Eurovision: Οι δυο τραγουδίστριες της Ελλάδας που δεν τα κατάφεραν! Βίντεο - ντοκουμέντο από τις συμμετοχές!

Σίγουρα τις θυμάστε!

Eurovision: Οι δυο τραγουδίστριες της Ελλάδας που δεν τα κατάφεραν! Βίντεο - ντοκουμέντο από τις συμμετοχές!

Βίντεο ντοκουμέντο επαναφέρουμε στο φως από τις συμμετοχές στην Eurovision που δεν τα κατάφεραν! Αυτές είναι οι δυο τραγουδίστριες της Ελλάδας που έπρεπε να έχουμε στείλει αλλά τις κόψαμε!

Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στα μάτια μας όταν είδαμε τις δυο εμφανίσεις στην Eurovision από το παρελθόν που δεν τα πήγαν και τόσο καλά! Μιλάμε για εκείνες της Άντζελας Δημητρίου και της Έφης Σαρρή!

Άλλωστε αν η ΕΡΤ δεν διέθετε αυτό το «αλάνθαστο» κριτήριο επιλογής συμμετοχών για τη Eurovision, τότε η Κύπρος και το ΡΙΚ δεν θα έστελναν ποτέ την Ελένη Φουρέιρα, ούτε την Τάμτα στη Eurovision, οι οποίες προσπάθησαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον διαγωνισμό, αλλά η ΕΡΤ και η Ελλάδα δεν τις θεώρησε κατάλληλες.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και χρόνια –πολλά χρόνια- πριν, όταν ΕΡΤ και κοινό απέρριψαν δύο γυναίκες, δύο ερμηνεύτριες, δύο παρουσίες διαχρονικά διαμάντια που θέλησαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision, αλλά τις έφαγε η βαριά κουλτούρα.

Γιατί δεν γίνεται να θέλει να σε εκπροσωπήσει μια Λαίδη Άντζελα και μία Έφη Σαρρή-Αφρικανέ (Αφρικανέ) κι εσύ να λες όχι. Το σύμπαν ακούει κι εκδικείται.

Ήταν 1987 και η Έφη Σαρρή θέλει να πάει Eurovision. Άγνωστη ακόμα τότε, το ευρύ κοινό, επιλέγει να εμφανιστεί με το τραγούδι «Περιμένω». Το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα, δεν περιγράφεται, απλώς δείτε το:

Ένα χρόνο μετά, το 1988, η Λαίδη Άντζελα Δημητρίου επιχείρησε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα με το τραγούδι «Αν». Αλλά και πάλι η κακούργα και άπονη ΕΡΤ προτίμησε να στείλει την Αφροδίτη Φρυδά (ποιαν) με το τραγούδι «Κλόουν» και γέλασε και το παρδαλό κατσίκι από την 17η θέση την οποία πήρε.

Eurovision: Σοκαριστικό περιστατικό! Ακύρωσαν την συμμετοχή τους γιατί βρέθηκε νεκρός ο...

Σοκαριστικό περιστατικό όσον αφορά τον θεσμό της Eurovision! Ακύρωσαν την συμμετοχή τους γιατί βρέθηκε νεκρός ο Πρόεδρος συγκεκριμένης χώρας!

Μία από τις μεγαλύτερες αμφισβητήσεις ή και απορίες είναι η περίπτωση των ABBA. Το σουηδικό συγκρότημα κέρδισε τον διαγωνισμό το 1974 με το τραγούδι Waterloo. Η καριέρα τους έκτοτε, εκτοξεύτηκε και το συγκρότημα έγινε διεθνώς γνωστό, ενώ θεωρείται από τα πιο επιτυχημένα όλων των χρόνων.

Θάνατος Eurovision

Κι, όμως, οι ABBA θα μπορούσαν να μην είχαν κάνει τίποτε από τα παραπάνω, αν εκείνη τη χρονιά συμμετείχε η Γαλλία! Το 1974 ήταν να εκπροσωπηθεί από τον Dani με το τραγούδι «La vie à vingt-cinq ans», ο οποίος μάλιστα, ήταν και το μεγάλο φαβορί. Όμως λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού πέθανε ο Πρόεδρος της Χώρας, Ζωρζ Πομπιντού και σε ένδειξη πένθους αποσύρθηκε η συμμετοχή. Έτσι, ποτέ κανείς δεν θα μάθει πώς θα εξελίσσονταν τα πράγματα μουσικά, στην αντίθετη περίπτωση.

Επίσης, πριν φύγετε γνωρίζετε ποιο είναι το ποσό που θα πληρώσουν για όλη την οργάνωση;