Στάθης Ψάλτης: Η πολυτάραχη ζωή του ηθοποιού, οι ταινίες και οι συγκλονιστικές εικόνες από τον τάφο του!

Ήταν από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς

Στάθης Ψάλτης: Η πολυτάραχη ζωή του ηθοποιού, οι ταινίες και οι συγκλονιστικές εικόνες από τον τάφο του!

Ο Στάθης Ψάλτης, δήλωνε χορτάτος και ευτυχής για την ζωή που έζησε.

Παντρεύτηκε 3 φορές. Την πρώτη, όπως έλεγε, επειδή ήταν παλικαράκι 20 ετών, με πλήρη άγνοια. Την δεύτερη, έτσι για την περιπέτεια και την τρίτη επειδή πραγματικά το ήθελε. Υπήρξε ζευγάρι για πολλά χρόνια με την ηθοποιό Καίτη Φίνου, με την οποία συμπρωταγωνίστησε σε όλες τις μεγάλες του επιτυχίες. Γεννήθηκε στο παραλιακό χωριό Βέλο, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κόρινθο, στις 27 Φεβρουαρίου 1952 και μετά τα 11 του χρόνια μετακόμισε στην Αθήνα με την οικογένεια του. Διαβάστε παρακάτω...

Σε ηλικία 13 ετών, πλαστογράφησε την υπογραφή του πατέρα του και μπάρκαρε για δυο χρόνια. Προκειμένου να καταφέρει να πείσει τους αστυνομικούς να του δώσουν το χαρτί για να το πάει, υποτίθεται, στον πατέρα του, τους είπε ότι είχε πάθει εγκεφαλικό και ήταν κατάκοιτος.

Ο Στάθης Ψάλτης με την κόρη του Μαρία

Με την κόρη του Μαρία

Απέκτησε μια κόρη, η οποία δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον χώρο του θεάματος και του χάρισε δυο εγγόνια. «Της έμαθα βασικές αρχές της ζωής από την πρώτη τάξη του δημοτικού. Αν σου αρέσει το μολύβι ενός συμμαθητή σου, θα έρθεις να το πεις σε εμένα, δεν θα του το πάρεις – είναι κλεψιά. Αν δεις κάποιον άλλο συμμαθητή σου να κλέβει, δεν θα τον μαρτυρήσεις – είναι ρουφιανιά. Σου τα λέω αυτά παιδί μου, γιατί μια μέρα μπορεί να πεθάνω και θέλω να τα γνωρίζεις. Μπαμπά δεν θα πεθάνεις ποτέ, ορκίσου…μου έχεις υποσχεθεί ότι θα με κάνεις πριγκίπισσα. Κι εγώ ορκίστηκα», είχε διηγηθεί σε μια συνέντευξή του ο ηθοποιός.

Ο Στάθης Ψάλτης με την Καίτη Φίνου

Με την Καίτη Φίνου

H πρώτη ταινία στην οποία συμμετείχε ήταν το «Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα», του Όμηρου Ευστρατιάδη. Γύρισε μόλις 12 ταινίες στις οποίες ήταν το πρώτο όνομα. Ο περισσότερος κόσμος έχει την εντύπωση ότι είναι πολύ περισσότερες. Έχει ατέλειωτη φιλμογραφία στο ενεργητικό του, αλλά πρωταγωνίστησε σε λίγες.

Ο Στάθης Ψάλτης σε ταινία

Σε κάθε του ταινία αυτοσχεδίαζε.

Κάθε ταινία του είχε χαρακτηριστικές ατάκες που έγιναν σλόγκαν όπως: «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος»

Για κάθε ένα ωφέλιμο λεπτό, σε κάθε γύρισμα, δούλευαν 12 ώρες. Ο Στάθης Ψάλτης, ήταν πολύ προσεκτικός και προσπαθούσε για το καλύτερο. Σε αυτό έχει δώσει τα εύσημα στον παραγωγό Γιώργο Καραγιάννη, που του διέθετε όσο φιλμ χρειαζόταν, αρκεί το αποτέλεσμα να ήταν όπως το επιθυμούσε. Δεν έκανε ποτέ του βιντεοκασέτες, αν και του προσέφεραν πολλά χρήματα. Τις θεωρούσε πρόχειρες.

