Αφιέρωμα: 30 + 1 Έλληνες καλλιτέχνες που δεν έκαναν καριέρα με τα αληθινά τους ονόματα! Δεν θα το πιστεύετε για κάποιους!

Όντως τώρα;

Αφιέρωμα: 30 + 1 Έλληνες καλλιτέχνες που δεν έκαναν καριέρα με τα αληθινά τους ονόματα! Δεν θα το πιστεύετε για κάποιους!

Για να γίνει κάποιος γνωστός στον καλλιτεχνικό χώρο, εκτός από ταλέντο, θα πρέπει να διαθέτει και ένα όνομα που θα είναι “πιασάρικο”, εύηχο, και θα μένει εύκολα στο μυαλό των άλλων.

Πολλοί διάσημοι ηθοποιοί και τραγουδιστές τόσο της εγχώριας, όσο και της διεθνούς σόου μπιζ, αποφάσισαν να αλλάξουν το επίθετό τους αλλά και το βαφτιστικό τους όνομα για χάρη της καριέρας τους, είτε ύστερα από προτροπή άλλων, είτε από καθαρά δική τους επιλογή. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Ήταν ένας και έγιναν 3! Νεκροί και άλλοι πρωταγωνιστές από τα Εγκλήματα!

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, τα καλλιτεχνικά ψευδώνυμα που επέλεξαν, απέχουν πολύ από τα πραγματικά τους ονόματα.

Μερικοί από τους καλλιτέχνες, που έχουμε γνωρίσει και έχουμε αγαπήσει μέσα από τη δουλειά τους, αλλά με... διαφορετικά ονόματα από τα πραγματικά τους, είναι οι εξής:


Μαρινέλλα

Το πραγματικό όνομα της Μαρινέλλας είναι Κυριακή Παπαδοπούλου. Όπως έχει εξομολογηθεί η ίδια, τη «βάφτισε» έτσι ο Τόλης Χάρμας. Μάλιστα, όπως λέει, στην αρχή, το «Μαρινέλλα» της φάνηκε κάπως… γύφτικο. «Αλλά τι με ένοιαζε; Για ένα-δυο μήνες θα το είχα αυτό το όνομα. Για να μαζέψω λεφτά να πάω στο Βασιλικό Θέατρο. Μαρινέλλα θέλουνε να με πούμε; Μαρινέλλα. Μωρ' δεν πά' να με πουν και κατσιβέλα. Θα τους χαλάσω το χατίρι; Και έτσι μου βγήκε το όνομα», έχει αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια.

Τζένη Καρέζη

Μία από τις δημοφιλέστερες Ελληνίδες ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, η Τζένη Καρέζη, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Ιανουαρίου 1932, ως Ευγενία Καρπούζη. Ο πατέρας της, Κωνσταντίνος Καρπούζης, ήταν γυμνασιάρχης και η μητέρα της, Θεώνη Καρπούζη, δασκάλα.

Δείτε ακόμη: Τραγικό! 16χρονη απέβαλε και έμεινε παράλυτη από ένα... τατουάζ!

Φίλιππος Σοφιανός

Λίγοι γνωρίζουν ότι το κανονικό επίθετο του Φίλιππου Σοφιανού, είναι Ζούκας. Σε ερώτηση γιατί το άλλαξε, έχει πει: «Κατ’ αρχάς το Σοφιανός είναι το επίθετο της μητέρας μου. Ο αδελφός της, Φίλιππος Σοφιανός, του οποίου φέρω το όνομα, σκοτώθηκε από τους Γερμανούς στα 18 του χρόνια και ως το πρώτο αρσενικό της οικογένειας το οποίο δεν κατάφερε να δώσει τα ονόματα της οικογένειας και να τα συντηρήσει, ανέλαβα εγώ αυτήν την ευθύνη και αποφάσισα να κρατήσω το όνομα για να μη χαθεί. Ο Φίλιππος Σοφιανός είναι ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, υπάρχει και οδός στην Καρδίτσα».

