Eurovision: Όταν η Έλενα Παπαρίζου κέρδισε την πρώτη θέση! Η αποθέωση ενός αστεριού!

Eurovision: Όταν η Έλενα Παπαρίζου κέρδισε την πρώτη θέση! Η αποθέωση ενός αστεριού!

Σάββατο σήμερα και όλοι περιμένουμε να αποθεώσουμε την Ελένη Φουρέιρα η οποία εκπροσωπεί την Κύπρο στον τελικό της Eurovision.

Η τραγουδίστρια με το Fuego είναι το μεγάλο φαβορί με χιλιάδες κόσμο ανά χώρα να την υποστηρίζει φανατικά. Η σκηνή της ανήκει και αυτή η βραδιά είναι δική της, με τις στοιχηματικές εταιρείες να έχουν πάρει φωτιά στο όνομα της. Διαβάστε παρακάτω...

Ωστόσο, εμείς στο Youweekly.gr με αφορμή την τεράστια επιτυχία της Ελένης Φουρέιρα θυμηθήκαμε την στιγμή που η Έλενα Παπαρίζου το 2005 με το "My Number 1" έφερε την πρωτιά για την Ελλάδα.

Και φτάσαμε στο βράδυ του Σαββάτου, 21 Μαΐου 2005, ημέρα της ονομαστικής εορτής της τραγουδίστριας, κάτι το οποίο θεωρήθηκε καλό σημάδι. Δε θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι ολόκληρη η Ελλάδα καθηλώθηκε μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες για να παρακολουθήσει τον 50ό διαγωνισμό που διεξήχθη στο Κίεβο. Τα ποσοστά τηλεθέασης ήταν πραγματικά ασύλληπτα, καθώς ξεπέρασαν το 82%, αριθμός ρεκόρ την τελευταία εικοσαετία!

Η Έλενα εμφανίστηκε 19η στη σειρά σε 24 συμμετοχές και κυριολεκτικά αποθεώθηκε από το κοινό. Η χορογραφία του Φωκά Ευαγγελινού ήταν εξαιρετική, η ερμηνεία της καταπληκτική και μπορούσες να διακρίνεις στα μάτια της την αποφασιστικότητα και τη σιγουριά της νίκης, την οποία μετέδωσε σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο, όταν ξεκίνησε η ψηφοφορία, ακολούθησε …εθνική ψυχρολουσία. Περίπου στα μισά, η Ελλάδα βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις και όλοι αναρωτιόμασταν τι πήγε στραβά. Κάποιοι δε, κλείσανε και τις τηλεοράσεις, παίρνοντάς το απόφαση ότι για άλλη μια φορά θα μέναμε με την …όρεξη.

Όμως, αίφνης τα πράγματα άρχισαν ν’ αλλάζουν. Όταν μπήκαν στο «χορό» χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία, οι βαλκανικές κλπ, η άνοδος της χώρας μας ήταν ραγδαία, καθώς τα «δωδεκάρια» άρχισαν να έρχονται το ένα πίσω από το άλλο (συνολικά δέκα). Ξαφνικά, βρεθήκαμε πρώτοι και μάλιστα, σιγά-σιγά όλο και ανοίγαμε την ψαλίδα από τη δεύτερη Μάλτα.

Πλέον, λίγο πριν το τέλος ήταν φανερό ότι δε χάναμε τη νίκη κι ακολούθησε …γαλανόλευκο παραλήρημα! Άλλωστε, δεν είχε περάσει ούτε χρόνος από την απίστευτη κατάκτηση του ποδοσφαιρικού Euro στην Πορτογαλία και ήμασταν …συνηθισμένοι σε πανηγυρισμούς! Τελικώς, το “My number one” συγκέντρωσε 230 βαθμούς και βρέθηκε στην κορυφή!

Όταν δε η Έλενα παρελάμβανε το τρόπαιο τυλιγμένη με την ελληνική σημαία, υπολογίστηκε ότι την παρακολουθούσαν περισσότεροι από 3.700.000 τηλεθεατές στην πατρίδα μας!