Ο Στάθης Ψάλτης σε ταινίες

Όλοι οι ηθοποιοί που έπαιζαν δεύτερους ρόλους, ήτα αυστηρά επιλεγμένοι!

«Επειδή επέλεγα τους συνεργάτες μου αυτές οι ταινίες ήταν απόλυτα επιτυχημένες», έλεγε. Αγαπούσε πολύ την Ρένα Παγκράτη και είχε πληγωθεί όταν τον κατηγόρησαν, μετά τον θάνατό της, για αμέλεια.

Ο Στάθης Ψάλτης σε ρόλο ταινίας

Εκτός από την συμμετοχή του στον «Συμβολαιογράφο» το 1979, δεν του προτάθηκε ποτέ να παίξει στην τηλεόραση, για λόγους που και ο ίδιος αγνοούσε!

Είχε ερμηνεύσει ρόλους σπουδαίων συγγραφέων στο θέατρο, αν και οι περισσότεροι το αγνοούν. Ίσως επειδή τον είχαν συνδέσει κυρίως με την κωμωδία και την επιθεώρηση, την οποία υπηρέτησε πιστά για τρεις δεκαετίας.

Ο Στάθης Ψάλτης σε ταινία

Έκλεισε την καριέρα του με την συμμετοχή του στην ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Νίκος Καζαντζάκης», όπου υποδυόταν έναν καλόγερο του όρους Σινά που βοήθησε τον Καζαντζάκη να ακολουθήσει τα βήματα του Ιησού. Η ταινία είναι προγραμματισμένη να προβληθεί μέσα στο 2017.

Τα τελευταία 10 χρόνια ζούσε αρμονικά με την σύζυγό του Χριστίνα. Έφυγε το μεσημέρι της 21ης Απριλίου 2017, νικημένος από τον καρκίνο....

Στάθης Ψάλτης: Αυτή είναι η τελευταία συνέντευξη του ηθοποιού στο Youweekly!


Από τη ζωή έφυγε το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Απριλίου 2017 ο αγαπημένος ηθοποιός Στάθης Ψάλτης. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Ήταν από τους πλέον καταξιωµένους ηθοποιούς της παλιάς γενιάς. Μπορεί να µη χαρακτηρίστηκε ποτέ sex symbol της εποχής, όµως πολλές ήταν οι πανέµορφες γυναίκες που τον κυνηγούσαν για να είναι µαζί του.

Ο Στάθης Ψάλτης έδινε σπάνια συνεντεύξεις, την τελευταία του συνέντευξη όμως την έδωσε στο περιοδικό YOU όπου ο ίδιος µίλησε για τη ζωή του, για τον πρώτο του γάµο, για τις τρικλοποδιές που έχει δεχτεί, για τη γυναίκα της ζωής του αλλά και για τις απιστίες του.

Το κοντέρ της καριέρας του είχε γράψει πολλά χιλιόµετρα... Παρ’ όλα αυτά ήταν χαµηλών τόνων άνθρωπος που δεν τον είχε αλλάξει η επιτυχία, εξάλλου ο ίδιος πίστευε ότι όταν σβήνουν τα φώτα όλοι οι άνθρωποι µένουµε µόνοι µας... Δείτε την τελευταία του συνέντευξη παρακάτω:

Γεννηθήκατε στο Βέλο Κορινθίας. Πώς ήταν τα παιδικά σας χρόνια;

Ήταν πανέµορφα. Είχα εξαίρετους γονείς που ήξεραν τι ήθελαν από τα παιδιά τους. Οι γονείς µου ήταν η αρχή της ζωής µου. Μια αρχή δύσκολη, που µου έδωσε τα καλύτερα εφόδια για την πορεία µου. Τα παιδιά χρειάζονται µόνο αγάπη, δεν χρειάζονται χρήµατα για να µεγαλώσουν σωστά.

