Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Έχω υποβληθεί σε άπειρες εξετάσεις» - Έτσι έμαθε πως πάσχει από καρκίνο...

Η συνέντευξη που είχε φέρει συγκίνηση...

Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Έχω υποβληθεί σε άπειρες εξετάσεις»  - Έτσι έμαθε πως πάσχει από καρκίνο...

«Έχω υποβληθεί σε άπειρες εξετάσεις», είχε εξομολογηθεί η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έτσι έμαθε πως πάσχει από τον καρκίνο που την οδήγησε στο θάνατο.

Λίγο πριν γίνει και επίσημα γνωστό πως πάσχει από την επάρατη νόσο, η ηθοποιός είχε μιλήσει σε συνέντευξη της για τις δύσκολες στιγμές που περνούσε.

Μετά από δυο μήνες νοσηλείας, όταν έμαθε για τον καρκίνο, η Αλίκη Βουγιουκλάκη πέθανε στις 23 Ιουλίου 1996 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από καρκίνο στο συκώτι (επίσημη αιτία θανάτου ήταν το ηπατικό κώμα, στο οποίο τις τελευταίες ώρες είχε περιπέσει).

Ακολούθησε διήμερο λαϊκό προσκύνημα της σορού της στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Στις 24 Ιουλίου 1996 εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και η ταφή της πραγματοποιήθηκε την επομένη στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη, παρουσία πολλών συναδέλφων της και πλήθους κόσμου, που έδωσε στην κηδεία τη μορφή λαϊκού προσκυνήματος.

Να σημειώσουμε πως πριν μάθει για τον καρκίνο, η Αλίκη είχε "μυστικό" δείπνο και η αποκάλυψη έγινε για το πρόσωπο που συνάντησε...

Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Έχω καρκίνο στο...» Η παραδοχή που την «λύγισε» και τα λόγια που έμειναν χαραγμένα!

«Έχω καρκίνο στο...» είπε η Αλίκη Βουγιουκλάκη! Η παραδοχή που την «λύγισε» και τα λόγια που έμειναν χαραγμένα στο πέρασμα των χρόνων! Σε ποιον μίλησε ανοιχτά;

Πιο συγκεκριμένα, λεπτομέρειες από την δύσκολη περίοδο της Αλίκης Βουγιουκλάκη όταν έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο έδωσε στη δημοσιότητα ο Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοδωρόπουλος.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια» ανέφερε μια συγκινητική συζήτηση της Ελληνίδας σταρ με την ηγούμενη της Μονής του Αγίου Εφραίμ.

«Στις 15:00 χτύπησε το κουδούνι της Μονής του Αγίου Εφραίμ. Την υποδέχτηκε η μακαριστή μοναχή Παρασκευή. Έσπευσα κι εγώ μαζί. Είδα την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία συνοδευόταν από τον ηθοποιό Κώστα Σπυρόπουλο και ένα συγγενικό της πρόσωπο. Θυμάμαι ότι ήταν εμφανώς αδυνατισμένη, αλλά περιποιημένη. Η Αλίκη προσκύνησε υποβασταζόμενη στο εκκλησάκι του Ευαγγελισμού. Η γερόντισσα Μακαρία, μόλις την είδε, της είπε ''Αλίκη μου'' και την αγκάλιασε. Εκείνη τη στιγμή η Αλίκη, σαν μικρό παιδί, έπεσε στην αγκαλιά της γερόντισσας και ξέσπασε σε λυγμούς. Δεν μπορώ να ξεχάσω αυτή την εικόνα. Κάτσαμε όλοι μαζί στο κελάκι της ηγουμένης. Έπειτα από λίγο η Αλίκη είπε "Έχω καρκίνο, γερόντισσα, στο πάγκρεας"», δήλωσε.

Είχε όμως και δεύτερο όγκο, όπως γράψαμε χτες... Δείτε που!