Βίκυ Καγιά: Μια ζωή σαν παραμύθι! Οι καλύτερες στιγμές της καριέρας της και η ευτυχία στο πλευρό του Ηλία Κρασσά!

Η ιστορία της ζωή της...

Βίκυ Καγιά: Μια ζωή σαν παραμύθι! Οι καλύτερες στιγμές της καριέρας της και η ευτυχία στο πλευρό του Ηλία Κρασσά!

Τι κι αν η µητέρα της Αλεξάνδρα ήταν αρνητική στο να γίνει µοντέλο; Εκείνη την παρέκαµψε και κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγµατικότητα. Λέγεται πως την ιδέα τής την έβαλε ένας άγνωστος άντρας, στο Χαλάνδρι.
Η Βίκυ είχε βγει να αγοράσει βιβλία και εκείνος τη σταµάτησε να τη ρωτήσει αν ήταν µοντέλο. Ήταν µόνο 14 ετών και πήγαινε σχολείο.

Δεν ήξερε τι σήµαινε µοντέλο αλλά το µικρόβιο είχε µπει µέσα της! Το 1992, το πρωί πήγαινε σχολείο και τα απογεύµατα δούλευε. Όσο τα Μέσα της εποχής την αποθέωναν εκείνη δεχόταν τη ζήλια των συµµαθητριών της, οι οποίες κολλούσαν στο σχολείο φωτογραφίες της µε τη συνοδεία υβριστικών σχολίων. Η Βίκυ Καγιά όµως ήξερε πως σε βάθος χρόνου θα τα θυµόταν όλα αυτά και θα γελούσε... Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Οι ελληνικές συμμετοχές που άφησαν ιστορία στην Eurovision! Ποια ήταν η καλύτερη;

Sweet nighteen...

Το πρώτο της εξώφυλλο το έκανε στα «Πρόσωπα» και η πρώτη της πασαρέλα ήταν µε ρούχο της Σήλιας Κριθαριώτη και τακούνια που δεν µπορούσε να συνηθίσει. Άµαθη ακόµα στο µακιγιάζ και στο στηµένο χτένισµα, δεν σταµατούσε να προσπαθεί, να αντιγράφει πόζες και να τις κάνει δικές της. Δεν σταµατούσε να... ρουφάει σαν νερό τα διεθνή περιοδικά µόδας και να εύχεται να δει τον εαυτό της στις σελίδες τους. Δεν θα αργήσει όµως να έρθει και αυτή η στιγµή. Σχεδόν 19 ετών µετακοµίζει στο Παρίσι. Μένει εκεί για τέσσερα χρόνια, φεύγει για την Αµερική για άλλα πέντε και έναν ακόµα χρόνο στο Λονδίνο. Γνωρίζει τη µόδα από την καλή και την ανάποδη, στο εντυπωσιακό βιογραφικό της «µπαίνουν» συνεργασίες µε τους οίκους Lagerfeld, Chanel, Dior, Ungaro, Thierry Mugler, Vivian Westwood, Valentino, ενώ η µαµά της θα αισθανθεί περήφανη όταν πιάσει στα χέρια της περιοδικά, όπως Vogue, Madame Figaro, Marie Claire και Elle, στα εξώφυλλα των οποίων φιγουράρει η κόρη της.


Επιστροφή στην πατρίδα!

Λίγο µετά το 2000 επιστρέφει στην Ελλάδα και οι εκπρόσωποι της µόδας την υποδέχονται µε ανοιχτές αγκάλες. Κάτι οι συνεργασίες της, κάτι που ψηφίστηκε το 2005 «Κορυφαία Ελληνίδα µοντέλο», γίνεται περιζήτητη. Ακόµα και ο ελληνικός κινηµατογράφος τής ανοίγει την αγκαλιά του. Την ίδια χρονιά συµµετέχει στην ταινία «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο», ενώ έναν χρόνο αργότερα ο Σταµάτης Φασουλής θα της προτείνει να ενσαρκώσει τον ρόλο της Ρωσίδας Ούλα στην παράσταση «Δύο τρελοί τρελοί παραγωγοί». Η Βίκυ δεν θα το φοβηθεί, θα πει το «ναι» και θα βρεθεί στη σκηνή µε αξιοπρέπεια. Η δεύτερη φορά θα είναι για την παράσταση «Annie», το 2014. Η καριέρα της συνεχίζει να διαγράφει ανοδική πορεία και πολλοί αδηµονούν να τη δουν στο πλευρό του Σάκη Ρουβά στην παρουσίαση της Eurovision, όµως εκείνη θα διστάσει και σε αυτή τη θέση θα δούµε τη Μαρία Μενούνος. Το 2006 θα παρουσιάσει µε επιτυχία το «So you think you can dance» και άπαντες θα αρχίσουν να πιστεύουν πως η παρουσίαση είναι το δυνατό της χαρτί! Όταν το 2009, όµως, το κανάλι του Αµαρουσίου τής δίνει το τιµόνι του «Πρωινού Καφέ» αρχίζουν τα προβλήµατα, καθώς και η ίδια παραδέχεται πως δεν µπορεί να αντεπεξέλθει. Τουλάχιστον, όχι όπως θα περίµενε.