Μόνο µε αγάπη δηλαδή γίνεται ένα παιδί συγκροτηµένο;

Μόνο, µόνο, µόνο... Τα παιδιά δεν χρειάζονται αυστηρότητα, πρέπει να τα αναγκάσεις µε την αγάπη σου να σε εµπιστεύονται και να σου αποκαλύπτουν όλα τα µυστικά τους, ακόµα και τα πιο ακραία. Αν το καταφέρεις αυτό έχεις κερδίσει τη ζωή του παιδιού σου.

Το «Ψάλτης» είναι το πραγµατικό σας επίθετο;

Ο παππούς µου και ο προπάππους µου ήταν ψάλτες στο Φανάρι, έχω ρίζες από εκεί. Τους έµεινε το Ψάλτης και έγινε και το επίθετό µας. Τώρα δεν ξέρω το πραγµατικό µας ποιο ήταν.

Πώς αποφασίσατε να γίνετε ηθοποιός;

Δεν το αποφάσισα, ήµουν ηθοποιός από γεννησιµιού µου. Έκανα πράγµατα απίστευτα. Οτιδήποτε έβλεπα το έκανα µε µεγάλη ευκολία. Όταν πήγα στη σχολή έπρεπε να µάθω νέα πράγµατα, αλλά είχα ταλέντο και µυαλό και µπορούσα να το κάνω χωρίς δυσκολία.

Θεωρείτε τον εαυτό σας ευφυή;

Δεν τον θεωρώ, είµαι...

Οι γονείς σας ήταν σύµφωνοι να ασχοληθείτε µε την υποκριτική;

Οι γονείς µου δεν έφεραν ποτέ καµία αντίρρηση στις επιλογές µου. Με άφηναν ελεύθερο να κάνω αυτό που θέλω.

Υπήρχαν άνθρωποι που στάθηκαν εµπόδιο στην καριέρα σας;

Πάρα πολλοί είχαν ενοχληθεί µε την ύπαρξή µου. Φαντάσου στο έργο «Η χαµογελαστή αντάρτισσα», σε ηλικία 19 χρόνων, είχα πέντε ρόλους και ξαφνικά έµεινα χωρίς κανέναν! Τότε ο Λειβαδάς είπε στον Κώστα Μιχαηλίδη: «Βρες έναν τρόπο να κρατήσεις τον µικρό». Τον βρήκε τον τρόπο και έβγαινα µε ένα καφάσι λέγοντας µόνο έναν στίχο από ένα τραγούδι, αλλά µε τόσο χιούµορ και στυλ που ήταν η καλύτερη σκηνή του έργου!

Μάθατε ποτέ ποιοι σας έβαζαν αυτά τα εµπόδια;

Έµαθα για πάρα πολλούς... Έπειτα από χρόνια συνεργάστηκα, βέβαια, µαζί τους και δεν τους είπα ποτέ τίποτα. Δουλέψαµε, µάλιστα, µε πολλή αγάπη αφού σκέφτηκα και συµµερίστηκα την αντιπαλότητα που µπορεί να είχαν τότε για µένα. Φοβόντουσαν µην τους πάρω τα πρωτεία και την επιτυχία.

Σας χαρακτηρίζουν «βασιλιά» της βιντεοκασέτας. Δεν έχετε κάνει πότε βιντεοκασέτα, όµως.
Δεν έχω κάνει ποτέ βιντεοκασέτα. Ο κόσµος έχει λάθος εντύπωση. Εγώ ταινίες έχω κάνει, άσχετα αν µετά τις έγραψαν και σε κασέτα.

Καβαλήσατε ποτέ το καλάµι;

Ποτέ, γιατί αν πέσεις από το καλάµι την έχεις πατήσει. Το καλάµι το καβαλάς µόνο όταν δεν αξίζεις!

Έχετε κάνει 3 γάµους. Ο πρώτος ήταν στα 17, µικρός µικρός στα βάσανα...

