Νίκος Καρβέλας: Αδιανόητος ο αριθμός της ηλικίας του! Είναι 19 χρόνια μεγαλύτερος από την Αννίτα Πάνια!

Εσείς πόσο τον κάνετε;

Νίκος Καρβέλας: Αδιανόητος ο αριθμός της ηλικίας του! Είναι 19 χρόνια μεγαλύτερος από την Αννίτα Πάνια!

Αδιανόητος ο αριθμός της ηλικίας του Νίκου Καρβέλα! Εσείς το ξέρατε πως είναι 19 χρόνια μεγαλύτερος από την Αννίτα Πάνια;

Μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο. Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη μουσική σε ηλικία πέντε ετών, οπότε απέκτησε και το πρώτο του πιάνο. Στα φοιτητικά του χρόνια, στο τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ίδρυσε ένα ροκ γκρουπ επηρεασμένο από τους Beatles και τους Rolling Stones. Είναι Απόφοιτος του τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ωστόσο, για πρώτη φορά έγινε γνωστός για τις συνθέσεις του στο τέλος της δεκαετίας του 1970, άλλοτε με το όνομα Νίκος Καρβέλας και άλλοτε με το ψευδώνυμο Νίκος Λεονάρδος. Η μουσική του κινείται στο πλαίσιο της ποπ, αλλά με επιρροές από τη ροκ και τη λαϊκή μουσική. Τα τελευταία άλμπουμ του απέκτησαν έναν πιο ροκ ήχο.

Έχει γράψει τραγούδια τα οποία ερμήνευσαν οι : Άντζελα Δημητρίου, Δημήτρης Κοντολάζος, Ρίτα Σακελλαρίου, Τόλης Βοσκόπουλος, Λευτέρης Πανταζής, Δούκισσα, Κατερίνα Στανίση, Μπέσσυ Αργυράκη, Λίτσα Διαμάντη κ.ά.

Ο Νίκος Καρβέλας έχει πουλήσει 5.500.000 δίσκους σε όλη την Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως.

Ο Νίκος Καρβέλας (Ταμπούρια Πειραιά, 8 Σεπτεμβρίου 1951, άρα είναι 68 χρονών) είναι Έλληνας συνθέτης, τραγουδιστής και συγγραφέας.

Πληροφορίες από Βικιπαίδεια

Σε αντίθεση με το Νίκο Καρβέλα η ηλικία της Αννίτας Πάνια είναι.... Θα πάθετε πλάκα!

Νίκος Καρβέλας: Αδιανόητο! Στη φόρα η καταγωγή του πρώην άντρα της Αννίτας Πάνια! Είναι από...

Στη φόρα η καταγωγή του πρώην άντρα της Αννίτας Πάνια, Νίκου Καρβέλα! Είναι από ένα μέρος που κανείς δεν γνώριζε σίγουρα! Αδιανόητο...

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και καταξιωμένα πρόσωπα της Ελληνικής μουσικής σκηνής. Ο λόγος για τον Νίκο Καρβέλα, με τις τόσες επιτυχίες και το «γεμάτο» βιογραφικό καλλιτέχνη, που αυτή την περίοδο τον παρακολουθούμε –ως κριτή- στο μουσικό reality του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» Star Academy.

Πόσοι γνωρίζετε άραγε ότι ο Νίκος Καρβέλας έχει Αρκαδικές ρίζες;

Η αλήθεια είναι ότι ο συνθέτης και τραγουδιστής, μπορεί να έχει γεννηθεί στον Πειραιά και να έχει μεγαλώσει στο Παλαιό Φάληρο, αλλά έχει καταγωγή από την Ασέα. Είναι γιος του ποιητή Λευτέρη Καρβέλα, ενώ το πατρικό του σπίτι είναι στην Ασέα, στη θέση «Ταμπουρα».

Στην οικογένεια του, σχεδόν όλοι, είναι καλλιτέχνες. Το παιδί του αδελφού του είναι εξαιρετικός κιθαρίστας και η πρώτη ξαδέρφη του, Δέσποινα Καρβέλα, είναι σκηνοθέτης.

Ο Νίκος Καρβέλας μάλιστα –πάντοτε αθόρυβα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας- επισκέπτεται το χωριό όπου περνά ήσυχες στιγμές.

Σαν παιδί, ο Νίκος, περνούσε τα καλοκαίρια στην Ασέα και έχει πολλές παιδικές μνήμες από το χωριό.
Ο Νίκος Καρβέλας είναι ένας πολύ σημαντικό καλλιτέχνης. Είναι χαρακτηριστικό το στοιχείο ότι έχει πουλήσει 5.500.000 δίσκους σε όλη την Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως.

Έχει γράψει τραγούδια τα οποία ερμήνευσαν οι : Άντζελα Δημητρίου, Δημήτρης Κοντολάζος, Ρίτα Σακελλαρίου, Τόλης Βοσκόπουλος, Λευτέρης Πανταζής, Δούκισσα, Κατερίνα Στανίση, Μπέσσυ Αργυράκη, Λίτσα Διαμάντη και πολλοί άλλοι.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο κεφάλαιο «Άννα Βίσση» με την οποία ήταν παντρεμένος και έχουν μία κόρη, τη Σοφία.

Επίσης, με την Αννίτα Πάνια έχει αποκτήσει ένα παιδί, τον Ανδρέα.

Αυτό που λίγοι ξέρουν είναι ότι έχει σπουδάσει νομικά, στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, αλλά τον κέρδισε από νωρίς η μουσική.

Μία από τις πιο σημαντικές μουσικές του στιγμές είναι το 1991 όταν συνέθεσε την πρώτη του ροκ όπερα Δαίμονες που ανέβηκε στο θέατρο Αττικόν με μεγάλη επιτυχία.

Γνωρίζατε, επίσης, την κίνηση που έκανε ο Νίκος στην κηδεία του πατέρα της παρουσιάστριας; Δείτε εδώ την αποκάλυψη!