Με το «Next top model», πάντως, στα τέλη της ίδιας χρονιάς, ένα project που ήταν στα µέτρα της, παίρνει το αίµα της πίσω! Μόδα, κορίτσια, στυλ και τρεις ακόµα κριτές, η Τζένη Μπαλατσινού, ο Χριστόφορος Κοτέντος και ο Χάρης Χριστόπουλος, θα µιµηθούν το σόου που παρουσιάζει µε επιτυχία στην Αµερική η Tyra Banks. Τα χρόνια περνούν, όχι όµως πάνω από τη Βίκυ Καγιά, που φαίνεται να αψηφά τις ρυτίδες, τη βαρύτητα και κάθε αλλαγή που µπορεί να βιώσει ένα γυναικείο σώµα µετά τα 30! Την έχουν κατηγορήσει για πλαστικές, εκείνη όµως τονίζει πως δεν έχει κάνει, αντιθέτως αναρωτιέται πάντα «κάποιοι λένε πως χρειάζοµαι, κάποιοι άλλοι πως όχι. Δεν ξέρω τι να κάνω...». Το µυστικό της, πάντως, για λαµπερό δέρµα είναι κοµπρέσες από παγωµένο χαµοµήλι. Σε ό,τι αφορά στα µαλλιά, κάνει µάσκες από ελαιόλαδο ή λάδι λεβάντας, ενώ στο πρόσωπο βάζει όσο το δυνατόν λιγότερα προϊόντα. Το πρωί δεν βάφεται, ενώ χρησιµοποιεί καθηµερινά καθαριστικό και µία ενυδατική, καµιά φορά και κρέµα µατιών.

Πάντως, δεν παραλείπει µία φορά την εβδοµάδα να κάνει µάσκα προσώπου µε άργιλο. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί το Vicky Kaya Fashion Workshop Mod’Art International, ένα εργαστήρι ελευθέρων σπουδών µόδας, πρώτο στην κατηγορία του, όπου µυεί νέους και νέες στον κόσµο της µόδας και του στυλ, ενώ από το 2016 παρουσιάζει µε επιτυχία το «Shopping Star».

Δείτε ακόμη: Αποκάλυψη: Τα αληθινά κορμιά Διάσημων Ελληνίδων με μαγιό και χωρίς... ρετούς!


Έρωτας είναι η αιτία!

Η σχέση της µε τον Νίκο Κριθαριώτη, αδερφό της σχεδιάστριας, έχει αρχίσει να γίνεται γνωστή, αλλά οι δυο τους αποφεύγουν επιµελώς τα αδιάκριτα βλέµµατα. Στις 10/10 του 2010 θα κάνουν έναν ονειρεµένο γάµο που κάποιοι θα αργήσουν να ξεχάσουν αλλά που εκείνοι σε δύο χρόνια δεν θα θέλουν να θυµούνται. «Τον θαυµάζω. Δεν είναι µόνο η έµπνευσή µου και η ασφάλειά µου, είναι ένας άνθρωπος που θαυµάζω και θέλω να γίνοµαι καλύτερη γι’ αυτόν», είχε πει η Βίκυ σε συνέντευξή της πριν τον γάµο. Αρχές του 2013 και τα πρώτα σύννεφα κάνουν την εµφάνισή τους. Είναι η εποχή που όλοι θα βλέπουν τη Βίκυ µόνη της και θα αναρωτιούνται. Σε συνέντευξή της εµµέσως θα παραδεχτεί: «Έχει αλλάξει πολλά στάδια η σχέση µας.

