Πάολα: «Οι γονείς μου αρρώστησαν, πήγα να κλειστώ σε μοναστήρι» Σπάει την σιωπή της για τις δύσκολες στιγμές!

Τι συνέβη;

Πάολα: «Οι γονείς μου αρρώστησαν, πήγα να κλειστώ σε μοναστήρι» Σπάει την σιωπή της για τις δύσκολες στιγμές!

Κι όμως η Πάολα σπάει την σιωπή της για τις δύσκολες στιγμές! «Οι γονείς μου αρρώστησαν, πήγα να κλειστώ σε μοναστήρι»!

Ακούει Metallica και Iron Maiden, είχε διαρκείας στη θύρα 4Α της Τούμπας, λατρεύει τον Πάμπλο Γκαρσία, θαυμάζει τη Βιτάλη, λιώνει όταν η κόρη της τη φωνάζει «μανούλα» και δεν κρύβει πως σε μικρή ηλικία ήθελε να γίνει καλόγρια. Η Πάολα Φωκά, που από τα τέλη Μαρτίου μοιράζεται την πίστα με την Πέγκυ Ζήνα, δεν είναι μια γυναίκα σαν όλες τις άλλες. Είναι φαινόμενο!

Μιλάει χαμηλόφωνα, χρησιμοποιεί πολύ τη φράση «καρδιά μου», δεν πίνει καφέ και απεχθάνεται κάθε είδους δηθενιά. Δεν κυκλοφορεί ντυμένη «πίστα» τα μεσημέρια (φοράει τζιν και φόρμες), δεν φοβάσαι ότι θα πέσει η ψεύτικη βλεφαρίδα της στον καφέ σου (κινείται άβαφη στη Γλυφάδα) και κοκκινίζει όταν της λες ότι οι φίλες σου τη θεωρούν «κορμάρα». Αν ισχύει ότι τα πρώτα λεπτά γνωριμίας με έναν άνθρωπο είναι αρκετά για να σχηματίσεις ολοκληρωμένη άποψη, τότε της ταιριάζει γάντι ο χαρακτηρισμός «αυθεντική». Η Πάολα Φωκά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Συκιά Χαλκιδικής. «Με μεγάλωσε η γιαγιά μου η Παγώνα, η οποία έφυγε από τη ζωή, αλλά την κουβαλώ μέσα μου συνέχεια. Μέχρι και τατουάζ έκανα για να τη νιώθω. Μου λείπει καθημερινά. Βλέπεις, οι γονείς μου ήταν μουσικοί και έλειπαν συχνά. Ο μπαμπάς ήταν του λαϊκού ρεπερτορίου, η μαμά του ποιοτικού». Οταν η συζήτηση πηγαίνει στη μητέρα της, το πρόσωπό της φωτίζεται: «Η μαμά μου είναι κουκλάρα και φωνάρα, εγώ μπροστά της είμαι ένα τίποτα».

Αδιανόητη ατάκα από γνωστή Ελληνίδα! «Αν ήμουν άντρας θα παντρευόμουν την Πάολα»!

Οταν τα κοριτσάκια μάθαιναν να ντύνουν την Barbie και να παίζουν με κουκλόσπιτα, εκείνη έπιανε το μικρόφωνο της μαμάς. «Ολοι το ήξεραν ότι θα γίνω τραγουδίστρια. Αυτή η σιγουριά τους όμως με έκανε να αντιδράσω. Δεν μπορώ να μου λένε τι θα κάνω, καταλαβαίνεις; Εγώ το τραγούδι το πονάω από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου, αλλά δεν μπορώ τα “πρέπει”. Στα 12 μου τους ανακοίνωσα ότι δεν θα τραγουδήσω ποτέ ξανά. Να φανταστείς πως δεν έπιανα το μικρόφωνο ούτε στις οικογενειακές γιορτές και τα πάρτι που έκαναν οι γονείς μου στο ξενοδοχείο τους. Το βράδυ που έγινα 14, ήρθε ο μπαμπάς μου για να με τουμπάρει και να πιάσω μικρόφωνο. “Αφού είσαι ταλεντάκι”, μου είπε. Εγώ ήθελα αλλά επειδή πάντα κάνω τη δύσκολη του απάντησα: “Αν δεν αισθανθώ καλά θα φύγω”. Εκείνος έκλεισε το μάτι στη μαμά κι εγώ ανέβηκα στην πίστα και δεν ξανάφυγα από τότε». Η πρώτη δουλειά της ήταν στην Ξάνθη, στις «Χάντρες». Πώς φέρθηκε άραγε η νύχτα σε μια έφηβη; «Είμαι μόνο της νύχτας παιδί. Αλλά είχε πολλή πλάκα η πρώτη μου εμφάνιση: η μαμά μου καθόταν σοβαρή στην κονσόλα και με περίμενε να τελειώσω το πρόγραμμα για να γυρίσουμε μαζί στο ξενοδοχείο. Οι τοπικές εφημερίδες έγραφαν για τον “κέρβερο” που συνόδευε παντού το κορίτσι με τα μακριά μαλλιά, κι εγώ νευρίαζα και της φώναζα. Το έπαιζα και μάγκας, βλέπεις. Μου φέρθηκαν όλοι όμορφα. Εκεί γνώρισα και τον έρωτα της ζωής μου. Ο Φώτης ήταν μετρ και ο μοναδικός άνθρωπος που μισούσα. Να φανταστείς, την πρώτη φορά που γνωριστήκαμε είπα: Τι βλάκας, Θεέ μου!».

