Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σπάνιες φωτογραφίες από το πρώτο της Πάσχα με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Ντοκουμέντα από το 1968

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σπάνιες φωτογραφίες από το πρώτο της Πάσχα με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Το λαμπερό ζευγάρι, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ακόμη και τις γιορτινές μέρες ήταν στο επίκεντρο της προσοχής. Οι παπαράτσι της εποχής αιχμαλώτισαν στον φακό τους σπάνιες προσωπικές στιγμές τους και το YOU σάς παρουσιάζει τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα. Το πρώτο τους Πάσχα ως νιόπαντροι, αλλά και τις μέρες της Λαμπρής που περνούσε η εθνική μας σταρ μετά το διαζύγιό τους, μαζί με τον γιο, τα αδέρφια και τους φίλους της, στο εξοχικό της στον Θεολόγο.

Αν ανατρέξει κανείς στις ρετρό φωτογραφίες της εποχής, η εθνική και παντοτινή μας σταρ, άλλοτε με λαμπάδα, άλλοτε με ένα κόκκινο αυγό, ακόμη και με ένα αρνάκι στην αγκαλιά της, κοσμούσε τα εξώφυλλα των περιοδικών, που γίνονταν ανάρπαστα. Όταν πια μπήκε στη ζωή της ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ οι γιορτές απέκτησαν ένα διαφορετικό νόημα για εκείνη. Βέβαια, τα πρώτα χρόνια του γάμου τους το Πάσχα συνέπιπτε πολύ συχνά με παραστάσεις στο θέατρο και γυρίσματα για τις ταινίες τους. Πάντα, όμως, το βράδυ της Ανάστασης, μαζί με τις οικογένειές τους ή και με συναδέλφους τους από το θέατρο βρίσκονταν είτε στη Μητρόπολη της Αθήνας είτε στην κεντρική εκκλησία της πόλης όπου ταξίδευαν.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΣΙΟΥ

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Μάκη Δελαπόρτα για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού στο περιοδικό YOU

Με την αγορά του εξοχικού τους στον Θεολόγο στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και τον ερχομό του μονάκριβου γιου τους Γιάννη στη συνέχεια, κάθε χρονιά περνούσαν τη Μεγάλη Εβδομάδα στο νέο τους σπίτι μαζί με λίγους και εκλεκτούς φίλους.

Το Πάσχα για την Αλίκη ήταν μια πολύ ιδιαίτερη γιορτή, με ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο τηρούσε με ευλάβεια. Ακόμη και όταν χώρισε με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, κάθε Κυριακή των Βαΐων, όταν ολοκληρώνονταν οι παραστάσεις στο θέατρο, έπαιρνε το αυτοκίνητό της και μαζί με τον γιο της Γιάννη έφευγαν, πολλές φορές ακόμη και το ίδιο βράδυ, με προορισμό τον Θεολόγο. Βαθιά θρησκευόμενη, νήστευε σχεδόν όλη τη Σαρακοστή και όταν καλούσε, εκτός από την οικογένειά της, τους φίλους της στο χωριό, φρόντιζε να αισθανθούν το σπίτι της σαν δικό τους, φροντίζοντας ακόμη και να τους μαγειρεύει μπαίνοντας στην κουζίνα της με κέφι. Το βράδυ της Ανάστασης πάντα βρισκόταν στην εκκλησία του χωριού και πολλές φορές ντρεπόταν όταν ο ιερέας της εκκλησίας πάνω στον ενθουσιασμό του της ευχόταν δημόσια προσφωνώντας την λίγο μετά το «Χριστός Ανέστη».

Πώς πέρασαν το πρώτο Πάσχα νιόπαντροι

Ένα... αρνάκι, λαμπάδες, λουλούδια και πασχαλινά αυγά ήταν τα δώρα που δέχτηκαν από τους θαυμαστές τους στη Θεσσαλονίκη. Εκείνο το Πάσχα του 1968 το πέρασαν στη συμπρωτεύουσα και η ίδια χρονιά ήταν η πιο σημαδιακή στη ζωή τους, καθώς λίγους μήνες μετά η Αλίκη μένει έγκυος στον μονάκριβο γιο τους, Γιάννη.

Να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες η Μιμή Ντενίση αποκάλυψε στην τηλεόραση μια παράλογη απαίτηση που είχε η Αλίκη Βουγιουκλάκη από εκείνην. Δείτε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1,5 ΕΥΡΩ