Φαίη Σκορδά: Eίχε γενέθλια και εμείς κάναμε αφιέρωμα την ιστορία της ζωής της!

Άγνωστες πτυχές της παρουσιάστριας!

Φαίη Σκορδά: Eίχε γενέθλια και εμείς κάναμε αφιέρωμα την ιστορία της ζωής της!

Σήμερα σκέφτηκα να σας μιλήσω για μια Φαίη Σκορδά που δεν γνωρίζετε...

Θα σας αποκαλύψω λοιπόν, πως η παρουσιάστρια έφτασε στην κορυφή και σήμερα θεωρείται η καλύτερη παρουσιάστρια στην ελληνική τηλεόραση σύμφωνα πάντα με τα νούμερα της AGB. Διαβάστε παρακάτω...

Τι έκανε η Φαίη; Τι βήματα ακολούθησε; Την «έσπρωξαν» ή όχι για να φτάσει εκεί που είναι σήμερα; Πούλησε την ψυχή της στο διάβολο;

Εγώ θα σας παραθέσω τα 10 σημαντικότερα βήματα της παρουσιάστριας και τα συμπεράσματα στο τέλος...

1. Η Φαίη είναι η μικρότερη κόρη του ακτινολόγου Δημήτρη Σκορδά και της Ευαγγελίας Αλεξανδρίδη, πτυχιούχου Φαρμακευτικής, η οποία όμως τελικά ασχολήθηκε με το εμπόριο ενδυμάτων ανοίγοντας το δικό της κατάστημα στο Κιλκίς. Καμία από τις ασχολίες των γονέων της δεν φαινόταν ιδιαίτερα ελκυστική για τη Φαίη, η οποία εκδήλωσε από πολύ μικρή έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες.


2. Στο μπαλέτο θεωρούνταν μία από τις καλύτερες μαθήτριες, ενώ δεν υπήρχε σχολική γιορτή στην οποία δεν συμμετείχε. Οι συμμαθητές της ακόμα τη θυμούνται σε μια ποιητική βραδιά που είχε διοργανωθεί στο Σπήλαιο του Κιλκίς να απαγγέλλει με αυτοπεποίθηση. Η επιμονή της μητέρας της, η οποία την υποχρέωνε από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού να αντιγράφει το κείμενο της «Γλώσσας μου» δέκα φορές και κατόπιν να το διαβάζει δυνατά άλλες τριάντα, είχε αποδώσει καρπούς.

3. Η συντηρητική Φαίη αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην καθιερωμένη «πενταήμερη» καθώς δεν ένιωθε την ανάγκη να ξεφύγει από τα όρια όπως σκόπευαν οι περισσότεροι συμμαθητές της. Στο κατώφλι των δεκαοκτώ της δεν ένιωθε ότι είχε περιορισμούς από τους οποίους ήθελε να αποδράσει - εξάλλου σύντομα θα έφευγε για την Ιταλία. Ο αδελφός της ήδη σπούδαζε Ιατρική στη Φεράρα, όπου εγκαταστάθηκε και η ίδια τον πρώτο χρόνο των σπουδών της, συνθήκη που την ανάγκαζε να υπομένει δις ημερησίως την σαραντάλεπτη διαδρομή με το τρένο ως την Μπολόνια.


4. Εν έτει 2004 η ΕΤ3 φάνταζε σαν μια καλή αρχή για μια νεαρή επίδοξη TV παρουσιάστρια. Η οικογένεια Σκορδά έβαλε λυτούς και δεμένους προκειμένου να βρει έναν τρόπο ώστε η Φαίη να καταφέρει να κλείσει ένα ραντεβού με τον τότε διευθυντή -και γιατρό- της κρατικής τηλεόρασης. Τα κατάφερε. Εκείνος τη δέχτηκε στο γραφείο του, την άκουσε να αναλύει το αντικείμενο των σπουδών της, να του λέει πως ζητούσε μόνο την ευκαιρία να κάνει την πρακτική της στην ΕΤ3. Τον διαβεβαίωσε πως δεν ήθελε ούτε ένσημα, ούτε αμοιβή, ούτε τίποτα, μόνο την άδεια να βρίσκεται στον σταθμό για να βλέπει πώς λειτουργούν τα πράγματα.

