Ζωή Λάσκαρη: Όταν βγήκε από το σπίτι έδειχναν όλοι το διχτυωτό της φόρεμα! Φωτογραφία ντοκουμέντο από την εμφάνιση... ντροπής!

Είχε γίνει κεντρικό θέμα παντού! Την έστησαν στην γωνία...

Ζωή Λάσκαρη: Όταν βγήκε από το σπίτι έδειχναν όλοι το διχτυωτό της φόρεμα! Φωτογραφία ντοκουμέντο από την εμφάνιση... ντροπής!

Μια φωτογραφία ντοκουμέντο έρχεται στο φως από μια εμφάνιση... ντροπής - για τα τότε δεδομένα - που έκανε η Ζωή Λάσκαρη! Όλοι έδειχναν το διχτυωτό της φόρεμα από την στιγμή που βγήκε από το σπίτι της.

«Οι θαλασσιές οι χάντρες» το 1967 έχουν κάνει μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και η Φίνος Φίλμ στέλνει την ταινία στις Κάννες μαζί με τη Λάσκαρη που επιδιώκει να κερδίσει τη διεθνή αγορά. Η εμφάνιση της Ελληνίδας καλλονής προκαλεί αίσθηση, καθώς εμφανίζεται με ένα πολύ αποκαλυπτικό φόρεμα.

Ζωή Λάσκαρη εμφάνιση σκάνδαλο

Οι Γάλλοι βέβαια ήταν συνηθισμένοι σε τέτοιες παρουσίες, αλλά στην συντηρητική Ελλάδα της δεκαετίας του ΄60 προκλήθηκε σκάνδαλο. Κάποιοι έγραψαν για «άστοχη κίνηση», που δεν τιμά την ηθοποιό και επιτέθηκαν σε όσους την συμβούλεψαν να ξεχάσει τα «χειμερινά» της ρούχα στην Αθήνα. Φυσικά υπήρξαν και θετικές κριτικές για το ερωτικό ταμπεραμέντο της Ζωής, ενώ δεν έλειψαν τα σχόλια για τα βλέμματα των φωτορεπόρτερ. Άλλοι την κοιτούσαν εντυπωσιασμένοι και άλλοι γελούσαν αμήχανα....

Ντούμπλαραν την Λάσκαρη στα Γαλλικά ...

Η ταινία μετείχε στο Φεστιβάλ, αλλά όχι στο διαγωνιστικό σκέλος. Οι διάλογοι ήταν ντουμπλαρισμένοι στα γαλλικά. Ήταν μια πάγια τακτική της εποχής για όλες τις ξένες ταινίες, που δεν «μιλούσαν» τις διεθνείς γλώσσες. Έτσι οι Γάλλοι δεν άκουσαν ποτέ την αληθινή φωνή της Ζωίτσας στη μεγάλη οθόνη....

Πρόσφατα, σάλο προκάλεσε, επίσης, η είδηση που ήρθε στο φως! Στις κόρες της δεν έχει αφήσει μόνο το σπίτι στο Πόρτο Ράφτι αλλά και... Δείτε την διαθήκη της!

Ζωή Λάσκαρη: Σκάνδαλο με αυτή την φωτογραφία της! Της έσβησαν το εσώρουχο για να φαίνεται γυμνή!

Σκάνδαλο με αυτή την συγκεκριμένη φωτογραφία της Ζωής Λάσκαρη! Της έσβησαν το εσώρουχο για να φαίνεται γυμνή... Στη δημοσιότητα το ντοκουμέντο...

Ο Αχιλλέας Χαρίτος είναι το ελληνικό συνώνυμο του μακιγιάζ. Μια ψιλόλιγνη φιγούρα με έμφυτη ευγένεια και ηρεμία, ήσυχος και μοναχικός.

Είχε συνεργαστεί με πάρα πολλά ονόματα κι ένα από αυτά ήταν η Ζωή Λάσκαρη.

Σε συνέντευξή του είχε αποκαλύψει:

«Το πρώτο κομβικό σημείο για μένα ήταν ο Ντίνος Διαμαντόπουλος και αμέσως μετά η Ζωή Λάσκαρη. Ενα βράδυ, με την φίλη μου την Λία Ρακά ήμασταν στα Ενιάρια του Ζουγανέλη, στο Καλλιμάρμαρο, και επέμενε να μου γνωρίσει την Ζωή Λάσκαρη. Μου την σύστησε ο Ζουγανέλης. Άμεση, όπως ήταν, μου είπε το τηλέφωνό της για να την πάρω. Το συγκράτησα και δύο μέρες μετά την πήρα, με μεγάλη άνεση, αν και δεν ήξερα γιατί. Ακολούθησε μια φωτογράφιση από τον Τάκη Διαμαντόπουλο, όπου ο Νίκος Μουρατίδης με φώναξε να της κάνω το μακιγιάζ. Εκανε τότε στο θέατρο η Ζωή την «Πέπσι». «Ελα να με βάψεις που έχω τζενεράλε», μου είπε. Αυτό ήταν. Ακολούθησαν εφτά χρόνια, σε καθημερινή βάση.

Οχι, δεν ήταν ένας ζεστός άνθρωπος η Ζωή. Ηταν κλειστή, δεν μιλούσε, είχε ξεκάθαρη σκέψη, απόλυτη και όπως όλες οι σταρ ήταν εγωκεντρική, ανασφαλής και ενεργητική. Ηταν και πολύ ταλαντούχα, αλλά μέχρι να φτάσει στο αποτέλεσμα μπερδευόταν. Εντονη προσωπικότητα. Γίναμε φίλοι, αγαπηθήκαμε πολύ.

Η ιστορική εκείνη φωτογράφιση για το Playboy έγινε σχεδόν τυχαία στην Δήλο. Η Ζωή δεν θα έπαιρνε αμοιβή. Ηθελε μόνο να γίνει η φωτογράφιση στην Μύκονο. Κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης βρεθήκαμε σε ένα σκάφος και ένα πρωί πήγαμε στη Δήλο. Δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός για την Δήλο. Η Ζωή φορούσε ένα παρεό κι ένα καπέλο και ο Ντίνος την φωτογράφιζε. Ετσι.... Ξαπλωμένη στα μάρμαρα, πάνω στο λιοντάρι, η περιβόητη εκείνη φωτογραφία... Η Ζωή ανέβηκε πάνω στο λιοντάρι και στο ρετούς της φωτογραφίας το κορδονάκι του μαγιό σβήστηκε... Τότε δεν ξέραμε ότι χρειαζόταν άδεια για όλο αυτό. Θυμάμαι την Αννα Συνοδινού να κάνει επερώτηση στην Βουλή... Ηταν μια αθώα εποχή, όπου τα πράγματα γίνονταν πιο αυθόρμητα».

Λάσκαρη γυμνή φωτογράφιση

Μια φωτογραφία που επίσης σόκαρε το πανελλήνιο είναι η φωτογραφία από το κρεβάτι που βρέθηκε νεκρή η θρυλική ηθοποιός...