Καθόλου βάσανα. Όταν είσαι 17 ετών θεωρείς ότι ερωτεύεσαι, παντρεύεσαι και µετά ανακαλύπτεις ότι ήταν ένας νεανικός ενθουσιασµός που φέρνει τον χωρισµό. Από αυτόν τον γάµο βγήκε κάτι υπέροχο, όµως, η κόρη µου.

Μιλήστε µου για την κόρη σας...

Όταν γεννήθηκε η Μαρία ήταν ίδια εγώ, δεν µπορείς να φανταστείς για τι οµοιότητα σου µιλάω! Λέω: «Δεν µπορεί! Ξαναγεννήθηκα». Τσιµπιόµουν να δω αν ονειρεύοµαι.

Άλλαξε τον τρόπο που σκεφτόσασταν ο ερχοµός της;

Με ωρίµασε η κόρη µου. Δεν τη µάλωσα ποτέ, δεν τη χτύπησα ποτέ, ό,τι ήθελα της το έλεγα µε τεράστια αγάπη. Η κόρη µου µου έµαθε τι πάει να πει αξιοπρέπεια.

Ουσιαστικά τη µεγαλώσατε µε τον ίδιο τρόπο που σας µεγάλωσαν οι δικοί σας;

Ναι, λίγο πιο βελτιωµένα. Της έλεγα πάντα τι να προσέχει και πώς να συµπεριφέρεται στους συµµαθητές της. Της έχω πει αν της αρέσει το µολύβι του διπλανού της να µην το πάρει ποτέ, γιατί είναι κλεψιά. Αν, όµως, της πάρει το µολύβι κάποιος συµµαθητής της να µην το πει στη δασκάλα γιατί θα είναι προδοσία. Θυµάµαι ήταν 5 χρόνων και της είπα ότι όλα αυτά της τα έλεγα γιατί κάποια στιγµή θα έφευγα από τη ζωή και εκείνη µου απάντησε: «Μα δεν µπορείς να πεθάνεις, µου έχεις πει ότι κάποια µέρα θα µε κάνεις βασίλισσα».

Έχετε δύο εγγονάκια. Ισχύει ότι «του παιδιού µου το παιδί είναι δυο φορές παιδί µου»;

Αυτά είναι βλακείες. Όπως αγαπάω το παιδί µου αγαπάω και τα εγγόνια µου.

Είστε χαζοπαππούς;

Όχι, είµαι έξυπνος παππούς! Παίζω πολύ µε τα εγγόνια µου, ασχολούµαι πολύ.

Έχετε κάνει και δεύτερο γάµο και χωρίσατε και µετά κάνατε και τρίτο. Εγώ βλέπω τη σύζυγό σας να σας κοιτάζει µέσα στα µάτια και να λιώνει. Ισχύει και για σας το ίδιο;

Θα ήµουν ψεύτης αν σου έλεγα ότι δεν είµαι και εγώ ερωτευµένος µε τη Χριστίνα. Είµαστε 20 χρόνια µαζί, υπάρχει αγάπη.

Πώς γνωριστήκατε;

Μου θυµίζεις την πιο ωραία στιγµή της ζωής µου. Όταν γνώρισα τη Χριστίνα ήταν η αρχή και το τέλος της ζωής µου!

Η γνωριµία σας έσβησε όλες τις προηγούµενες σχέσεις;

Αυτό που ένιωσα µε τη Χριστίνα ήταν πρωτόγνωρο. Όλα τα υπόλοιπα ήταν φαιδρά.

Παρόλο που δεν ήσαστε sex symbol είχατε ανέκαθεν τεράστια πέραση στις γυναίκες. Τι είναι αυτό που τις τραβούσε σ’ εσάς;

Αυτό που παίζει σπουδαίο ρόλο είναι να συνδυάζεις την ψυχή µε το µυαλό. Όταν η ψυχή µπαίνει στο µυαλό όλα είναι πανέµορφα. Μόνο έτσι µπορείς να κερδίσεις κάτι που επιθυµείς, αλλιώς το χάνεις.