Τότε άρχισαν να πέφτουν βροχή οι προτάσεις στους γονείς της. Πρώτη στάση στη Θεσσαλονίκη: «Γοργόνες». Οι αναμνήσεις από Θεσσαλονίκη ξυπνούν και η προφορά της αλλάζει: γίνεται βαριά, αβίαστη, κελαρυστή. «Δεν το είχα δει ποτέ σαν δουλειά. Ακόμη και τώρα δεν το βλέπω. Δούλευα έξι μέρες και δεν κουραζόμουν. Ζω στο σκοτάδι, είναι το φυσικό μου περιβάλλον. Η νύχτα είναι η ζωή μου. Εγώ φοβάμαι περισσότερο τους ανθρώπους της ημέρας».

Οποιος έχει δει την Πάολα σε πίστα ξέρει ότι η κοπέλα αυτή όταν χορέψει αμανέ κινδυνεύουν με εγκεφαλικό και έμφραγμα ταυτόχρονα αυτοί που κάθονται στα μπροστινά τραπέζια. Πώς αντιδρούσε όμως ο σύζυγος της τραγουδίστριας; «Οχι απλώς δεν ζήλευε, αλλά χαιρόταν να με βλέπει κούκλα. Ημουν το παιδάκι του. “Σιγά μη βγει και με ράσα”, έλεγε. Εμεινα κι έγκυος. Να κάτσω σπίτι; Δεν υπάρχει αυτό. Μέχρι εννέα μηνών ήμουν στη δουλειά. Δεν είχα πάρει κιλά, 3,5 όλα κι όλα. Βασικά θα σου πω την αλήθεια: πηγαίνω στο μαγαζί, με πιάνει η κοπέλα να μου φτιάξει το μαλλί και τότε συνειδητοποιώ ότι έχουν σπάσει τα νερά. Ε, πήγα στο μαιευτήριο, κάθισα 20 μέρες σπίτι με την μπέμπα και επέστρεψα στο πρόγραμμα».

Στα «Μαμούνια» είχε το κοινό της - κι όταν λέμε «κοινό» εννοούμε «αρρωστάκια» με την Πάολα που ανέβαιναν στην πίστα για να της δείξουν τα τατουάζ με το όνομά της. Την εποχή εκείνη όλη η Θεσσαλονίκη μιλούσε για την αγέλαστη τραγουδίστρια με την κορμάρα και τα σέξι φορέματα που χόρευε σαν δαιμονισμένη. «Τι να σου πω για το κορμί; Ετυχε. Δεν έχω κάνει ποτέ γυμναστική. Δεν το αγαπώ το φαγητό. Εγώ διάλεγα πάντα τα ρούχα μου. Κάποιες φορές ίσως ήταν κιτς και δεύτερα. Τι να κάνω; Να πέσω να πεθάνω; Είμαι και γενικά αναίσθητη με τα κακόβουλα σχόλια. Εχω θέμα μόνο με τα μαλλιά. Θέλω να τους αλλάζω χρώμα κάθε μήνα».

Τέλος εποχής των μπουζουκιών με τα νυχτοκάματα της κρίσης; «Κοίτα, εγώ υπήρξα τυχερή, έζησα τις καλές εποχές. Τώρα η νύχτα είναι δυο μέρες. Αλλά ποτέ δεν είχα καλή σχέση με τα χρήματα. Μεγάλωσα σαν πριγκιπέσσα, δεν μου έλειψε κάτι σαν παιδί, δεν θέλω τα υλικά αγαθά για να είμαι καλά. Είμαι ευτυχισμένη όταν βλέπω τους δικούς μου καλά. Αν με ρωτήσεις τι φοβάμαι, θα σου πω “τίποτα”. Ομως δεν θα είμαι τίποτα και δεν θα έχω τίποτα αν δεν είναι οι άνθρωποί μου καλά. Φέτος έγινα νοικοκυρά, έμαθα να φτιάχνω και στιφάδο και το κάνω μούρλια». Πώς νιώθει στην Αθήνα το κορίτσι που πάει «στη γηπεδάρα, παοκάρα και τα μυαλά στα κάγκελα, την Τούμπα πρώτη μούρη»; «Δεν τη βλέπω την Αθήνα, δεν την ξέρω. Αντε να πάω σε κανένα λούνα παρκ με τη μικρή. Η αλήθεια είναι ότι έκλαιγα την πρώτη φορά που κατέβηκα, δεν ήθελα. Ηρθα όμως κι έκανα αυτό που ήξερα. Με κοιτούσαν στην αρχή σαν εξωγήινο. Ευτυχώς η πρώτη συνεργασία ήταν με τον δάσκαλο (εννοεί τον Σταμάτη Γονίδη). Με άφησε να παίξω μπάλα, δεν με αδίκησε, δεν με χρησιμοποίησε. Τι να φοβηθεί άλλωστε από ένα κοριτσάκι αυτός ο τεράστιος τεχνίτης. Οχι, δεν γουστάρω συνεντεύξεις και εξώφυλλα. Το κοινό να περνάει καλά γουστάρω».

Η Πάολα που γνώρισα εγώ είναι μια γυναίκα που ντρέπεται («κοκκινίζω από ντροπή όταν μου δίνουν το μικρόφωνο σε ξένες πίστες»), μια ενοχική μητέρα («το ανθρωπάκι μου είναι όλος μου ο κόσμος»), μια απροσποίητη ντίβα («Ναι, μερικές φορές έχω βγει σαν καραγκιόζης. Το λέω και μόνη μου όταν με βλέπω σε φωτογραφίες “καλέ, σαν καρναβάλι ντύθηκα”»). Οσο για το κεφάλαιο «έρωτας»; «Ζούσα τα πάθη μου έντονα. Μου 'χει στείλει ο άνθρωπός μου 6.000 τριαντάφυλλα την ώρα που τραγουδούσα. Δεν έψαχνα ποτέ τον δίμετρο γκόμενο με την κορμάρα. Θέλω κάποιον ευαίσθητο, δοτικό, φιλότιμο άντρα, με χιούμορ». Η Πάολα κλαίει στην πίστα όποτε τραγουδάει το «Φεύγω» του Περίδη, είναι «ιδιότροπη σαν τη Ρόζα τη ναζιάρα με τα σγουρά μαλλιά», δηλώνει με σιγουριά «ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο» και παίρνει δύναμη από την πίστη της. «Οταν ήμουν δεκατεσσάρων είχα κολλήσει με τα μοναστήρια, οι γονείς μου κόντευαν να αρρωστήσουν, ήθελα να γίνω καλόγρια. Πέρσι πήγαμε διακοπές στη Μυτιλήνη και οι φίλοι μου φοβήθηκαν μην κλειστώ στο μοναστήρι!», λέει στο Πρώτο Θέμα.

Πάολα: Έτοιμο για «έκρηξη» το μπούστο της! Δεν την έχετε δει ποτέ έτσι...

Έτοιμο για «έκρηξη» το μπούστο της Παόλα σε φωτογραφίες και σίγουρα δεν την έχετε δει ποτέ έτσι...

Η τραγουδίστρια Πάολα, βρέθηκε στους Παξούς και αναστάτωσε τους λουόμενους με την εμφάνισή της στην παραλία.

Πάολα: Πώς είπατε; Αυτό είναι το όνομα που της έδωσαν στην πραγματικότητα και... θα "μείνετε"!

Το αποκαλυπτικό μπικίνι της τραγουδίστριας, σε συνδυασμό με το μεγάλο σκουλαρίκι και το μαντίλι στα μαλλιά, ήταν ο λόγος που μαγνήτισε τα βλέμματα.

Απαρατήρητες δεν θα μπορούσαν να περάσουν και οι αναλογίες της, οι οποίες σε κάθε της εμφάνιση γίνονται αντικείμενο συζήτησης. Η Παόλα αυτή τη σεζόν ετοιμάζεται για συνεργασία «φωτιά»!

Πάολα: Έτοιμο για «έκρηξη» το μπούστο της! Δεν την έχετε δει ποτέ έτσι...

Πάολα: Φεύγει για Ισραήλ! Η δημόσια ανακοίνωση!

Φεύγει για το Ισραήλ η Παόλα και το αποκάλυψε με μια δημόσια ανακοίνωση, μαζί με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, στα social media.

Η τραγουδίστρια η οποία τα τελευταία χρόνια έχε δει μεγάλη επιτυχία, πρόκειται να πραγματοποιήσει συναυλία στο Τελ Αβίβ.

Η τραγουδίστρια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους δυο βίντεο όπου ανακοινώνει την ημερομηνία της συναυλίας της.

Συγκεκριμένα, στις 24/10 θα βρίσκεται στο Ισραήλ μαζί με τους συνεργάτες της για μια μοναδική βραδιά.