Περάσαµε σε µια φάση που µετακοµίσαµε στο ίδιο σπίτι και ήµασταν συνέχεια µαζί. (...) Δεν κάναµε παιδί µε τον Νίκο γιατί συνέβησαν στις οικογένειές µας άσχηµα γεγονότα, όπως κάποιοι θάνατοι. Πέσαµε και οι δύο απότοµα, σε σηµείο που υπήρξαν κενά στη σχέση µας». Λίγο πριν έρθει στη ζωή της ο Ηλίας Κρασσάς, η Βίκυ περνά µια µοναχική περίοδο. Δεν έχει όρεξη ούτε για εξόδους, ούτε για φλερτ. «Είχα ανάγκη να βιώσω τη θλίψη µου, και αφού το πέρασα ήρθε ο Ηλίας. Από την πρώτη στιγµή υπήρξε χηµεία µεταξύ µας, αλλά είχα µείνει µόνη καιρό και ήµουν κλειστή. Για πέντε µήνες κάναµε µόνο επαγγελµατικά ραντεβού. Είχε παρατηρήσει πόσο εργασιοµανής ήµουν και σκεφτόταν ότι αν µου ζητούσε να βγούµε µπορεί να απέρριπτα την πρόταση, έτσι µε “φόρτωσε” µε πολλή δουλειά και κάναµε συνέχεια µίτινγκ. Βγάλαµε τελικά το fresh paper που παντρεύει τη µόδα µε τη ζαχαροπλαστική και βγήκαµε να το γιορτάσουµε. Αυτό ήταν, σαν το καλό κρασί, είχε ζυµωθεί η σχέση», έχει πει το µοντέλο. Τον Ιούλιο του 2015 παντρεύονται µε άκρα µυστικότητα στην Πόλη του Φωτός. Εκείνη δεν γνωρίζει τίποτα... «Εγώ πίστευα ότι εκείνη τη µέρα θα πηγαίναµε στη Eurodisney, αλλά δεν πήγαµε ποτέ!», θα πει λίγες ώρες µετά το µυστήριο. Τα πάντα ήταν κανονισµένα από τον Ηλία Κρασσά και την αδερφή του, Βαλεντίνη, η οποία έχει τη δική της επιχείρηση οργάνωσης γάµων.

Δείτε ακόμη: 10 Έλληνες και Ξένοι διάσημοι που έχουν δίδυμα αδέρφια και δεν το ήξερες!

Ο γάµος έγινε στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι, µε λίγους φίλους και συγγενείς. «Η έκπληξη που µου έκανε ο Ηλίας ήταν η ωραιότερη της ζωής µου». Μια ασπρόµαυρη φωτογραφία τους από τη συγκεκριµένη µέρα είναι το µόνο που έχουµε δει και θυµίζει στιγµιότυπο ταινίας... Μετά τον γάµο ακολούθησε τραπέζι στο Hotel Costes, αγαπηµένο στέκι διασηµοτήτων, όπως η Μαντόνα, η Ζιζέλ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Περίπου έναν χρόνο µετά έρχεται στη ζωή τους ένα κοριτσάκι. Οι περήφανοι γονείς ανακοινώνουν το όνοµά της µε µια φωτογραφία, όπου πάνω σε µια σαµπάνια αναγράφεται το όνοµα Μπιάνκα! Η µικρή Μπιάνκα αποτελεί χαρµόσυνη είδηση για τα δύο µεγαλύτερα αδέρφια της από τον πρώτο γάµο του Ηλία Κρασσά. Στις αρχές του έτους, όµως, η οικογένειά τους µεγάλωσε ακόµα περισσότερο. Ένα υγιέστατο αγοράκι ήρθε στον κόσµο, το οποίο θα πάρει το όνοµα Κάρολος - Ηλίας. Η σιλουέτα της επανέρχεται σε έναν µόνο µήνα, οι προτεραιότητες αλλάζουν, οι ρυθµοί γίνονται πιο έντονοι, αλλά το χαµόγελο ευτυχίας δεν φεύγει ποτέ από τα χείλη της...

*Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Φωτογραφίες: NDP PHOTO AGENCY