Έχετε απιστήσει ποτέ;

Δεν έχω απιστήσει ποτέ γιατί όταν ήµουν µε 3-4 γυναίκες µαζί εκείνες το ήξεραν! Τους το έλεγα ότι εγώ είµαι µ’ εσένα και µ’ εσένα και µ’ εσένα. Φαντάσου ότι έχει τύχει να βγούµε όλοι µαζί και έλεγα: «Σήµερα θα βγω µε την Άννα» και έφευγα. Αυτό δεν είναι απιστία, γιατί ήµουν ειλικρινής.

Όταν σβήνουν τα φώτα, πώς είναι ο Στάθης Ψάλτης;

Όταν παίζεις σε ένα θέατρο µε 2.000 θεατές, σβήνουν τα φώτα και µετά βλέπεις 2.000 άδειες θέσεις, λες: «Είµαι µόνος». Ήρθαν να σε δουν, πλήρωσαν, γέλασαν και σε άφησαν µόνο. Εκεί νιώθεις µια µικρή µοναξιά. Γυρνώντας σπίτι, όµως, είµαι τυχερός που έχω τον άνθρωπό µου.

Ένα δεύτερο παιδί δεν θα θέλατε να κάνετε;

Εµείς δεν παντρευτήκαµε για να κάνουµε παιδί, αλλά γιατί ο ένας ήταν ερωτευµένος µε τον άλλον. Αν έρθει το παιδί καλώς να έρθει, αν όχι, πάλι καλώς να µην έρθει. Ουαί κι αλίµονο κάποιοι που ψευτοερωτεύονται για να κάνουν ένα παιδί και µετά χωρίζουν.

Την απόφαση του Κώστα Βουτσά να κάνει παιδί σε τόσο προχωρηµένη ηλικία πώς την κρίνετε;

Δεν έχω δικαίωµα να κρίνω την πράξη του άλλου.

Πολλοί άνθρωποι λένε ότι τους έχετε βοηθήσει σε δύσκολες στιγµές της ζωής σας. Σας έχουν πει «ευχαριστώ»;

Δεν ζήτησα ποτέ «ευχαριστώ» και δεν είναι κανείς υποχρεωµένος να το πει για κάτι που ήθελα να κάνω εγώ.

Αυτοί που βοηθήσατε όταν χρειαστήκατε εσείς βοήθεια σάς την έδωσαν;

Δεν έχω ανάγκη να µε βοηθήσουν άνθρωποι που τους βοήθησα. Βοηθώ µόνος µου τον εαυτό µου µε τις ικανότητές µου, τη δουλειά µου και το µυαλό µου.

Ο Στάθης Ψάλτης έχει βγάλει τα χρήµατα που του αξίζουν;

Έχω δουλέψει πολύ στη ζωή µου και, ναι, έχω βγάλει αρκετά χρήµατα!

Ποιος είναι ο µεγαλύτερός σας φόβος;

Δεν έχω φοβίες στη ζωή µου. Από τη µέρα που γνώρισα τους ανθρώπους έπαψα να τους φοβάµαι.

Τον θάνατο τον φοβάστε;

Καθόλου, µα καθόλου.

Η σχέση σας µε τη θρησκεία ποια είναι;

Τον Θεό δεν τον έχω δει, αλλά πιστεύω στον Χριστό γιατί ήταν ένα πρόσωπο υπαρκτό µε θαύµατα. Σαφώς πιστεύω σε µια ανώτερη δύναµη.

Έχετε βιώσει ποτέ κάποιο θαύµα;

Όταν η σύζυγός µου πήγε να σκοτωθεί σε ένα ατύχηµα πριν από πέντε χρόνια. Πέρασε τον δρόµο και τη χτύπησαν πέντε αµάξια εναλλάξ. Έπεφτε από το ένα καπό στο άλλο µέχρι που έφυγε και έπεσε στην πινακίδα ενός αυτοκινήτου, που δεν είχε βιδωθεί καλά και η βίδα τής µπήκε στο κεφάλι. Έγινε µπροστά στα µάτια µου! Ήταν σε κώµα και σώθηκε από θαύµα!

