Η τραγική ιστορία του Έλληνα ηθοποιού που υποδύθηκε τον Χριστό: Διέλυσε τη ζωή του με τα ναρκωτικά - Έτρωγε από τα σκουπίδια!

Συγκλονίζει ακόμη και σήμερα!

Η τραγική ιστορία του Έλληνα ηθοποιού που υποδύθηκε τον Χριστό: Διέλυσε τη ζωή του με τα ναρκωτικά - Έτρωγε από τα σκουπίδια!

Η τραγική ιστορία ζωής του Έλληνα τηλεοπτικού «Χριστού» Αλέξη Γκόλφη συγκλονίζει ακόμα και σήμερα, πάνω από 10 χρόνια μετά τον θάνατό του, καθώς ο ηθοποιός διέλυσε τη ζωή του με τα ναρκωτικά ενώ έφτασε στο σημείο να τρώει από τα σκουπίδια!

Ο ηθοποιός είχε σοκάρει με το δράμα του. Διαβάστε παρακάτω...

Ο Αλέξης Γκόλφης, που γνώρισε τεράστια επιτυχία και δόξα μέσα σε ένα βράδυ, γνώρισε το πιο σκληρό πρόσωπο της μοίρας. Τις χρονιές 1975-76, προβλήθηκε από την ΕΡΤ η σειρά «ο Χριστός Ξανασταυρώνεται», σε σκηνοθεσία του Βασίλη Γεωργιάδη. Το σενάριο ήταν βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη και η σειρά γυρίστηκε σε 50 επεισόδια.

Στη σειρά συμμετείχε η αφρόκρεμα του ελληνικού θεάτρου εκείνης της εποχής. Γιώργος Φούντας, Δήμος Σταρένιος, Λυκούργος Καλλέργης, Κάτια Δανδουλάκη κ.α, ακόμα και η Γεωργία Βασιλειάδου σε έναν μικρό ρόλο. Για τον ρόλο του Χριστού, επιλέχθηκε ο ηθοποιός Αλέξης Γκόλφης, που μέχρι τότε ήταν γνωστός από τη συμμετοχή του σε ταινίες με τον Θανάση Βέγγο.

Η τραγική ιστορία του Έλληνα ηθοποιού που υποδύθηκε τον Χριστό: Διέλυσε τη ζωή του με τα ναρκωτικά - Έτρωγε από τα σκουπίδια!

Η ερμηνεία του ενθουσίασε το κοινό, αφού, όπως έλεγε αργότερα ο ίδιος σε συνεντεύξεις του, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο κόσμος τον σταματούσε στον δρόμο, βλέποντας στο πρόσωπό του τον ίδιο τον Ιησού. Του φιλούσαν τα πόδια και έγινε μύθος μέσα σε μία νύχτα. Οι θαυμαστές του έτρεχαν να τον δουν και να τον ακουμπήσουν, να του φιλήσουν τα χέρια και να πάρουν τη χάρη του. Πολλοί πίστευαν ότι είναι απεσταλμένος του Θεού, ενώ λάμβανε γράμματα λατρείας και πάθους. Το βάρος του ρόλου, όμως, έπεσε τεράστιο επάνω του και ο εύθραυστος ψυχισμός του λύγισε.

Μετά το τέλος της σειράς, η επιτυχημένη καριέρα του ηθοποιού,δεν συνεχίστηκε. Ο Αλέξης Γκόλφης όχι μόνο δεν είχε προτάσεις για σοβαρούς ρόλους, αλλά έμπλεξε με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ και μετά τον θάνατο της μητέρας του, έμεινε ολομόναχος. Ζούσε σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στα Πατήσια και ζητιάνευε για να μπορέσει να επιβιώσει.

Πέθανε το 2007 σε ηλικία 59 ετών, μόνος και αβοήθητος
Έτρωγε συχνά στα συσσίτια του δήμου, ενώ αρκετός κόσμος τον είχε δει ακόμα και να ψάχνει στα σκουπίδια. Ζούσε, άστεγος και ρακοσυλλέκτης, στην πλατεία Κολιάτσου. Τον Αύγουστο του 2007, σε ηλικία 59 ετών, ο Αλέξης Γκόλφης έφυγε από τη ζωή από έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ο θάνατός του αποκαλύφθηκε έπειτα από δύο μήνες, στις 9 Οκτωβρίου 2007. Από τον Αύγουστο του 2007 ο Γκόλφης βρισκόταν στο νεκροτομείο και κανείς δεν τον είχε αναζητήσει. Η σορός του έμεινε στα «αζήτητα» για περίπου δύο μήνες, ενώ όταν μαθεύτηκε ο θάνατός του, η ΕΡΤ αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα της κηδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Espresso, ο Αλέξης Γκόλφης «τον τελευταίο καιρό έπινε πολύ γυρνώντας σαν σκιά στους σκοτεινούς δρόμους». Όπως είπαν οι ίδιοι, ένιωσε αδιαθεσία, μεταφέρθηκε ημιλιπόθυμος στον Ερυθρό Σταυρό και λίγη ώρα αργότερα κατέληξε από οξύ καρδιακό επεισόδιο.

