Κι όμως! Την Φουρέιρα δεν την λένε "Ελένη" στα αλβανικά! Δείτε το πραγματικό της όνομα!

Κι όμως! Την Φουρέιρα δεν την λένε

Κάποιοι την αμφισβήτησαν και προσπάθησαν να της κόψουν τα φτερά, εκείνη όμως κατάφερνε κάθε φορά να κλείνει στόματα και να αποδεικνύει πως ήρθε για να μείνει.

Η Ελένη Φουρέιρα συμπλήρωσε 11 χρόνια καριέρας και το γιορτάζει με τη συμμετοχή της στη Eurovision εκπροσωπώντας την Κύπρο και έχοντας κάνει την Ευρώπη να παραμιλάει γι’ αυτό το εκρηκτικό κορίτσι με την τρομερή κίνηση και το φλογερό ταμπεραμέντο! Το Youweekly.gr ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής της συγκεντρώνοντας τα γεγονότα που τη σημάδεψαν… Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, οι «Mystique», οι έρωτές της και η ανοδική πορεία μέχρι την καταξίωση. Διαβάστε παρακάτω...

Η Ελένη Φουρέιρα γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου του 1987 στο Φιέρ της Αλβανίας ως «Εντέλα Φουρεϊράι». Παρ’ ότι ο πατέρας της Κρίστακ ήταν οικοδόμος και η μητέρα της Μαριέτα μοδίστρα στο επάγγελμα δούλεψαν πολύ σκληρά για να μεγαλώσουν εκείνη και τα τρία αδέρφια της, με τα οποία η τραγουδίστρια είναι πολύ δεμένη μέχρι σήμερα: Τη Μαργαρίτα, την Ιωάννα και τον Γιώργο.

Δείτε ακόμη: Διάσημες που πάλεψαν με την νευρική ανορεξία! Οι τραγικές ιστορίες και η μεγάλη μάχη!

Ο εμφύλιος πόλεμος τους ανάγκασε να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα για να γλιτώσουν όταν η μικρή Ελένη ήταν μόλις 8 ετών, με την ίδια να περιγράψει γλαφυρά εκείνη την περίοδο σε παλαιότερη συνέντευξή της:

«Όταν ήρθα στην Ελλάδα ερχόμουν από έναν εμφύλιο πόλεμο στην Αλβανία και ήρθαμε κυνηγημένοι. Ήρθα εδώ σε ηλικία οκτώ ετών και θυμάμαι τα πάντα από εκείνη την εποχή. Θυμάμαι τη μητέρα μου, να μπαίνουν οι σφαίρες στο σπίτι μας και να λέει σε μένα και στον αδερφό μου πως παίζουμε πόλεμο και να πρέπει να ξαπλώσουμε επειδή οι σφαίρες περνούσαν μέσα στο σπίτι μας», έλεγε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «Ξέρω πώς είναι να φεύγει κανείς από τον πόλεμο και να είναι ο πατέρας σου εδώ (στην Ελλάδα) και η μητέρα σου να είναι στο σπίτι με μία καραμπίνα για να μην μπει κάποιος μέσα να σε κλέψει, να σε σκοτώσει ή να μας πάρουν εμάς που ήμασταν και τρία κορίτσια».

Δείτε ακόμη: Το φρικτό μυστικό που πήρε μαζί της η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ανατριχιάζει!

Η «Εντέλα» που έγινε «Ελένη»

Δεν άκουσε και λίγα για το γεγονός πως είχε απαρνηθεί αρχικά την αλβανική καταγωγή της, έχοντας δηλώσει στο ξεκίνημα της καριέρας της πως έχει ρίζες από το Μεξικό. Λίγα χρόνια αργότερα παραδέχτηκε πως είναι από την Αλβανία, εξηγώντας πως ο λόγος που την ανάγκασε να το κρύψει ήταν ο ρατσισμός που είχε βιώσει από το σχολείο αλλά και από τις δισκογραφικές εταιρείες αργότερα, πριν μπει στις «Mystique». Μάλιστα, είχε μιλήσει σχετικά με τα ρατσιστικά σχόλια εναντίον της, υπογραμμίζοντας: «Κι εγώ από μικρή δεν το καταλάβαινα, γιατί νιώθω Ελληνίδα. Δεν ξέρω άλλη γλώσσα, εδώ έμαθα γράμματα. Και γι’ αυτό είπα στον εαυτό μου ότι τίποτα δεν θα με εμποδίσει από το να κάνω αυτό που θέλω και να περάσω τα μηνύματά μου».

