Αντώνης Κανάκης: Τι δουλειά έκανε ο πατέρας του παρουσιαστή των Ράδιο Αρβύλα

Έφυγε από την ζωή πριν από λίγα χρόνια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αντώνης Κανάκης: Τι δουλειά έκανε ο πατέρας του παρουσιαστή των Ράδιο Αρβύλα

Ο Αντώνης Κανάκης γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 1969 στη Θεσσαλονίκη από την νοικοκυρά Ευγενία και τον καθηγητή αγγλικών Γιάννη-Δανιήλ Δούμα και έχει μία αδερφή, την Κέννυ.

Ήταν μια πολύ δεμένη οικογένεια. Ο παρουσιαστής των Ράδιο Αρβύλα γενικά είναι πολύ ευαίσθητος σε ότι αφορά την λέξη "οικογένεια". Μάλιστα έχει απαγορεύσει ρητά να δημοσιεύονται φωτογραφίες και πράγματα για την σύζυγο και τα παιδιά του (δείτε εδώ τον λόγο). Τέλος πάντων. Στα νεανικά του χρόνια, πουλούσε σνακ στον κινηματογράφο, έπειτα εργάστηκε ως σερβιτόρος. Στην ηλικία των 15 ετών εργάσθηκε ως DJ.

Ο παρουσιαστής το 2015 έχασε τον πατέρα του και αποφάσισε να πει αντίο στον δικό του μοναδικό άνθρωπο μέσα από ένα βιβλίο με τίτλο «Μπαμπά... (Μια κανονική ημέρα»), το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιανός.

Το βιβλίο που έγραψε ο Αντώνης Κανάκης για τον πατέρα του

Αντώνης Κανάκης Ραδιο Αρβύλα
Φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζεται στο βιβλίο από τα παιδικά χρόνια του παρουσιαστή.

Η Real News δημοσίευσε αποσπάσματα από το βιβλίο του παρουσιαστή, κομμάτι των οποίων περιγράφει και την εισαγωγή του πατέρα του στο νοσοκομείο.

«Πάμε στην εντατική να δούμε τον μπαμπά μετά την επέμβαση. Είναι σε καταστολή όπου θα μείνει για τις επόμενες ημέρες έως ότου ηρεμήσει ο εγκέφαλός του. Είναι γεμάτος με πολλά καλώδια, σωληνάκια, φάρμακα, υγρά, μηχανήματα, ένα από αυτά αναπνέει για λογαριασμό του, αλλά είναι ζωντανός! Ζεστός, με το στήθος να ανεβοκατεβαίνει από τη μηχανική αναπνοή, με την καρδιά του να χτυπάει, με το άγγιγμά του ίδιο, με τη μυρωδιά του ίδια. Ήταν εκεί. Ζωντανός (...) Του μιλήσαμε, τον φιλήσαμε, τον αγκαλιάσαμε. Αυτή τη φορά δεν έσφιξε το χέρι. Ποτέ ξανά από τότε δεν μου έσφιξε το χέρι», γράφει ο Αντώνης Κανάκης.

«Το κείμενο αυτό δεν γράφτηκε για να δημοσιευτεί. Εύχομαι να μην είχε γραφτεί ποτέ. Το κείμενο αυτό γράφτηκε από μένα για μένα, αλλά για όλους τους μπαμπάδες, για όλους τους γιους, για όλες τις μαμάδες - συντρόφους, για όλες τις κόρες. Για τους ιερούς αυτούς δεσμούς», σημειώνει στον πρόλογο του ο παρουσιαστής, αποκαλύπτωντας τον πόνο της απώλειας του.