7+1 διάσημοι Έλληνες που πήγαν σε ψυχίατρο! Ιστορίες που συγκινούν!

Μίλησαν ανοιχτά και συγκίνησαν!

7+1 διάσημοι Έλληνες που πήγαν σε ψυχίατρο! Ιστορίες που συγκινούν!

Αν και για αρκετά χρόνια το να επισκεφθεί κάποιος έναν ψυχολόγο ή ψυχίατρο θεωρείτο ένα θέμα ταμπού, πλέον όλο και περισσότερος κόσμος πιστεύει πως μια τέτοια επίσκεψη είναι επιτακτική, όταν θεωρηθεί αναγκαίο.

Μάλιστα, πολλοί είναι οι Έλληνες celebrities που τόλμησαν να μιλήσουν ανοικτά για την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού που πέρασαν, ενθαρρύνοντας έτσι τον κόσμο να παλέψει και να νικήσει τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Διαβάστε παρακάτω...

Η Κάτια Δανδουλάκη μίλησε πριν από μερικές μέρες για τις κρίσεις πανικού και τον ψυχαναγκασμό που άλλαξαν τη ζωή της. Όλα αυτά συνέβησαν όταν έφυγε από τη ζωή ο άνθρωπός της, Μάριος Πλωρίτης. «Κάποια στιγμή άρχισα να βλέπω τα συμπτώματα της απομόνωσης, δεν θέλω να πάω σινεμά, ούτε να δω άνθρωπο, ούτε να διαβάσω, ούτε να δω τηλεόραση. Και το κορυφαίο δεν ήθελα να μπω να κάνω μπάνιο! Επειδή είμαι άνθρωπος που δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και αυτό με έσωσε, το είπα στις φίλες μου οι οποίες με προέτρεψαν να πάω στον ψυχίατρο. Πήγα αμέσως και διέγνωσε ότι ήμουν στην αρχή της κατάθλιψης». Μέσω της φαρμακευτικής αγωγής η ηθοποιός κατάφερε να το καταπολεμήσει σε μεγάλο βαθμό.

Η πρώτη διάσημη Ελληνίδα που μίλησε ανοιχτά για την κατάθλιψη ήταν η Ελένη Βιτάλη. Η τραγουδίστρια εξήγησε δημόσια το πώς κατάφερε να σταματήσει τα χάπια που έπινε και να ξεπεράσει τις δύσκολίες που περνούσε.

Η Μαρία Κορινθίου ήταν μια από τις περιπτώσεις διάσημων γυναικών που πέρασαν επιλόχεια κατάθλιψη. Αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού της, πίστευε ότι η ζωή της είχε τελειώσει. «Εκείνες τις στιγμές σκεφτόμουν αν ήταν λάθος που αποφάσισα να φέρω ένα παιδί στον κόσμο. Όλα μου έφταιγαν. Έπιανα τον εαυτό μου να κλαίει συνεχώς, χωρίς λόγο. Έβλεπα το σώμα μου πώς είχε παραμορφωθεί. Εκεί ξεσπούσα σε λυγμούς». Οι πρώτες αλλαγές στην ψυχολογία της ηθοποιού είχαν ξεκινήσει ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης της και εντάθηκαν στην πορεία. Σήμερα είναι μια χαρά και ευτυχισμένη όσο ποτέ άλλοτε.

Για δεύτερη φορά στη ζωή της πέρασε κατάθλιψη η Έλενα Παπαρίζου, αμέσως μετά που κήδεψε τον πατέρα της. Η τραγουδίστρια μίλησε ανοιχτά για το πρόβλημα και αποκάλυψε πως για χρόνια πάθαινε κρίσεις πανικού πάνω στη σκηνή.

Από κρίσεις πανικού ταλαιπωρείται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η Ζέτα Μακρυπούλια, η οποία με τη βοήθεια του ψυχολόγου της κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα, μιλώντας για όλα όσα την «έπνιγαν».

Ακόμη ένας σταρ που πάλεψε με την κατάθλιψη είναι ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος πήγε σε ψυχίατρο και ακολούθησε φαρμακευτική αγωγή.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μίλησε και αυτός για την επίσκεψή του σε ψυχίατρο, καθώς λόγω ανασφάλειας και φόβου, έτρεμε και δεν μπορούσε να τραγουδήσει. Ο ίδιος εξήγησε πως το ταμπού με τους ψυχολόγους πρέπει να σταματήσει, μιας και είναι αναγκαίο για την ψυχή μας να παίρνουμε βοήθεια από ειδικούς.

Η Μαίρη Συνατσάκη μέσα από το προσωπικό της blog μοιράστηκε τις προσωπικές της κρίσεις πανικού και εξήγησε πώς τις αντιμετωπίζει. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Οι κρίσεις πανικού έρχονται και φεύγουν. Κάποιες περίοδοι είναι πιο καλές και άλλες πιο λίγο πιο δύσκολες. Δεν έχω ξεμπερδέψει από τις κρίσεις. Κάθε φορά προσπαθώ να το διαχειριστώ», αναφέροντας και διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιεί, όπως το να αναπνέει σωστά, να προσποιείται ένα χαμόγελο και να βγάζει από το μυαλό της άσχημες σκέψεις.