Έχετε πει ότι οι ηθοποιοί δεν πρέπει να ασχολούνται µε την πολιτική...

Για να γίνει κάποιος πολιτικός πρέπει να έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήµες. Οι ηθοποιοί δεν έχουν τέτοιες σπουδές, οπότε όποιος δεν έχει πτυχίο είναι άσχετος. Είµαι απόλυτος σε αυτό. Γιατί να πάω; Για να πάρω µια καλή σύνταξη; Όχι, δεν θα το κάνω.


Από την εποχή που παίζονταν οι ταινίες που συµµετείχατε οι πολιτικοί έκλεβαν και η γραφειοκρατία στην Ελλάδα ήταν το µόνιµο πρόβληµα. Βλέπετε να έχει αλλάξει αυτό;
Πάντα κοίταζα τα θέµατα των ταινιών µου να είναι διαχρονικά. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει τίποτα σε αυτή τη χώρα. Ποτέ! Από τότε που έκανα τις ταινίες µου δεν έχει αλλάξει κάτι, γιατί να αλλάξει τώρα;

Είχατε και έχετε πολύ εκκεντρικό στυλ. Σας συµβούλεψε ποτέ κανένας;

Ποτέ. Δεν είχα χρόνο να κάνω συνδυασµούς στα ρούχα µου και έβαζα ό,τι να ’ναι. Και έγινε της µόδας. Φαντάσου έκανα µόδα τα δύο ρολόγια που φορούσα.

Γιατί φορούσατε δύο ρολόγια;

Για να µετράω µε το ένα τον χρόνο που έχασα και µε το άλλο τον χρόνο που ελπίζω!

Σας την έχει «πέσει» ποτέ άντρας;

Εµένα µε βλέπουν και φεύγουν, τους τροµάζω.
Ο Γιάννης Σπαλιάρας έχει δηλώσει ότι έχει πάει µε πάνω από 4.000 γυναίκες. Είναι εφικτό αυτό;

Ο Γιάννης Σπαλιάρας ξεπέρασε και τον Κώστα Γκουσγκούνη. Εγώ να του πω «συγχαρητήρια και... προχώρα, άντρα, σε θέλει όλη η χώρα!»

Για τον κύριο Λαζόπουλο ποια είναι η άποψή σας;

Ο Λάκης Λαζόπουλος είναι ένας πάρα πολύ ευφυής άνθρωπος και ξέρει να χρησιµοποιεί τον λόγο του µε τον καλύτερο τρόπο. Τον κατατάσσω στους κορυφαίους ηθοποιούς σάτιρας που έχει η χώρα.

Ο Απόστολος Γκλέτσος δήλωσε ότι «ψήνει το ψάρι και από τις δύο πλευρές». Πιστεύετε ότι έκανε καλά που το είπε;

«Ο τολµών νικά». Πρέπει να αποδεχόµαστε τις αλήθειες των ανθρώπων και να µην τις κρίνουµε. Συγκεκριµένα τον Απόστολο τον τιµά και του βγάζω το καπέλο που δήλωσε την αλήθεια.

Φίλους έχετε;

Για να έχεις φίλους πρέπει να έχεις πολύ χρόνο. Κι εγώ δεν έχω. Αν θέλω να µιλήσω µε κάποιον, έχω τη γυναίκα µου. Στον φίλο µπορεί να πεις κάτι και εκείνος να το µεταφέρει αλλιώς ή και να το διασκευάσει. Ο φίλος είναι κάτι ιερό, δυστυχώς τόσα χρόνια δεν έχω συναντήσει φίλους.

Μιλήστε µας για το θέατρο που είστε τώρα...

Έχει την σφραγίδα του µεγάλου δασκάλου και σκηνοθέτη Δηµήτρη Λιγνάδη. Είναι η ιστορία του Ρωµαίου και της Ιουλιέτας, που για πρώτη φορά υποδύονται 2 έφηβοι, ο 16χρονος Γιάννης Τσουµαράκης και η 15χρονη Δανάη Βασιλοπούλου.

