Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Το τρικ του σκηνοθέτη που δεν παρατήρησε κανείς! Πως κρατούσε τα μάτια του ανοιχτά...

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Το τρικ  του σκηνοθέτη που δεν παρατήρησε κανείς! Πως κρατούσε τα μάτια του ανοιχτά...

Για το απίστευτα δυνατό βλέμμα του ηθοποιού, Ρόμπερτ Πάουελ που υποδύεται τον Χριστό στην εμβληματική ταινία "Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ" έχουν γραφτεί ύμνοι.

Μάλιστα, είναι γνωστό το εξαντλητικό casting στο οποίο είχε προχωρήσει πριν από περίπου 37 χρόνια ο Φράνκο Τζεφιρέλι προκειμένου να βρει στους υποψήφιους για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, τα μάτια που αναζητούσε. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Τι έφαγε ο Ιησούς και οι 12 Απόστολοι στον Μυστικό Δείπνο;

Και τα βρήκε: στο πρόσωπο του Λορέντζο Μονέ την ανήλικη εκδοχή του Ιησού και στα μάτια του Πάουελ το πιο αντιπροσωπευτικό βλέμμα του Θεανθρώπου. Έλα, όμως, που όσο παιρνούν τα χρόνια βγαίνουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα γυρίσματα εκείνης της εποχής που αυτομάτως γίνονται viral - όπως το στιγμιότυπο που ο... "Ιησούς" κάνει διάλειμμα για ένα τσιγάρο πάνω στον Σταυρό - και πληροφορίες για τα τρικ που είχαν χρησιμοποιηθεί προκειμένου να γίνει πιο χαρακτηριστικό και έντονο το πασίγνωστο, πλέον, βλέμμα του κινηματογραφικού Θεανθρώπου.

Δείτε ακόμη: Πόσα ευρώ είναι τα 30 αργύρια του Ιούδα; Το πιο διάσημο ποσό όλων των εποχών!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι make up artists που εργάστηκαν στη συγκεκριμένη υπερπαραγωγή είχαν φροντίσει να τονίσουν τα μάτια του Πάουελ με μία λεπτή μολυβιά από σκούρο μπλε eyeliner το κινητό βλέφαρο του ηθοποιού και να "μεγαλώσουν" κι άλλο το σχήμα με λευκό μολύβι στο κάτω μέρος του βλεφάρου. Το ίδιο τρικ χρησιμοποιήθηκε και στον τότε ανήλικο ηθοποιό που υποδύθηκε τον Ιησού και μάλιστα με τις οδηγίες του σκηνοθέτη να κρατούν σταθερά ανοιχτά τα μάτια τους μπροστά στην κάμερα για την πιστότητα του αποτελέσματος!