Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σεξουαλική παρενόχληση: Βάνα Μπάρμπα, Δέσποινα Βανδή και πολλές ακόμα Ελληνίδες που το έχουν βιώσει

Η καταγγελία της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη που είδε το φως το δημοσιότητας

Σεξουαλική παρενόχληση: Βάνα Μπάρμπα, Δέσποινα Βανδή και πολλές ακόμα Ελληνίδες που το έχουν βιώσει
STORIES 28.01.2021 10:23
Από Έφη Εκίζογλου

Ο κύκλος της σιωπής απέναντι στην σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας, δείχνει να σπάει λίγο πιο εύκολα απ’ ό,τι σε περασμένες δεκαετίες. Οι γυναίκες ενημερώνονται περισσότερο, αναγνωρίζουν τις λάθος κινήσεις και προσπαθούν να σπάσουν τον μυστικό κλοιό. Κάποιες διάσημες γυναίκες έχουν λειτουργήσει ήδη ως παραδείγματα για να δείξουν στις υπόλοιπες ότι δεν είναι μόνες. Και ότι δεν είναι οι μόνες που τους συμβαίνει κάτι τέτοιο. Με πρόσφατο παράδειγμα την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου αλλά και την εξομολόγηση καρδιάς της Ζέτας Δούκα που αφορούσε λεκτική και ψυχολογική βία ας θυμηθούμε δηλώσεις διάσημων Ελληνίδων που έχουν δεχτεί παρενόχληση στο παρελθόν.

Ελληνίδες που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση

Δέσποινα Βανδή

Δέσποινα Βανδή σεξουαλική παρενόχληση

«Λίγο καιρό πριν ξεκινήσω το τραγούδι εργαζόμουν ως γραμματέας. Κάποια μέρα, λοιπόν, μου την “έπεσε” το αφεντικό μου. Κυριολεκτικά. Σοκαρίστηκα, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου και του έδωσα να καταλάβει με ποια είχε να κάνει», δήλωσε η Δέσποινα Βανδή.

Βάνα Μπάρμπα

 Βάνα Μπάρμπα σεξουαλική παρενόχληση

Η Βάνα Μπάρμπα πρόσφατα αποκάλυψε ότι τη δεκαετία του ’90 δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. «Όταν μας έδωσαν το πρόγραμμα και αρχίσαμε τη διαφήμιση της ταινίας, μετά από 2 ημέρες μου ζητήθηκε να πάω να φάω με έναν παραγωγό που δεν τον ήξερα και χωρίς να ερωτηθώ καν. Ήταν απαίτηση, δεν ήταν ερώτηση. Χαίρομαι που είχα το σθένος και είπα “όχι”. Βέβαια, αυτό μου κόστισε. Πρώτα απ’ όλα ο ίδιος έστειλε ένα χαρτί ότι εγώ πρέπει να φύγω, ότι δεν μπορώ να ξαναδούλεψω στην Αμερική και η ίδια η ατζέντισσά μου είπε τώρα “ήθελες τα κι έπαθες τα”.

Κατερίνα Παπουτσάκη

Σεξουαλική παρενόχληση Κατερίνα παπουτσάκη

Η Κατερίνα Παπουτσάκη πώς την αντιμετώπισε; «Ναι, έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση… Με έναν τρόπο ναι, όχι τραγικές καταστάσεις. Μια μορφή ελαφριάς σεξουαλικής παρενόχλησης, την οποία αντιπαρήλθα και μια χαρά τα κατάφερα, παρόλο που ήμουν μικρούλα. Δεν το ανέφερα σε κανέναν, απλώς προστάτευσα τον εαυτό μου και τέλειωσε εκεί. Ήμουν μικρή και δεν ήθελα να δώσω έκταση».

Τζένη Μπότση

Τζένη Μπότση σεξουαλική παρενόχληση

«Ένας άνθρωπος του θεάματος, στον οποίο απευθύνθηκα για να βρω δουλειά, έκανε κάτι τόσο χυδαίο, που δυσκολεύομαι ακόμα και να το περιγράψω. Έπαθα τέτοιο σοκ, που προσπαθούσα να βρω πού είναι η έξοδος και δεν μπορούσα. Ούτε θυμάμαι πόσες μέρες έκλαιγα, όταν έφερνα στο μυαλό μου τη συγκεκριμένη εικόνα. Εγώ τότε ήμουν 21 ετών και για χρόνια, όποτε πήγαινα σε μια οντισιόν, ήμουν πολύ επιθετική, ακριβώς γιατί φοβόμουν ότι μπορεί να συμβεί κάτι αντίστοιχο. Τον έχω συναντήσει αρκετές φορές από τότε και πρέπει να σου πω ότι ταράζομαι κάθε φορά. Δεν το έχω πει σε κανέναν αυτό, αλλά πραγματικά είναι ένας άνθρωπος που δεν θα είχα πρόβλημα αν τον έβλεπα να σέρνεται», αποκάλυψε η Τζένη Μπότση.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ευδοκία Ρουμελιώτη για Γιώργο Κιμούλη - «Την ώρα που έπαιζα με έβριζε χυδαία, φοβόμουν να ανεβώ στην σκηνή»

Ψαρράς και Χρυσικού επιβεβαιώνουν την Ζέτα Δούκα για την καταγγελία στον Κιμούλη

Share