Υποδύεστε την παραµάνα της Ιουλιέτας, έναν κόντρα ρόλο... Δεχθήκατε αµέσως;

Ο σκηνοθέτης µε είχε πάρει έναν χρόνο πριν, το 2015, και µου είχε πει: «Θέλω να κάνεις την παραµάνα». Δέχτηκα αµέσως γιατί µου είχε κάνει πολλές προτάσεις στο παρελθόν και δεν είχαµε συνεργαστεί, καθώς δεν µου το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις µου. Τελικά είπα το «ναι».

Τηλεόραση γιατί δεν κάνετε;

Για να παίξω στην τηλεόραση θα πρέπει να είναι Καραγάτσης ή Παπαδιαµάντης! Δεν µε εµπνέουν αυτά που παίζουν σήµερα.

Παρουσιαστής θα γινόσασταν;

Δεν θα εκµεταλλευόµουν την αγάπη του κόσµου για να κάνω νούµερα. Δεν το έχω.
Ποια είναι η άποψή σας για τα χρήµατα που παίρνει ο Γιάννης Μπέζος στην ΕΡΤ, που λέει ότι τα αξίζει; Θα έλεγα ότι θα έπρεπε να πάρει περισσότερα.

Τι καινούριο περιµένουµε από τον Στάθη Ψάλτη;

Γυρίζω µια ταινία µε τον Γιάννη Σµαραγδή, τη ζωή του Καζαντζάκη. Εγώ υποδύοµαι τον ηγούµενο του Καζαντζάκη, έναν ιδιαίτερο ρόλο που θα κάνει µεγάλη εντύπωση.

"Μου είπε ότι θα ξεσκίσουν την Χριστίνα, όταν φύγει!" Η συγκλονιστική αποκάλυψη για τον Στάθη Ψάλτη! Αυτό ήταν το μεγάλο παράπονό του!

Ρημάζει ο τάφος του Στάθη Ψάλτη! Εικόνες εγκατάλειψης 11 μήνες μετά το θάνατό του!


Σημάδια πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζει ο τάφος του Στάθη Ψάλτη στο νεκροταφείο του Ζωγράφου!

Έντεκα μήνες μετά το θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού φαίνεται πως κανείς δεν επισκέπτεται τον τάφο.

Ο φωτογραφικός φακός του «Χάι» βρέθηκε στο νεκροταφείο, προκειμένου να διαπιστώσει ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στον τάφο του αείμνηστου ηθοποιού. Το πρώτο πράγμα που κοιτά κανείς φτάνοντας εκεί είναι η φωτογραφία του πρωταγωνιστή, όπου πάνω της είχε γράψει ο ίδιος: «Με αγάπη Στάθης Ψάλτης» και η οποία προκαλεί ρίγη συγκίνησης.

Ωστόσο, το άλλοτε ολόλευκο μάρμαρο έχει πλέον αφεθεί στο έλεος του χρόνου. Σκόνη, ξερά φύλλα, πρασινάδες και διάφορες ακαθαρσίες, υπάρχουν παντού σκορπισμένα πάνω στο μνήμα, ενώ το καντήλι είναι σβηστό.

Ενώ θα περίμενε κανείς πως ο τάφος θα είναι περιτριγυρισμένος από τα αγαπημένα πολύχρωμα λουλούδια του ηθοποιού, τα κυκλάμινα είναι μαραμένα, ενώ τα ψεύτικα άνθη που υπάρχουν στο βάζο, έχουν ξεθωριάσει από τον ήλιο. Ακόμη και το θυμιατό είναι σπασμένο και έτοιμο να ξεκολλήσει από τη βάση του!

Τάφος του Στάθη Ψάλτη

Τάφος του Στάθη Ψάλτη

Τάφος του Στάθη Ψάλτη

Τάφος του Στάθη Ψάλτη

Διαβάστε περισσότερα θέματα stories στο Youweekly.gr!