Σωτήρης Κοντιζάς: 15 +1 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον αυστηρό κριτή του Master Chef!

Τα καλά κρυμμένα του μυστικά... στην φόρα!

Σωτήρης Κοντιζάς: 15 +1 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον αυστηρό κριτή του Master Chef!

Ο αγαπημένος κριτής του MasterChef που όλοι λατρεύουμε να μισούμε, Σωτήρης Κοντιζάς, κρατάει καλά κρυμμένα... μυστικά!


Τα πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον Σωτήρη Κοντιζά είναι πολλά, αλλά ο ίδιος έχει αποκαλύψει πολλές «άγνωστες» πτυχές της ζωής του, παραξενιές και ιδιαιτερότητες και έχει γίνει πολύ αγαπητός στο κοινό. Διαβάστε παρακάτω...

Στο αφιέρωμα στους τρεις κριτές του MasterChef του DownTown, αναφέρονται τα 15 +1 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον Σωτήρη Κοντιζά, τον 35χρονο σεφ:

  • Μένει μαζί με την οικογένειά του στα Εξάρχεια, ενώ σύντομα θα γίνει για δεύτερη φορά πατέρας. «Τα πρωινά του Σαββάτου ψωνίζω στη λαϊκή των Εξαρχείων» είχε δηλώσει στo D.T.
  • Εργάζεται καθημερινά για περισσότερες από 12 ώρες στο βραβευμένο greek-asian εστιατόριο Nolan, στο κέντρο της Αθήνας.
  • Ο πατέρας του είναι Έλληνας και η μητέρα του Γιαπωνέζα. Ο Σωτήρης έζησε τον πρώτο χρόνο της ζωής του στην Ιαπωνία.
  • Μέχρι τα 35 του, σήμερα, έχει αλλάξει πάνω από πέντε γειτονιές. Στο παρελθόν είχε μείνει σε Ρέντη, Πειραιά, Νέο Ηράκλειο, Μεταμόρφωση κ.ο.κ. Ο ίδιος θα πει στο D.T.: «Θεωρώ τον εαυτό μου παιδί του κέντρου».

  • Δεν μαγειρεύει σχεδόν ποτέ στο σπίτι. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος μάγειρας που να επιστρέφει σπίτι και να ξαναμπαίνει στην κουζίνα» είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στο D.T.
  • Πριν το MasterChef είχε και άλλες προτάσεις για τηλεόραση. Ακόμη και να παρουσιάζει τη στήλη μαγειρικής σε πρωινή εκπομπή. Τις απέρριψε όλες.
  • Η πρώτη του δουλειά ήταν στο εστιατόριο του Χριστόφορου Πέσκια, όπου είχε φάει πολύ τηγάνι.
  • Για εκείνον το τρίπτυχο στην κουζίνα είναι: ασφάλεια, καθαριότητα, πειθαρχία. Χωρίς αυτά, δεν ξεκινά να μαγειρεύει.
  • Στην κουζίνα του, όλοι οι μάγειρες απαντούν «ναι, chef» σε ό,τι τους ζητήσει.
  • Μότο του είναι πως «ο καλός μάγειρας φαίνεται από τα κοψίματα στα χέρια του».
  • Μια φορά στην Κοπεγχάγη καθάριζε ένα λάχανο και έκοψε το δάχτυλό του τόσο βαθιά που αιμορραγούσε ασταμάτητα.
  • Αγαπά το «βρόμικο» φαγητό και συχνά μετά τη δουλειά πηγαίνει για βρόμικο στη Μαβίλη. Τα πιο περίεργα φαγητά που έχει δοκιμάσει είναι σούπα από χελώνα, τηγανητές πέτσες από πόδια κότας και γλώσσες πάπιας.
  • Δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ με γυναίκα που θα ταξίδευαν μέχρι το Βιετνάμ και θα του έλεγε: «Πάμε να φάμε burgers στα McDonald’s;»
  • Στο σχολείο ήταν ο μοναδικός Ελληνοϊάπωνας και το μόνο παιδί με σκιστά μάτια. Έχει δεχθεί bullying στο παρελθόν. «Μέχρι το λύκειο ήμουν ο “Φρουτζίτσου”» ομολογεί σε συνέντευξή του στο D.T. και συνεχίζει: «Στην αρχή με στεναχωρούσε αυτό, μετά ήταν ένα παρατσούκλι από αυτά που έχουν όλοι, ένα nickname».
  • Όταν οι άλλοι κριτές του MasterChef θέλουν να τον πειράξουν, τον φωνάζουν Κινέζο.
  • Τις καθημερινές ψωνίζει ψάρια από τη λαχαναγορά του Ρέντη.