Γιώργος Κιμούλης: "Έχω πολλούς εχθρούς φαίνεται που δεν θέλουν να με βλέπουν ευτυχισμένο"

Αφιέρωμα! Οι επώνυμοι έρωτες και χωρισμοί με... ταχύτητα φωτός

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γιώργος Κιμούλης:

Για πρώτη φορά στην 43χρονη πια καριέρα του στην τηλεόραση και το θέατρο, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης βρέθηκε, τις τελευταίες ημέρες, στο στόχαστρο σοβαρών καταγγελιών από γυναίκες συναδέλφους του, οι οποίες ισχυρίζονται ότι υπέστησαν εργασιακή κακοποίηση συνεργαζόμενες μαζί του. Με ορισμένες μάλιστα από αυτές, για ένα διάστημα, η σχέση τους υπήρξε πιο προσωπική, παρ' όλα αυτά όμως η συνεργασία τους έκρυβε, όπως φαίνεται, αρκετά καλά κρυμμένα μυστικά, με κυρίαρχο συναίσθημα όχι αυτό της αγάπης, αλλά του φόβου.

Από την Αρετή Σιδέρη

Φωτογραφίες: NDP photo agency/Papadakis press

Η ζωή του Γιώργου Κιμούλη

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η καλλιτεχνική του πορεία μέχρι στιγμής υπήρξε αξιόλογη από την εποχή ακόμη που το ευρύ κοινό τον γνώριζε -από το 1980-, από την ασπρόμαυρη σειρά της δημόσιας τηλεόρασης «Αστροφεγγιά». Οι δουλειές του στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο τον έφεραν στην κορυφή, γνωρίζοντας μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Στα πρωτοσέλιδα ωστόσο βρέθηκε αρκετές φορές, όχι μόνο για τις επαγγελματικές του επιτυχίες αλλά και για την προσωπική του ζωή.

Από τη Μαργαρίτα στη Μαρία

Η Μίνα Αδαμάκη, με την οποία γνωρίστηκε τα χρόνια του «Ελεύθερου θεάτρου» αλλά και η Πέγκυ Σταθακοπούλου ήταν οι πρώτες σχέσεις που είδαν το φώς της δημοσιότητας. Με την Πέγκυ, μάλιστα, είχαν κάνει και θεατρική επιτυχία στο έργο «Πινακοθήκη των Ηλιθίων», το 1985. Ωστόσο, ένα θεατρικό που θα ανέβαζαν τότε οι δυο τους στάθηκε η αφορμή για να γνωριστεί ο Γιώργος Κιμούλης με τη μέλλουσα σύζυγό του Μαργαρίτα Ζορμπαλά.

Εκείνη τον βοήθησε να κάνει και τη μετάφραση ενός κειμένου του Τσέχοφ από τα ρωσικά. Προέκυψε το ξαφνικό ειδύλλιο, που έφερε και το τέλος της σχέσης του με τη Σταθακοπούλου. Τον Ιούνιο του 1986, θα παντρευτούν στο Ψυχικό, μια βροχερή μέρα, με καλεσμένους πολλές γνωστές προσωπικότητες του θεάτρου και του τραγουδιού. Χρόνια αργότερα, ο ίδιος σε συνέντευξή του θα πει για εκείνη την ημέρα:

«Όλα ξεκίνησαν όταν τη γνώρισα σε ένα καλλιτεχνικό στέκι και τη φλέρταρα με τα μάτια. Αμέσως κατάλαβα ότι αυτή ήταν η γυναίκα της ζωής μου. Όσο για τη βροχή; Πιστεύω στο «μάτι». Όλη αυτή η δημοσιότητα μπήκε στο μάτι πολλών. Έχω πολλούς εχθρούς φαίνεται, που δεν θέλουν να με βλέπουν ευτυχισμένο».

Αυτός ο γάμος ωστόσο δεν θα είναι ευτυχισμένος. Και μάλιστα θα δημιουργήσει αρκετά ψυχολογικά προβλήματα στη Μαργαρίτα. Το τελειωτικό χτύπημα που οδήγησε στο διαζύγιο είναι η γνωριμία του Κιμούλη με τη Μαρία Δαμανάκη, μετέπειτα πρόεδρο τους ΣΥΝ, που θα τη γνωρίσει ένα βράδυ, στο σπίτι της Τζένης Καρέζη. Ο Γιώργος Κιμούλης θα την πολιορκεί ασταμάτητα, στέλνοντας κάθε μέρα λουλούδια στο γραφείο της και η κρυφή σχέση τους δεν θα μείνει για αρκετό καιρό στο παρασκήνιο. Μετά το δημόσιο... σούσουρο που θα δημιουργηθεί, και οι δύο θα πάρουν διαζύγιο από τους γάμους τους για να είναι μαζί. Οι φήμες τότε μιλούσαν ακόμη και για προσπάθεια αυτοκτονίας της Ζορμπαλά, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα επιβεβαιωθεί ποτέ δημόσια από εκείνη. Γιώργος και Μαρία θα παντρευτούν με πολιτικό γάμο και, το 1994, θα αποκτήσουν την κόρη τους Μαριάννα. Παρ' όλα αυτά, και αυτός ο γάμος δεν θα έχει αίσια κατάληξη και κοινή συναινέσει θα χωρίσουν.

