Ρίκα Βαγιάνη: Η ζωή σαν παραμύθι και ο «εφιάλτης» που της χτύπησε τη πόρτα! (Βίντεο)

Ποια ήταν η Ρίκα Βαγιάνη που είχε ζωή σαν παραμύθι, και τι συνέβη όταν ο καρκίνος χτύπησε τη πόρτα της δημοσιογράφου!

Ρίκα Βαγιάνη: Η ζωή σαν παραμύθι και ο «εφιάλτης» που της χτύπησε τη πόρτα! (Βίντεο)

Η Ρίκα Βαγιάνη άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή σε ηλικία 56 ετών μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο!

Η Μαρίκα Ζούλα (ή Ρίκα Βαγιάνη, όπως την ήξεραν όλοι), ήταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου. Γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962 και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Ρίκα Βαγιάννη: «Έτσι ξεκίνησε ο καρκίνος»! Η σπαρακτική αποκάλυψη από στενή της συνεργάτιδα! (Βίντεο)


Λίγοι ξέρουν πώς προέκυψε το όνομα Βαγιάννη. Είναι τα αρχικά από το όνομα της μητέρας της Βαρβάρας και του δεύτερου γάμου της με τον αθλητικογράφο Γιάννη Διακογιάννη που ως πατριός της την μεγάλωσε σαν κόρη του.


Ηδη από το 1979 άρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Επαιξε στο Εθνικό, στο Θεσσαλικό, σε αρκετές ταινίες, αλλά και σε σήριαλ, όπως το Μινόρε της Αυγής. Παράλληλα είχε ήδη αρχίσει και την δημοσιογραφία σε περιοδικά και εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Δείτε ακόμη: Ρίκα Βαγιάννη: Η ζωή της δημοσιογράφου που «έσβησε» στα 56 της!

Διετέλεσε αρχικά συντάκτης και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης μόλις στα 28 της στα περιοδικά «Cosmopolitan» και «Colt», ενώ αρθρογραφούσε στα περιοδικά «Ένα» «Και», «Τέταρτο» και από το 1994 με καθημερινή στήλη στην Απογευματινή και από το 2005 στο Εθνος.


Στην τηλεόραση αρχικά δούλεψε σαν ηθοποιός και από το 1986 ως παρουσιάστρια και δημοσιογράφος. Έχει παρουσιάσει αμέτρητες εκπομπές στο Μega, το Star, το Seven Χ, το Κανάλι 5 και από το 1997 άρχισε τη συνεργασία της με την ΕΡΤ στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2012.

Ηταν επίσης ιδρυτικό στέλεχος του Protagon, ενώ έχει γράψει και δύο παιδικά βιβλία.

Δείτε ακόμη: Ρίκα Βαγιάνη: Η ενασχόληση της με την πολιτική! Όταν κατέβηκε υποψήφια με το Ποτάμι!


Να θυμίσουμε ότι η Ρίκα Βαγιάνη, και είναι παντρεμένη με τον ψυχίατρο Νίκο Στεφανή και έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Οδυσσέα. Πριν από χρόνια, μάλιστα, είχαν εγκατασταθεί οικογενειακώς για ένα διάστημα στο Περθ της Αυστραλίας. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, η δημοσιογράφος δραστηριοποιήθηκε εκ νέου στη δουλειά της, ενώ το 2015 κατέβηκε υποψήφια με το Ποτάμι. Η ίδια δίνει σπάνια συνεντεύξεις. Οταν, όμως, το κάνει είναι πάντα ένας... χείμαρρος. «Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις να ζεις με λίγα. Οχι σαν άσκηση πολιτικής, νομίζω ότι είναι σημαντικό για την ψυχή σου. Αν θέλεις πολλά κι ακόμα περισσότερα, δεν γίνεσαι ποτέ χαρούμενος» έχει δηλώσει παλαιότερα... Δείτε το σχετικό βίντεο: