Ζωή Λάσκαρη: Αυτή είναι η νεκρή ξαδέρφη της... Τα πρόσωπά τους ήταν ίδια...

Ήταν πασίγνωστη τραγουδίστρια της εποχής...

Ζωή Λάσκαρη: Αυτή είναι η νεκρή ξαδέρφη της... Τα πρόσωπά τους ήταν ίδια...

Πένθος για την Ζωή Λάσκαρη όταν βρέθηκε νεκρή η ξαδέρφης της και γνωστή τραγουδίστρια! Αυτή είναι και τα πρόσωπά τους ήταν ίδια! Δείτε φωτογραφίες...

Η ηθοποιός ήταν, μια από τις διασημότερες σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, που ξεκίνησε την καριέρα της κερδίζοντας τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», το 1959. Το πραγματικό της ονοματεπώνυμο ήταν Ζωή Κουρούκλη, ίδιο με της εξαδέλφης της Zωής Kουρούκλη, γνωστής τότε τραγουδίστριας.

Ζωή Λάσκαρη: Ανατριχίλα με αυτό που γράφει πάνω ο τάφος της! Το ντοκουμέντο στην δημοσιότητα...

Ζωή Λάσκαρη

Στα τέλη της δεκαετίας του '60 θεωρήθηκε –μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη– μια από τις εμπορικότερες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Ζωή Λάσκαρη θάνατος

Πέθανε η τραγουδίστρια Ζωή Κουρούκλη

Έφυγε σε ηλικία 81 ετών η τραγουδίστρια Ζωή Κουρούκλη μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο τον Μάιο του 2015...

Ήταν μόλις την περασμένη Τρίτη όταν η Ζωίτσα Κουρούκλη μοιραζόταν με τους ακροατές του ΘΕΜΑ 104,6, στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, τη μεγάλη της χαρά και συγκίνηση για το πάρτι της, ένα πάρτι που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 και ώρα 8 μ.μ. Στο Κλειστό Γυμναστήριο “Σπύρος Λούης” στο Μαρούσι: «Είμαι τόσο χαρούμενη, τόσο ευτυχισμένη γι' αυτή τη συναυλία που θα είναι κάτι σαν αποχαιρετιστήριο πάρτι. Ελπίζω να είναι όλοι εκεί. Οι φίλοι μου απ' τα παλιά, όσοι μ' αγάπησαν και μ' αγαπούν, νέοι, ηλικιωμένοι, άντρες, γυναίκες παιδιά. Κυρίως παιδιά. Αυτή η τελευταία μου συναυλία θέλω να έχει πολλά, πάρα πολλά παιδιά», μου είχε πει στην τηλεφωνική μας συνομιλία λίγο πριν βγει στον αέρα του ραδιοφώνου.

Πέθανε η Ζωή Κουρουκλή

Η Ζωή δεν ήταν καλά. Γνώριζε και η ίδια ότι αυτό το πάρτι, αυτή την γιορτή που είχε στηθεί για εκείνη, μπορεί και να μην κατόρθωνε να την προλάβει. Παρότι η κατάσταση της υγείας της επιδεινωνόταν μέρα με τη μέρα, η οξύτητα του μυαλού της και η μεγάλη της διαίσθηση, της υπαγόρευαν ότι το διάστημα ζωής που της απομένει είναι λίγο, σχεδόν ελάχιστο: «Πρωτομαγιά θα φύγω από αυτή τη ζωή. Τη μέρα που τα λουλούδια ανθίζουν. Αυτή τη μέρα είχε φύγει η μητέρα μου, αυτή τη μέρα θα σας αποχαιρετήσω κι εγώ» είχε εκμυστηρευθεί σε ανύποπτο χρονικό διάστημα στην λατρεμένη κόρη της Ίρις Καλφοπούλου.