Ανάλογος ντόρος έγινε και για το όνομά της, με την τραγουδίστρια να δηλώνει φέτος: «Το πραγματικό μου όνομα είναι Εντέλα Φουρεϊράι. Το Ελένη είναι το βαπτιστικό μου όνομα στην Ελλάδα. Το Φουρέιρα είναι η ρίζα του επιθέτου μου», προσθέτοντας: «Αποφασίσαμε τότε με τους ανθρώπους μου να μην πούμε ότι είμαι από την Αλβανία μήπως ο κόσμος δει και αγαπήσει την Ελένη Φουρέιρα γι’ αυτό που είναι. Ναι, ήταν λάθος, αλλά αν γύρναγα τον χρόνο πίσω δεν ξέρω αν θα έκανα κάτι διαφορετικό».

Δείτε ακόμη: Όταν η Αλίκη έσβησε τσιγάρο στο πρόσωπο συνεργάτη της! Το δικαστήριο και ο λόγος που το έκανε!

Ξεκίνησε με νυχτοκάματο 20 ευρώ...

Η Ελένη από την ηλικία των 3 ετών έλεγε πως θέλει να γίνει σταρ. Ακόμα κι όταν ξεκίνησε να εργάζεται στα εφηβικά της χρόνια ως σερβιτόρα δήλωνε τραγουδίστρια! Τα πρώτα της χρήματα τα έβγαλε μοιράζοντας φυλλάδια κι έτσι κατάφερε να αγοράσει ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια επώνυμης μάρκας, καθ’ ότι αυτά που είχε ήταν απομίμηση. Ποιος θα περίμενε τότε πως αυτό το φρέσκο και ζωηρό κοριτσάκι θα γινόταν σήμερα ένα fashion icon και πολλές θα αντέγραφαν το look της;

Όταν τελείωσε το σχολείο άρχισε σπουδές στο σχέδιο μόδας τις οποίες δεν ολοκλήρωσε, αφού άκουσε την καρδιά της και ξεκίνησε να κυνηγά τον διακαή πόθο της, το τραγούδι. Έκανε μαθήματα κιθάρας και αμέσως έπιασε το μικρόφωνο τραγουδώντας σε νυχτερινό κέντρο με νυχτοκάματο 20 ευρώ. Μαθημένη στα δύσκολα από μικρό παιδί, δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Έθετε στόχους και τους πραγματοποιούσε. Ανήσυχο πνεύμα, αεικίνητη, κοιτούσε πάντα ψηλά χωρίς να βάζει φρένο στις φιλοδοξίες της και αυτό την έφτασε σε αυτό που είναι σήμερα...

Η προδοσία των «Mystique»

Η μεγάλη επιθυμία της αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά το 2007, όταν ξεκινά το μουσικό ταξίδι της με το συγκρότημα «Mystique», στο οποίο συμμετείχαν και η Μαρία Μακρή με την Αλκμήνη Χατζηγιάννη. Το girl band γνώρισε επιτυχία αλλά κράτησε μόλις τρία χρόνια, με την Αλκμήνη να κατηγορεί την Ελένη Φουρέιρα ότι πρόδωσε το γκρουπ επειδή ήθελε να ακολουθήσει solo καριέρα.

«Ήμασταν μαζί στο συγκρότημα για 3 χρόνια κι έτσι ξαφνικά τέθηκε θέμα διάλυσης του συγκροτήματος. Ο πρώτος άνθρωπος που υπέγραψε για τη διάλυση της μπάντας ήταν η Ελένη Φουρέιρα. Το παράπονο που έχω είναι πως καθώς συνεργαζόμασταν για 3 χρόνια θα μπορούσε απλώς να μας ενημερώσει και να πας πει “κορίτσια, θέλω να διαλυθεί το συγκρότημα. Μου έχουν κάνει πρόταση που με ενδιαφέρει, κοιτάξτε την πορεία σας”. Θα ήταν τίμιο αν το έκανε, όμως δυστυχώς δεν συνέβη. Θεωρώ ότι μας πρόδωσε», είπε χαρακτηριστικά η Αλκμήνη Χατζηγιάννη εκείνη την περίοδο.

Το 2010 ξεκίνησε η solo καριέρα της Ελένης Φουρέιρα, με τον πρώτο της προσωπικό δίσκο να τιτλοφορείται με το όνομά της. Έκτοτε μετρά τέσσερις δίσκους συνολικά, πολλές επιτυχίες και συνεργασίες με κορυφαία ονόματα του χώρου. Το καλοκαίρι είναι πιθανό να τη δούμε στο «Ακρωτήρι» με τον Κωνσταντίνο Αργυρό –μετά την επιτυχημένη εμφάνισή της στη Eurovision–, ενώ σε δηλώσεις της δεν έχει κρύψει πως θα την ενδιέφερε μια διεθνής καριέρα, αφού η σφυγμομέτρηση από τη Λισαβόνα δείχνει πως έχει τα φόντα να το τολμήσει...