«Αν ξαναζούσα τη ζωή μου, θα ήθελα έναν σύντροφο ή πολλά λεφτά, αν και ξέρω πως ό,τι σου δίνει η ζωή, σου το παίρνει πάλι πίσω…»
«Ήμουν ένας ροκ… Χριστός. Οι άνθρωποι στον δρόμο δεν με έβλεπαν σαν τον Αλέξη Γκόλφη, αλλά με αντιμετώπιζαν σαν Θεάνθρωπο. Αργότερα, δεν ήθελα να προσβάλω την εικόνα που είχα δημιουργήσει με τον Χριστό με κάποια άλλη δουλειά. Έτσι, στράφηκα στη μουσική. Οργάνωνα συναυλίες και έφτιαξα κλαμπ που έγιναν φυτώρια για μουσικούς, όπως ο Παύλος Σιδηρόπουλος. Έτσι έμεινα μία δεκαετία στην αφάνεια. Αν ξαναζούσα τη ζωή μου, θα ήθελα έναν σύντροφο ή πολλά λεφτά, αν και ξέρω πως ό,τι σου δίνει η ζωή, σου το παίρνει πάλι πίσω…», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος».

Τα πράγματα όμως άλλαξαν τελείως όταν έφυγε από τη ζωή η μητέρα του, του έκαναν έξωση και άρχισε να ζει σε μια εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία στα Πατήσια, πηγαίνοντας στην ενορία της γειτονιάς για να πάρει φαγητό από το συσσίτιο αστέγων. «Ούτε από τα σκουπίδια τρώω, ούτε στα παγκάκια κοιμάμαι! Ζω αξιοπρεπώς, αλλά πολύ δύσκολα, με 1.000 ευρώ το χρόνο, που μου έδωσε ως επίδομα το υπουργείο Πολιτισμού, έχω κάνει κατάληψη σε ένα παλιό σπίτι, τρώω από το συσσίτιο του Αγίου Λουκά… Τα λεφτά δεν τα υπολογίζω, ποτέ μου δεν τα υπολόγισα», είχε τονίσει το 2006 στην Espresso.

Πηγή: ethnos.gr

Ψίθυροι καρδιάς: «Παλεύει» ηθοποιός της σειράς! Τα ναρκωτικά και ο θάνατος που τον τσάκισε!

Ποιος ηθοποιός από τη σειρά του Mega «Ψίθυροι καρδιάς» έδωσε μάχη με τα ναρκωτικά μετά από θάνατο που τον τσάκισε;

Ο ίδιος, έχει επιλέξει να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και εξήγησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου ποιοι λόγοι τον ανάγκασαν να δει τα πράγματα διαφορετικά.

Όπως εξήγησε ο Θανάσης Ζέρβας, αυτό που τον στιγμάτισε ήταν ο θάνατος της συντρόφου του έπειτα από το τροχαίο ατύχημα που είχαν με τη μηχανή του πριν αρκετά χρόνια.

Ο Θανάσης Ζέρβας τόνισε πως τα ναρκωτικά στάθηκαν αφορμή για να μην προχωρήσει έτσι όπως θα ήθελε, αλλά τον βοήθησαν κάποια στιγμή να δει διαφορετικά τη ζωή και να μπει στη διαδικασία ν’ αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή του.

Όταν αναφέρθηκε στην απώλεια της συντρόφου του, εξήγησε πως συνέβη Μεγάλη Παρασκευή, μετά από βόλτα που είχαν βγει με φίλους! Ο ίδιος περιέγραψε πως έπιναν τσίπουρα και αλκοόλ, αλλά τόνισε πως εκείνο το βράδυ δεν έτρεχε.

Το όλο περιστατικό, συνέβη, όταν ήταν στο πικ του με τη σειρά του Mega, και μάλιστα του κόστισε και στην καριέρα του και έστειλε το μήνυμά του στα νέα παιδιά. Δείτε το σχετικό βίντεο: