Η απίστευτα τραγική ειρωνεία με τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου: Σαν σήμερα πριν 47 χρόνια είχε...

Η απίστευτα τραγική ειρωνεία με τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου: Σαν σήμερα πριν 47 χρόνια είχε...

Σημαδιακή είναι τελικά η 10η Ιουνίου για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, που έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα. Πριν ακριβώς 47 χρόνια, στις 10 Ιουνίου του 1971, ο ιδρυτής και πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας.

Μάλιστα, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του θανάτου του, ο ιστότοπος leoforos.gr έγραψε το παρακάτω κείμενο:

«Ημέρα... Παύλου Γιαννακόπουλου!

Δείτε ακόμη: "-Αντίο, Κύριε Παύλο -Αντίο, παιδί μου, παιδί μου..." - To Twitter κλαίει για τον Παύλο Γιαννακόπουλο!

Ο μεγαλύτερος παράγοντας του Παναθηναϊκού εντάχθηκε επίσημα σαν σήμερα το 1971 στις τάξεις του Συλλόγου που λατρεύει από μικρό παιδί και την έχει υποστηρίξει με όλη του την αγάπη ως οπαδός, παράγοντας και ιστορικός πρόεδρος.

Ιστορική είναι η 10η Ιουνίου για την ιστορία του Παναθηναϊκού καθώς εντάχθηκε για πρώτη φορά επίσημα στη πράσινη οικογένεια ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Συγκεκριμένα πριν από ακριβώς 47 χρόνια ο «σύλλογος μεγάλος» υποδεχόταν ένα νέο μέλος στο Δ.Σ. το οποίο στη συνέχεια θα έγραφε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία της ομάδας.

Το μικρόβιο της παναθηναϊκής τρέλας το κόλλησε, από τον πατέρα του τον Δημήτρη ο οποίος τον έπαιρνε συχνά στο γήπεδο μαζί με τα αδέρφια του. Άλλωστε σε παλιότερη συνέντευξη του ο κύριος Παύλος είχε εξιστορήσει «Ήμουν 10 χρονών. Ο μακαρίτης ο πατέρας μου με έπαιρνε από το χέρι και με πήγαινε στο γήπεδο. Του λέγαμε με τα αδέρφια: «ό,τι θέλεις υπό την προϋπόθεση να μας πας στο γήπεδο την Κυριακή”…»

Από τις αρχές της δεκαετία του 60΄ ο κύριος Παύλος παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στην ομάδα και είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει καταγεγραμμένη σε βίντεο η παρουσία του στις 19 Νοεμβρίου 1961 σε ματς με την ΑΕΚ.

Δείτε ακόμη: Πενθεί όλος ο ελληνικός αθλητισμός: Ποιος ήταν ο τεράστιος Παύλος Γιαννακόπουλος;

Πάντως λίγες ημέρες μετά τον άθλο του Γουέμπλεϊ μπαίνει για πρώτη φορά στο Δ.Σ.

Η εξέλιξη του είναι ταχύτατη και περίπου τρία χρόνια αργότερα αναλαμβάνει χρέη γενικού γραμματέα. Την σεζόν 1974-75 ο Παύλος Γιαννακόπουλος βρίσκεται στη διοίκηση του «Παναθηναϊκού Συναγερμού» του οποίου ηγείται ο Αντώνης Μαντζαβελάκης.

Στις 25 Μαΐου 1976, ο Παύλος Γιαννακόπουλος αναλαμβάνει πόστο γενικού αρχηγού και α’ αντιπροέδρου, ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα διατελέσει και γενικός γραμματέας.

Η ενασχόληση του με τον Παναθηναϊκό είναι …ασταμάτητη και το 1987 (μέχρι το 1997) ανέλαβε τα ερασιτεχνικά τμήματα ξεκινώντας παράλληλα το χτίσιμο του μπασκετικού Παναθηναϊκού μαζί με τα αδέρφια του.

Όταν ο ίδιος καλείται να μιλήσει για τη προσφορά του στον σύλλογο, δεν του αρέσει να λέει πολλά και αρκείται στο ότι «Όλα αυτά τα χρόνια έχω ζήσει ξεχωριστές στιγμές στον Παναθηναϊκό, τον σύλλογο που αγαπώ και υπηρετώ με όλες μου τις δυνάμεις»

Αν και ο ίδιος έχει παραδώσει το «τιμόνι» στον γιο του Δημήτρη, εντούτοις δεν σταματάει ποτέ να ασχολείται με τα κοινά του συλλόγου και να παραμένει ένας «αιώνια πιστός», ο οποίος έχει ακολουθήσει την ομάδα του σε πολλά σπουδαία γεγονότα και επιτυχίες!

Τεράστιος και απέναντι στους αντιπάλους του!

Η συμβολή του Παύλου Γιαννακόπουλου είναι τεράστια γενικά στον ελληνικό αθλητισμό ωστόσο σπουδαίες και σημαντικές είναι και οι στιγμές που βοήθησε ακόμα και αντιπάλους του εκτός αγωνιστικών χώρων.

Συγκεκριμένα ο κύριος Παύλος ήταν ένας από τους πρώτους που βοήθησε ουσιαστικά στην τραγωδία της Θύρας 7 καθώς έδωσε όλο το πλάσμα αίματος στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά και βρέθηκε δίπλα στους τραυματίες.

Από κει και πέρα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε δώσει χρήματα μαζί με τον αδερφό του Θανάση στον οργανωτή του Ολυμπιακού τον Αττίλιο όταν ήταν άρρωστος και είχαν βοηθήσει στη νοσηλεία του.

Επιπλέον ο κύριος Παύλος είχε αναλάβει και είχε βοηθήσει μαζί με τον αδερφό του Θανάση και τη νοσηλεία του μπασκετμπολίστα του Πανιώνιου Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, όταν τραυματίστηκε σοβαρά στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Το Σεπτέμβριο του 2015 ελήφθη απόφαση από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, για μετονομασία του κλειστού της Λεωφόρου Αλεξάνδρας σε γήπεδο "Παύλος Γιαννακόπουλος", το οποίο αποτέλεσε και αποτελεί τη σφραγίδα που έχει βάλει συνολικά στον σύλλογο, αλλά και στη Μάνα του Λόχου, αποτελώντας τον πνευματικό πατέρα του Παναθηναϊκού, σε όλα τα επίπεδα!

Κατακτήσεις τίτλων ως ισχυρός άνδρας Παναθηναϊκού στο μπάσκετ

Διηπειρωτικό Κύπελλο (1): 1996

Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης (6): 1996, 2000, 2002, 2007, 2009, 2011

Πρωταθλήματα Ελλάδος (13): 1998, 1999, 2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011

Κύπελλα Ελλάδας (9): 1993, 1996, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2012»

athensmagazine.gr