Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το τροχαίο πριν φτάσει στην εκκλησία! Παραλίγο να βαφτεί με αίμα το νυφικό...

Το περιστατικό με τον Παπαμιχαήλ που λίγοι γνώριζαν!

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το τροχαίο πριν φτάσει στην εκκλησία! Παραλίγο να βαφτεί με αίμα το νυφικό...

Αποκάλυψη για το τροχαίο πριν φτάσει στην εκκλησία η Αλίκη Βουγιουκλάκη! Παραλίγο να βαφτεί με αίμα το νυφικό στο πλευρό του Παπαμιχαήλ!

54 χρόνια πριν, στις 18 Ιανουαρίου 1965, ένας γάμος στους Δελφούς αποτελούσε το κοσμικό γεγονός όχι της χρονιάς αλλά της δεκαετίας. Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ ανέβαιναν τα σκαλιά της εκκλησίας στους Δελφούς.

Η περιπετειώδης άφιξη στους Δελφούς

Ο γάμος είχε προγραμματιστεί ημέρα Δευτέρα, στις 4 το απόγευμα στους Δελφούς. Το ζευγάρι την προηγούμενη εργαζόταν κανονικά στο θέατρο και έτσι ξεκίνησαν για τους Δελφούς μέσα στη νύχτα, με διαφορετικά αυτοκίνητα.

Λέγεται ότι στη διαδρομή η Βουγιουκλάκη ήταν αμίλητη. Σε φίλο της είχε μάλιστα εκμυστηρευτεί ότι ένιωθε περίεργα που θα παντρευόταν… Παρ’ όλα αυτά έκαναν στάση στη Λιβαδειά για να φάνε σουβλάκια.

Ενα απρόοπτο λίγο αργότερα θα τους χάλαγε περαιτέρω τη διάθεση. Ο Παπαμιχαήλ ήταν στο τιμόνι της Τζάγκουαρ της Αλίκης. Ενώ κινούνταν στην εθνική έσκασε το δεξί μπροστινό λάστιχο της Τζάγκουρ και έπεσαν σε ένα χωράφι. Τελικά έφθασαν στους Δελφούς στις 5:30 το πρωί!

Αλίκη Βουγιουκλακη: Πήγε να καεί ζωντανή! Από ένα λάθος πριν τον θάνατο της ξέσπασε φωτιά στο σαλόνι του σπιτιού της!

Σύμφωνα με όσα έγραψε ο Τύπος της εποχής, η Αλίκη απεσύρθη στο διαμέρισμα 50 του ξενοδοχείου Βουζά που είχε κρατηθεί για τους νεόνυμφους, μαζί με δύο εξαδέλφες της, ενώ ο Παπαμιχαήλ στο δωμάτιο 402.

Χωρίς πολύ ύπνο, λοιπόν, η Βουγιουκλάκη ξεκίνησε από τη μία το μεσημέρι την προετοιμασία.

Το Givenchy, νυφικό ραμμένο από τη… Νίτσα!

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε επιλέξει ένα μακρύ, λευκό νυφικό με ουρά, από soie sauvage μοντέλο του Givenchy, αλλά… ραμμένο στην Ελλάδα. Εκείνη την εποχή η υψηλή ραπτική είχε άλλους κανόνες. Οι μεγάλοι οίκοι μόδας του εξωτερικού είχαν στην Ελλάδα διαπιστευμένα ραφεία, τα οποία αναλάμβαναν να ράψουν τα ρούχα, μετά από σαφείς και ακριβείς οδηγίες. Έτσι το ραφείο «Νίτσα» έραψε το νυφικό, πιστό στο κλίμα της πραγματικής haute couture, και σύμφωνα με τις οδηγίες, τα σχέδια και πατρόν που έστειλε ο γαλλικός οίκος.

Αφού χάλασε το πρώτο χτένισμα που έκανε ο κομμωτής της εκείνο το πρωί, η Βουγιουκλάκη κράτησε το δεύτερο θεωρώντας ότι της ταιριάζει καλύτερα. Στα μαλλιά της στερέωσε και ένα πέπλο το οποίο συγκρατούσε ένα μπουκέτο μιγκέ.

