Λάκης Λαζόπουλος: Όλη η αλήθεια για την ηλικία και την καταγωγή του

Βγήκαν στη φόρα όλα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Λάκης Λαζόπουλος: Όλη η αλήθεια για την ηλικία και την καταγωγή του

Όλη η αλήθεια για την καταγωγή, αλλά και την ηλικία του Λάκη Λαζόπουλο αποκαλύφθηκε. Από που είναι, ο παρουσιαστής - ηθοποιός που έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου με τις επιτυχημένες σατιρικές του εκπομπές;

Ο Λάκης Λαζόπουλος είναι ένας από τους 100 σπουδαιότερους Έλληνες όλων των εποχών, σύμφωνα με την έρευνα του ΣΚΑΪ το 2009 Μεγάλοι Έλληνες.

Αυτή είναι η αλήθεια για την καταγωγή και την ηλικία του Λάκη Λαζόπουλου

Γεννήθηκε στη Λάρισα. Το υποκοριστικό Λάκης, προέρχεται από το όνομά του Απόστολος. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Τη δεκαετία του 1980 ο Λάκης Λαζόπουλος είχε προσπαθήσει να αποφύγει να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, προφασιζόμενος λόγους ψυχικής υγείας. Τελικά κλήθηκε τον Οκτώβριο του 1987 και υπηρέτησε για έξι μήνες.

Το καλοκαίρι του 1987 όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος συσπειρώθηκε γύρω από τον Λάκη Λαζόπουλο όταν ύστερα από έρευνα του εισσαγελέα Χρήστου Μαρκογιαννάκη συνελήφθη ο ίδιος και η Άννα Παναγιωτοπούλου για την σατιρική θεατρική παράστασή του "Τι είδε ο Γιαπωνέζος" με την κατηγορία της εξύβρισης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Χρήστο Σαρτζετάκη. Στο αυτόφωρο, τον ανέλαβε ο πολύπειρος δικηγόρος Γ. Β. Μαγκάκης, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Χ. Σαρτζετάκη στα χρόνια του "Ζ". Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Ιωάννα Μποτούλα, ο Λευτέρης Κυπραίος και η Μαρία Ρεζάν. Τελικώς και οι δυο τους αθωώθηκαν ομοφώνως, ενώ αποδείχθηκε πως ο ΠτΔ δεν είχε εμπλόκή στο θέμα.

Το 1992 σημείωσε επιτυχία με την τηλεοπτική σατιρική σειρά Δέκα Μικροί Μήτσοι και τα τελευταία χρόνια κάνει την σατιρική εκπομπή Αλ Τσαντίρι Νιουζ.

Έχει δεχτεί πληθώρα κατηγοριών για την μεροληψία του υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ κατά τα τελευταία επεισόδια της εκπομπής του και συγκεκριμένα υπέρ του Αλέξη Τσίπρα και εναντίον του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο Λαζόπουλος απέκτησε μεγάλη φήμη μέσω της εκπομπής Αλ Τσαντίρι Νιουζ. Ωστόσο, η συνεχής σάτιρα σε πρόσωπα όπως π.χ. την Μιμή Ντενίση, θεωρήθηκε υπερβολική από τα ΜΜΕ της χώρας. Επικρίθηκε επίσης από μεγάλη μερίδα του τύπου (blogs, sites και εφημερίδες) για λαϊκισμό.

Το 2009 στην τηλεοπτική εκπομπή σειράς Μεγάλοι Έλληνες, μια παραγωγή του ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, αναδείχθηκε ως ένας εκ των εκατό μεγαλύτερων Ελλήνων όλων των εποχών, καταλαμβάνοντας την 83η θέση. Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμησή του αργότερα, μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής του Αλ Τσαντίρι Νιουζ.

Ωστόσο, να σημειώσουμε πως, λύγισε ο Λάκης Λαζόπουλος με τον του αγαπημένου ηθοποιού, με τον ίδιο να κάνει μια ανάρτηση στα social media που μας σπάραξε την καρδιά. Ποια αυτά που είπε;