ξαδέρφη Ζωής Λάσκαρη

Πρωτομαγιά έφυγε. Στο σπίτι της, κρατώντας το χέρι της μεγάλης της κόρης Κατερίνας, αποφάσισε ότι κουράστηκε να ζει έτσι, πώς έφτασε η ώρα για το μεγάλο ταξίδι. Οι τελευταίες μέρες ήταν δύσκολες. Η Ζωίτσα ήθελε να φύγει επαναλαμβάνοντας διαρκώς τη φράση : «Ανοίξτε επιτέλους την πόρτα να φύγω», η αναμέτρηση με την αρρώστια την είχε αφήσει δίχως δύναμη και κουράγιο, «συστατικά» που αποτελούσαν πάντα την κινητήριο δύναμη της Ζωής μέσα στη ζωή. Η Ζωή Κουρούκλη είχε πολλή δύναμη και απέραντο κουράγιο. Απέναντι σε ανθρώπους που την πολέμησαν, μπροστά στην αχαριστία, πίσω από μικρόφωνα, πλάι σε συναδέλφους και δίπλα στις δύο κόρες της, η Ζωή είχε όλα αυτά τα χρόνια μόνο δύναμη και κουράγιο να συνεχίζει μια ζωή που ποτέ δεν της χαρίστηκε.

Το πρωινό της φετινής Πρωτομαγιάς το τραγούδι της προσωπικής της διαδρομής έφτασε στο τέλος του. Η μελωδία του θα μας θυμίζει ωστόσο πάντα τη φωνή της και την ύπαρξη μιας γυναίκας που γεννήθηκε και έφυγε με τον τίτλο της «Κυρίας». Στο πάρτυ της, την ερχόμενη Τετάρτη, θα είμαστε όλοι εκεί. Χωρίς δάκρυα στα μάτια, με μεγάλο χαμόγελο στα χείλη και με παιδιά, πολλά παιδιά στα χέρια. Έτσι όπως ακριβώς μας ζήτησε. Έτσι όπως ακριβώς μάς ονειρευόταν. Αντίο Ζωή Κουρούκλη. Αντίο μεγάλη μας κυρία...

Πηγή: protothema.gr

Ζωή Λάσκαρη: Αυτό είναι το πρόσωπο του πατέρα της που δεν γνώρισε ποτέ! Φωτογραφία ντοκουμέντο!

Αυτό είναι το πρόσωπο του πατέρα της Ζωής Λάσκαρη που δεν γνώρισε ποτέ! Έχουμε φωτογραφία ντοκουμέντο!

Η εμβληματική ηθοποιός είχε αποκαλύψει πολλές φορές τις δύσκολες ώρες που βίωσε από πολύ μικρή, καθώς τα παιδιά της χρόνια ήταν πολύ τραγικά!

Οι απώλειες που βίωσε η Ζωή Λάσκαρη ήταν πραγματικά οδυνηρές, αφού όταν ήταν μόλις 8 μηνών τον πατέρα της, συνταγματάρχη Κουρούκλη τον εκτέλεσαν στον Εμφύλιο και κάποια χρόνια μετά, συγκεκριμένα σε ηλικία 7 ετών έχασε και την μητέρα της!

Η Ζωή Λάσκαρη είχε μιλήσει πολλές φορές για αυτό το τραγικό συμβάν και αν η ίδια είχε δηλώσει πως δεν έμενε σε αυτά γιατί ότι κι αν πέρασε την έκαναν τελικά πιο δυνατή και ωρίμασε μέσα από αυτές τις καταστάσεις, το βλέμμα της έλεγε άλλα πράγματα, πιο βαθιά!

Σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις που έδωσε στο Star και στην Ζήνα Κουτσελίνη μίλησε για τον πατέρα της είδαμε για πρώτη φορά το πρόσωπό του. Ήταν ένας πολύ γοητευτικός άνδρας και νεότατος!

Δείτε την σχετική φωτογραφία:

Ζωή Λάσκαρη πατέρας ηθοποιός