Η εργένικη... γεμάτη ζωή του και η μαρτυρία της Κατερίνας Λέχου

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, τα επόμενα χρόνια της ζωής του, βρέθηκε με αρκετές επώνυμες αλλά και λιγότερο γνωστές κυρίες, κυρίως από τον χώρο του θεάτρου. Η νεαρή ηθοποιός Εφη Λογγίνου, η πιανίστρια Ευγενία Καρλάφτη, ήταν από τα ονόματα που τα πρωτοσέλιδα της εποχής εμφάνιζαν ως ειδύλλιά του. Το 2004, ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο με την Κατερίνα Λέχου από περίπατό τους στην Πλάκα, που έδειχναν να είναι τρυφεροί ο ένας προς τον άλλον, θα προκαλέσει έκπληξη. Η Κατερίνα ουσιαστικά θα επιβεβαιώσει εκείνη τη σχέση, με την πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στη Φαίη Σκορδά, μιλώντας για το bulling που υπέστη συνεργαζόμενη μαζί του, που της δημιούργησε αρκετά ψυχοσωματικά προβλήματα. «Με τον Γιώργο είχα και προσωπική σχέση. Και το διαχωρίζω τελείως. Με έβριζε. Φοβόμουν. Εννοείται ότι έπινα και έπαιρνα lexotanil. Είχα βγάλει κάτι δερματικά, που υποχώρησαν σε μια βδομάδα, που ξεδιάλυνε η σχέση μου. Όταν χωρίσαμε με τον Γιώργο Κιμούλη, μπόρεσα και συνέχισα τη ζωή μου. Βρήκα τον δρόμο μου. Μου κόστισε προσωπικά, αλλά δεν θέλω να το θίξω».(δείτε εδώ όλη την συνέντευξή της).

Στα δημοσιογραφικά γραφεία θα υπάρξει αργότερα έντονη φημολογία για σχέση του με την Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους αλλά και την Ευδοκία Ρουμελιώτη, με την οποία συμπρωταγωνίστησε στο «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» και είναι από τις πρώτες που τον κατήγγειλαν για εργασιακή κακοποίηση πριν από λίγες ημέρες. Αυτές οι σχέσεις ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν από καμία πλευρά.

Με... ταχύτητα φωτός, φλερτ και χωρισμοί

Τα σενάρια, το 2010, μιλούν για σοβαρό ειδύλλιο που θα κατέληγε σε γάμο με την ενδυματολόγο Ιωάννα Τιμοθεάδου και εμφάνιζαν τον ηθοποιό έτοιμο να κάνει το τρις... εξαμαρτείν στο γάμο.

Ωστόσο, το ζευγάρι θα χωρίσει ξαφνικά και η Ελισάβετ Μουτάφη θα βρεθεί στο πλευρό του, δείτε εδώ την ανάρτησή της μετά τις καταγγελίες. Το ζευγάρι, μάλιστα, έκανε αρκετές δημόσιες εμφανίσεις μαζί, δείχνοντας πολύ ερωτευμένο.

Κιμούλης Μουτάφη

Σχεδόν όμως έναν χρόνο μετά, η εμφάνισή του σε μια παρουσίαση δίσκου της Ελεονώρας Ζουγανέλη και κάποιες κοινές, αλλά καλά προστατευμένες εμφανίσεις τους, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, θα μιλούν για ένα φλογερό ειδύλλιο, που κανείς από τους δύο δεν θέλει μεν να αποκαλύψει, αλλά όχι και να κρύψει.Φυσικά, αυτή η σχέση θα κρατήσει για λίγους μήνες, ενώ παράλληλα θα υπάρξει μια σύντομη επανασύνδεση και ένας εξπρές δεύτερος χωρισμός με την Ελισάβετ.

Γιώργος Κιμούλης Ελεονώρα Ζουγανέλη

Η Κατερίνα Γερονικολού αλλά και η Δήμητρα Ματσούκα φημολογείτο επίσης ότι υπήρξαν σχέσεις του, χωρίς τίποτε να αποδειχθεί, ενώ αντίστοιχη φημολογία θα υπάρχει κάθε φορά που ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα συνεργάζεται με γνωστή και αναγνωρίσιμη ηθοποιό της τηλεόρασης και του θεάτρου. Πάντως, η Κατερίνα ήταν από τις πρώτες γυναίκες που επίσης μίλησαν για την πολύ κακή και τραυματική εμπειρία μαζί του και διέψευσε έμμεσα την τότε φημολογία «Με φόβισες. Με τρόμαξες. Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη "συνεργασία" μας. Πικραμένη βέβαια είμαι. Όχι από κάποια υποτιθέμενη σχέση μας. Ούτε από κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση. Τίποτε από τα δύο δε συνέβησαν».

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά αλλά και η Μαρία Δαμανάκη υπήρξαν σίγουρα οι δύο γυναίκες που καθόρισαν την ζωή του. Με την πρώτη, ο γάμος τους, το καλοκαίρι του 1986, ήταν το κοσμικό γεγονός της χρονιάς, ωστόσο η ρήξη τους ήταν οριστική μετά το διαζύγιό τους. Με τη Μαρία Δαμανάκη, το μόνο κοινό που τους συνδέει είναι η κόρη τους, Μαριάννα, στην οποία και οι δύο έχουν αδυναμία και ακολουθεί τα επαγγελματικά χνάρια του πατέρα της.

Γιώργος Κιμούλης γάμοι έρωτες χωρισμοί

Περισσότερα στο περιοδικό You που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,5 ευρώ