Τζένη Βάνου


Η Ευγενία Βραχνού, ή αλλιώς Τζένη Βάνου όπως την γνωρίσαμε όλοι, άλλαξε το όνομά της για να μην την αναγνωρίσει ο πατέρας της, καθώς ήταν κάθετα αντίθετος στην απόφασή της να ασχοληθεί με το τραγούδι.

Χάρις Αλεξίου

Μία από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες της Ελλάδας, η γνωστή σε όλους μας Χάρις Αλεξίου, γεννήθηκε ως Χαρίκλεια Ρουπάκα, στη Θήβα, το 1950.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Η Άλκηστις Σεβαστή Αττικιουζέλ, γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1954 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από Έλληνες ομογενείς. Ο Δήμος Μούτσης έδωσε στην τραγουδίστρια το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Πρωτοψάλτη με το οποίο και έγινε γνωστή.

Δέσποινα Βανδή

Η Δέσποινα Βανδή γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1969 στην Γερμανία και το πραγματικό της όνομα είναι Δέσποινα Μαλέα. Μετακόμισε Ελλάδα στην παιδική της ηλικία και σπούδασε στην Θεσσαλονίκη.

Δείτε ακόμη: Όταν τα φώτα σβήνουν...Οι τραγικές ιστορίες πίσω από τα λαμπερά χαμόγελα διάσημων Ελλήνων star!

Άντζελα Δημητρίου

Το πραγματικό όνομα της «Λαίδης» του ελληνικού τραγουδιού, είναι Αγγελική Κιουρτσάκη. Το 1968 στα 14 της ανεβαίνει για πρώτη φορά στο πάλκο, ενώ το 1972 αλλάζει το όνομα της σε Άντζελα Δημητρίου.

Αντώνης Ρέμος

Τον γνωρίσαμε ως Αντώνη Ρέμο, όμως αυτό δεν είναι το πραγματικό του όνομα. Το «Ρέμος» είναι το ψευδώνυμο του τραγουδιστή, καθώς το επίθετο που αναγράφεται στην ταυτότητά του είναι εντελώς διαφορετικό. Το πραγματικό του επίθετο είναι «Πασχαλίδης».

Βασίλης Καρράς

Ένας από τους πιο δημοφιλείς Έλληνες λαϊκούς τραγουδιστές, ο Βασίλης Καρράς, γεννήθηκε ως Βασίλειος Κεσογλίδης, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, στις 12 Νοεμβρίου 1953.

Γιάννης Πλούταρχος

O Γιάννης Πλούταρχος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ορχομενό και συγκεκριμένα σε ένα χωριό που ονομάζεται Μαυρόγια. Το πραγματικό του όνομα είναι Γιάννης Κακοσσαίος, αλλά πήρε την απόφαση να το αλλάξει όταν θέλησε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι, στα 16 του μόλις, χρόνια.

Νίκος Βέρτης

Μας συστήθηκε ως Νίκος Βέρτης, το πραγματικό του όμως όνομα είναι Νίκος Αρβανιτίδης. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το επώνυμο Βέρτης αναφέρεται στα πρώτα βήματα του τραγουδιστή στη Βέροια (και ότι αντί για Βεροιώτης το έκανε Βέρτης), ενώ άλλοι ότι το άλλαξε λόγω συνωνυμίας με τον Πασχάλη Αρβανιτίδη.

Γιώργος Νταλάρας

Έναν μικρό αναγραμματισμό στο επώνυμό του έκανε ο Γιώργος Νταλάρας (από Νταράλας). O πατέρας του, Λουκάς Νταράλας ήταν επίσης τραγουδιστής και συνθέτης στο χώρο της ρεμπέτικης μουσικής.

Γιάννης Πάριος

Ο Γιάννης Βαρθακούρης, κατά κόσμον Γιάννης Πάριος, γεννήθηκε το 1946 στην Πάρο. Πάντα λέει ότι το “πιο αγαπημένο μου μέρος στον κόσμο, είναι η Πάρος”. Έτσι από την αγάπη του γι’ αυτό το νησί, το όνομά του έγινε Πάριος.