Στην εκκλησία, που ήταν στολισμένη με ροζ και άσπρα γαρύφαλλα και άνθη αμυγδαλιάς, έφτασε πρώτος ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, γύρω στις 15:45, συνοδευόμενος από τους γονείς και τον αδελφό του. Η Αλίκη έφτασε ένα τέταρτο αργότερα…

Ειδικά μέτρα της αστυνομίας!

Φαν του ζευγαριού είχαν αρχίσει να καταφθάνουν στους Δελφούς από τις 11 το πρωί. Μάλιστα, είχαν ληφθεί μέτρα από την αστυνομία για να μην συμβούν επεισόδια από το συνωστισμό. Συγκεκριμένα, 50 χωροφύλακες με 5 αξιωματικούς προσπαθούσαν να επιβάλλουν την τάξη.

Οι ιμιτασιόν μπομπονιέρες

Το ζευγάρι δεν άφησε παραπονεμένο τον κόσμο που συνέρρεε μοιράζοντάς τους 1.000 τούλινες μπομπονιέρες. Είχαν φτιάξει ακόμη 100 ασημένιες και… 100 ιμιτασιόν!

Ανάμεσα στους καλεσμένους βρέθηκαν οι Λάμπρος Κωνσταντάρας, Αλέκος Σακελλάριος, Αλέκα Κατσέλη, Χρήστος Τσαγανέας κ.α.

Η δεξίωση του γάμου έγινε στο ξενοδοχείο του Βουζά, που είχε κλειστεί εξ’ ολοκλήρου για τον σκοπό αυτό.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αυτό ήταν το σπίτι της πριν τον γάμο! Είχε μέσα 7 δωμάτια και «βούλιαζε» από δώρα!

Αυτό ήταν το σπίτι της θρυλικής ηθοποιού, Αλίκης Βουγιουκλάκη πριν τον γάμο! Είχε μέσα 7 δωμάτια και «βούλιαζε» από δώρα!

Το 1962, τρία χρόνια πριν από τον γάμο της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ήδη μεγάλη σταρ, αγόρασε, στην τιμή των 2.000.000 δραχμών το θρυλικό διαμέρισμά της στον 4ο όροφο στην πολυκατοικία με το νούμερο 3 της οδού Στησιχόρου στην περιοχή των Ανακτόρων. Ακόμα και για την εποχή, η τιμή του διαμερίσματος ήταν ευκαιρία, παρότι, τελικά, η σταρ επένδυσε αρκετά επιπλέον χρήματα για να το ανακαινήσει. Το διαμέρισμα φιλοξένησε, το 1968, στις σελίδες του το περιοδικό Γυναίκα- απ' όπου και οι φωτογραφίες.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Έπεσε σε κώμα από τον καρκίνο! «Ξηλώστε τα καλώδια...»

Παρότι το σπίτι αγοράστηκε από την σταρ, όταν ήταν ακόμα ελεύθερη, η ίδια, μέχρι να παντρευτεί τον Παπαμιχαήλ σπανίως έμενε σε αυτό, καθώς δεν ήθελε να αποχωριστεί την μητέρα της, Έμυ, και το πατρικό της σπίτι. Το ευρύχωρο διαμέρισμα αποτελούνταν από 7 δωμάτια, σαλόνι και τραπεζαρία αλλά και ένα επιπλέον σαλόνι, το «σαλόνι της κυρίας», όπως το αποκαλούσε η εθνική μας σταρ, μέσα στο οποίο βρίσκονταν οι κούκλες και τα αμέτρητα δώρα των θαυμαστών της.

Το σπίτι η Αλίκη διακόσμησε μόνη της, με το προσωπικό της γούστο, σύμφωνα με το οποίο «πάντρευε» σύχρονα έπιπλα, με κομμάτια- αντίκες που αγαπούσε πολύ. Οι χοντρές κουρτίνες σε κάθε παράθυρο και τζαμαρία εξασφάλιζαν στη σταρ και τον σύζυγό της την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής, αφού λέγεται ότι οι γείτονές τους καραδοκούσαν πίσω απόμ παράθυρα και μπαλκονόπορτες να μάθουν τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας των αγαπημένων ηθοποιών του ελληνικού κοινού.