Μένει στην Αθήνα αλλά γεννήθηκε στην... - Όλη η αλήθεια για την καταγωγή της Αθηνάς Οικονομάκου

Στη φόρα όλα τα στοιχεία της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μένει στην Αθήνα αλλά γεννήθηκε στην... - Όλη η αλήθεια για την καταγωγή της Αθηνάς Οικονομάκου

Ηθοποιός, παρουσιάστρια αλλά και επιχειρηματίας δηλώνει η Αθηνά Οικονομάκου, η οποία πρόκειται να συμμετέχει στο νέο σόου του ΣΚΑΙ, The Masked Singer -δείτε εδώ ποιος θα είναι ο ρόλος της-.

Η ίδια απασχολεί αρκετά την επικαιρότητα οπότε πάμε να μάθουμε κάποια παραπάνω πράγματα για την καταγωγή, την καριέρα και την ζωή της...

Η καταγωγή της Αθηνάς Οικονομάκου

Η Αθηνά Οικονομάκου γεννήθηκε στην Σκάλα Λακωνίας στις 6 Μαρτίου 1986 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός, επιχειρηματίας και παρουσιάστρια. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή Κεντρική Σκηνή της Μιμής Ντενίση το 2007 ενώ την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο σε τηλεόραση και θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό από το ρόλο της Ξένιας Παππά στην επιτυχημένη καθημερινή σειρά του MEGA Η Ζωή της Άλλης στην οποία πρωταγωνίστησε από το 2009 μέχρι το 2012. Ακολούθησαν οι συμμετοχές της σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές όπως Κλεμμένα Όνειρα, Το δαχτυλίδι της φωτιάς, Η χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου και Έλα στη θέση μου.

Το 2016 ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά, δημιουργώντας την εταιρεία κοσμημάτων Allover. Το 2019 επέκτεινε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, εγκαινιάζοντας την εταιρεία ένδυσης Project SOMA.Γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου του 1986 στη Σκάλα Λακωνίας όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Σε ηλικία 18 ετών εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους των σπουδών της, το 2005, αποφάσισε να σπουδάσει υποκριτική και να γίνει ηθοποιός. Έτσι πέρασε στην "Κεντρική Σκηνή" της Μιμής Ντενίση, απ' όπου αποφοίτησε το 2007.

καταγωγή της Αθηνάς Οικονομάκου

Θεατρικά, έκανε το ντεμπούτο της το 2008, με την παράσταση Το φιόρο του Λεβάντε στο Θέατρο Άνεσις, ενώ το 2010, συμμετείχε στην παράσταση «Το άνθος του κάκτου», η οποία παίχτηκε στη Θεσσαλονίκη. Το καλοκαίρι του 2011, πρωταγωνίστησε στην παράσταση «Οι απελπισμένοι» (σκην. Γιώργου Βάλαρη) στο Θέατρο Αθηνά, τη σεζόν 2011-2012 στην «Μέθοδο της απιστίας» (σκην. Χ. Καρχαδάκη) στο Θέατρο Βεάκη και το καλοκαίρι του 2012, έκανε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με την παράσταση «Τα Βαφτίσια» (σκην. Νίκου Μουτσινά), η οποία παίχτηκε και στο Θέατρο Κιβωτός τη χειμερινή σεζόν 2012-2013. Το καλοκαίρι του 2013 έκαναν ξανά περιοδεία. Τη σεζόν 2013-2014 έπαιξε στην παράσταση «Το ΚΤΕΛ» (σκην. Νίκου Μουτσινά), με την οποία πραγματοποίησαν παραστάσεις και στη Θεσσαλονίκη (καλοκαίρι 2014). Ενώ η ίδια έχει δηλώσει ότι θέλει να αφοσιωθεί στην οικογένειά της και για αυτό θα καθυστερήσει να ξανακάνει θέατρο.

Το σπάνιο βίντεο στο Instagram με τον μπαμπά της

Τα γενέθλιά της είχε στις7/3 η Αθηνά Οικονομάκου, ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, και πρωτού γιορτάσει τα 36 της χρόνια, η ίδια θέλησε να βρεθεί μαζί με την οικογένειά της στην παραλία του Σχινιά για να πετάξει τον δικό της χαρταετό. Μαζί τους ήταν και ο πατέρας της επιχειρηματίας και ηθοποιού, Διονύσης, στον οποίο η ίδια έχει αδυναμία.

Η Αθηνά Οικονομάκου ανέβασε ένα σχετικό Instastory στον λογαριασμό της, στο οποίο μπορούμε να δούμε καθαρά τον μπαμπά της να ετοιμάζεται να ανυψώσει τον χαρταετό που είχαν επιλέξει όλοι μαζί.

Αθηνά Οικονομάκου: Μας συστήνει τον μπαμπά της