέγεται πως ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση λόγω της ταραχώδους σχέσης της με τον ΝΒΑερ. " Η Τζία ήταν ο πιο όμορφος άνθρωπος που γνώρισα, εξωτερικά και εσωτερικά. Πάντα χαμογελούσε κι έκανε τους άλλους γύρω της χαρούμενους. Είχε τεράστια επίδραση στη ζωή μου και όσοι τη γνώρισαν είναι ευλογημένοι ", αρκέστηκε να δηλώσει ο Ράιαν Άντερσον

Η αυτοχειρία του σχεδιαστή Αλεξάντερ Μακ Κουίν στο απόγειο της καριέρας του το 2010 σχετίζεται με καταθλιπτικό επεισόδιο στη χρονική συγκυρία του θανάτου της μητέρας του από καρκίνο. Ο επί 12 χρόνια σύντροφος τουσχεδιαστή, ο Άρτσι Ριντ, μίλησε για την εξάρτηση του ΜακΚουίν από τα ναρκωτικά, για τα οποία ξόδευε έως και 650 ευρώ την ημέρα. Και όταν βρισκόταν υπό την επήρειά τους, γινόταν παρανοϊκός

Στα 29 της αυτοκτόνησε η Βρετανίδα ηθοποιός Λούσι Γκόρντον το 2009. Μετά τη δημοσίευση του πορίσματος που αποδεικνύει ότι αιτία του θανάτου της ήταν αποκλειστικά ο απαγχονισμός και ότι δεν έφερε άλλες βλάβες, η αστυνομία σταμάτησε την ανάκριση του γάλλου φίλου της Ζερόμ Αλμερά, ο οποίος κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρα την ώρα που η σύντροφός του κρεμάστηκε από το ταβάνι του δωματίου. Η τελευταία της δουλειά ήταν στην ταινία Cineman, μια παρωδία του "Ρομπέν των Δασών"

Το πρωί της 18ης Μαρτίου του 1941, σε ηλικία 59 ετών, η συγγραφέας και διανοούμενη Βιρτζίνια Γουλφ περπάτησε μέχρι τον ποταμό Ουζ, λίγο πιο μακριά απ' το σπίτι της. Όταν έφτασε στις όχθες, άρπαξε μια χούφτα από πέτρες και γέμισε τις τσέπες των ρούχων της. Ατάραχη, μπήκε στο ποτάμι και πνίγηκε. Το σώμα της, παρασυρμένο από τα νερά, βρέθηκε 20 μέρες μετά... Το 1895, όταν η Βιρτζίνια ήταν 13 ετών, πέθανε η μητέρα της. γεγονός που περιέγραψε ως τη «χειρότερη καταστροφή που μπορούσε να συμβεί».... Σε ένα απ' τα γράμματά της, αποκάλυψε τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από τον ετεροθαλή αδερφό της, Τζέραλντ Ντάκγουορθ. «Το σπάσιμο του υμένα, ακόμα τρέμω από ντροπή, όταν θυμάμαι τον ετεροθαλή αδερφό μου να με τοποθετεί στο περβάζι του παραθύρου και να εξερευνά τα γεννητικά μου όργανα. Ήμουν περίπου 6 χρονών»....

tff.gr