5. Σύντομα στον δρόμο της βρέθηκε το TV100, ο πρώτος δημοτικός σταθμός της Θεσσαλονίκης. Η Ελένη Κωνσταντίνου που έκανε το πρωινό με τον Χρήστο Δόκαλη ήταν οικογενειακή της φίλη και την πήρε κοντά της. Εκεί την είχαν μετατρέψει σε παιδί για όλες τις δουλειές. Έκανε από καλλιτεχνικό ρεπορτάζ στον δρόμο και παρουσίαση της ατζέντας έως μοντάζ, ενώ πολλές φορές αναλάμβανε ακόμα και την επιστροφή των ρούχων από το κομμάτι της μόδας. Ύστερα από λίγους μήνες, επιτέλους, πήρε τον πρώτο της μισθό: 300 ευρώ. Η χαρά και η περηφάνια της την πρώτη φορά που είδε τα λεφτά στον λογαριασμό της σε κάποιο ATM στη Βασιλίσσης Όλγας δεν περιγράφονταν. Ανέκαθεν ένιωθε πολύ άβολα που έπρεπε να εξαρτάται οικονομικά από τους γονείς της, στεναχωριόταν που τους επιβάρυνε. Γι’ αυτό τον λόγο και όσο ήταν στην Ιταλία η Φαίη δούλευε περιστασιακά ως μοντέλο σε εκθέσεις και επίσης έκανε μεταφράσεις.

6. Το να έρθει στην πρωτεύουσα δεν ήταν ποτέ ένας από τους στόχους της Φαίης, εφόσον στη Θεσσαλονίκη περνούσε καλά, ήξερε τον κόσμο, έβγαζε χρήματα, είχε εξέλιξη. Είχε νοικιάσει και ένα διαμέρισμα στην καρδιά της πόλης, στην οδό Ικτίνου, και ένιωθε ότι δεν είχε λόγο να έρθει στην Αθήνα. Όταν της έγινε η πρόταση από το ALTER πήγε στο ραντεβού χωρίς να είναι ξετρελαμένη διότι ένιωθε πως θα άφηνε περισσότερα από όσα περίμενε να βρει. Όμως ποτέ της δεν άφησε αναπάντητη μια πρόκληση για να το κάνει τώρα.

7. Την πρώτη φορά που την κάλεσε σπίτι του ο Γιώργος Λιάγκας παράγγειλε σουβλάκια. Η έκπληξή της όταν άνοιξε το ντουλάπι της κουζίνας για να βρει πιάτα και το μόνο που βρήκε ήταν διαφημιστικά ποτήρια -από εκείνα που δίνουν στα βενζινάδικα- του φάνηκε υπερβολική. Το ότι δεν υπήρχε ούτε ένα πιάτο σε ένα μέχρι τότε εργένικο σπίτι, κατά τον Λιάγκα, ήταν κάτι απολύτως φυσιολογικό. Όταν η Φαίη τον ρώτησε αν έχει τουλάχιστον κανονικά ποτήρια, της απάντησε με γνήσια αντρική απορία: «Γιατί, αυτά τι είναι;».

8. Είναι μανιακή με την καθαριότητα. Μπορεί να πλένει και 30 φορές τα χέρια της στην διάρκεια της ημέρας. Χόμπι της είναι το καθάρισμα του σπιτιού. Αν δεν ήταν παρουσιάστρια θα ήταν μικροβιολόγος.

9. Εργασιομανής και οικονόμα. Σε αντίθεση με τον Γιώργο Λιάγκα η Φαίη Σκορδά είναι εξαιρετικά προσεχτική στα οικονομικά της. Δεν χαλάει δεκάρα αν πρώτα δεν το σκεφτεί καλά. Χαλάει ελάχιστα χρήματα για ακριβά ρούχα και αξεσουάρ μέχρι του σημείου παρεξήγησης. Κυκλοφορεί με τα ρούχα που τις στέλνουν οι εταιρείες και κρατάει τσάντες μέχρι και...150 ευρώ. Οι συνεργάτιδες της φόρους ακριβότερα ρούχα.

10. Θεωρείται η καλύτερη μπίζνες woman στο κομμάτι των επιχειρήσεων στα social media. Μαζί με το site που έχει και το instagram ίσως βγάζει περισσότερα χρήματα από την Ελένη Μενεγάκη.

Κατά την γνώμη μου...

Η Φαίη Σκορδά έγινε αυτό που έγινε με το σπαθί της. Είναι ένα άρρωστα συντηρητικό άτομο που ακόμη και για να κάνει έρωτα θα το σκεφτεί και θα το αναλύσει 1000 φορές. Προέρχεται από μια εξαιρετική οικογένεια με αρχές και αυτό φαίνεται και στις αρχές που δίνει η ίδια στα παιδιά της.

Ενώ έχει και βγάζει τρέλα λεφτά. Δεν μένει σε έπαυλη, δεν έχει οδηγό, δεν έχει νταντά στο σπίτι, δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ. Η Φαίη τα κατάφερε με σκληρή δουλειά, επιμονή και υπομονή. Παρά τις δυσκολίες και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις - (της την έχουν πέσει άσχημα στο ALTER) - δεν τα παράτησε κυνήγησε το όνειρο της και δεν λιγοψύχησε όπως συμβαίνει με τα νέα κορίτσια στην πρώτη δυσκολία. Η Φαίη είναι πρώτη παρουσιάστρια και όχι πωλήτρια, ή πόρτα σε club, ή σερβιτόρα, ή μπαργούμαν, ή στυλίστρια, γιατί απλά... δεν τα παράτησε!!!!