Δάκης

Το πραγματικό του όνομα, είναι Βρασίδας Χαραλαμπίδης. Όμως, η μητέρα του, αποκαλώντας τον χαϊδευτικά «Βρασιδάκη» όταν ήταν μικρός, έδωσε το έναυσμα για το όνομα του μεγάλου καλλιτέχνη που θα μεσουρανούσε από τότε μέχρι σήμερα με το όνομα Δάκης.

Γιάννης Φλωρινιώτης

Την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Φλώρινα, θέλησε να τιμήσει ο Γιάννης Αποστολίδης, η οποίος μετονομάσθηκε σε Φλωρινιώτης, όταν ξεκίνησε την καριέρα του στη δισκογραφία και στα νυχτερινά κέντρα τη δεκαετία του ’70.

Λευτέρης Πανταζής

Πρωτοεμφανίστηκε ως Λευτέρης Πανταζίδης, χρησιμοποιώντας το επίθετο της γιαγιάς του, και στην πορεία καθιερώθηκε ως Λευτέρης Πανταζής. Στην αστυνομική του ταυτότητα όμως, αναγράφεται το πραγματικό του επίθετο, που είναι Λευτέρης Παγκοζίδης. «Το Πανταζίδης το άλλαξα γιατί πήγα σε μια εκπομπή κι εκεί ένας δημοσιογράφος, ο Χρήστος Αντωνόπουλος, με προβλημάτισε λέγοντάς μου πως δεν θα μπορέσω να κάνω καριέρα με ένα επίθετο το οποίο παραπέμπει στον Καζαντζίδη. Το σκέφτηκα και τελικά το έκοψα σε Πανταζής, ένα όνομα που έχει και ωραίο μήνυμα, αν το αναλύσεις: πάντα – ζεις!», έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Ελένη Βιτάλη

Πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν, ότι το πραγματικό όνομα της Ελένης Βιτάλη, είναι Ελένη Λαβίδα. Ο πατέρας της Τάκης Λαβίδας έπαιζε σαντούρι και η μητέρα της Λούση Καραγεωργίου ήταν τραγουδίστρια.

Λίτσα Διαμάντη

Στις 4 Απριλίου του 1949 γεννήθηκε στην Αθήνα η Λίτσα Διαμάντη ή Ευαγγελία Κοσμίδου, όπως είναι το πραγματικό της όνομα.

Ζωή Λάσκαρη

Το πραγματικό ονοματεπώνυμο της μεγάλης σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, Ζωής Λάσκαρη, ήταν Ζωή Κουρούκλη, ίδιο με της εξαδέλφης της Zωής Kουρούκλη, που έκανε καριέρα στο τραγούδι.

Στη λίστα των καλλιτεχνών που με τη νέα τους ταυτότητα κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να αγαπηθούν από τον κόσμο, συγκαταλέγονται και οι: Χρήστος Δάντης (Χρήστος Βλαχάκης), Βαλάντης (Χρυσοβαλάντης Αυγενικός), Βίκυ Λέανδρος (Βασιλική Παπαθανασίου), Καίτη Γκρέυ(Αγγελική Καλαϊτζή), Αρλέτα (Αργυρώ-Νικολέτα Τσάπρα), Γιώργος Αλκαίος (Γιώργος Βασιλείου), Ειρήνη Μερκούρη (Χρυσοβαλάντω Χαλιλοπούλου), Πάολα Φωκά (Παγώνα Καραμήτσιου), Ελένη Δήμου (Ελένη Γκικοδήμου), Κατερίνα Γιουλάκη (Κατερίνα Γιουβαρλάκη), Κώστας Μακεδόνας (Κώστας Πάκας), Λουδοβίκος των Ανωγείων (Γεώργιος Δραμουντάνης).