Δεν το γνώριζε κανείς - Τι δουλειά έκαναν οι γονείς της Χάρις Αλεξίου

Πώς εκείνη έγινε τραγουδίστρια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δεν το γνώριζε κανείς - Τι δουλειά έκαναν οι γονείς της Χάρις Αλεξίου

Η Χάρις Αλεξίου αποτελεί ίσως την πιο καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια της εποχής μας. Η τεράστια καριέρα της και οι μεγάλες επιτυχίες που ερμήνευσε, την έφτασαν στην κορυφή του ελληνικού πενταγράμμου, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι σε πωλήσεις δίσκων βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, πίσω από τον επίσης κορυφαίο, Γιάννη Πάριο.

Η Χάρις Αλεξίου γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1950 στη Θήβα, ενώ το πραγματικό της όνομα είναι Χαρίκλεια Ρουπάκα. Ξεκίνησε το τραγούδι σε ηλικία 20 χρονών. Το μεγάλο της ντεμπούτο έγινε ε έναν δίσκο 45 στροφών και το τραγούδι «Όταν πίνει μία γυναίκα» των Βασίλη Βασιλειάδη και Πυθαγόρα.

Τι δουλειά έκαναν οι γονείς της Χάρις Αλεξίου

Αυτό που πολύ λίγος κόσμος γνωρίζει είναι πως η αγαπημένη τραγουδίστρια προέρχεται από δύο γονείς που πάλεψαν σκληρά προκειμένου να της προσφέρουν τα απαραίτητα.

Ο πατέρας της ήταν αγρότης, ενώ η μητέρα της ήταν μοδίστρα με καταγωγή από τη Μικρά Ασία.

Η οικογένεια αναγκάστηκε να μετακομίσει για την Αθήνα, όταν ο πατέρας της θα φύγει από τη ζωή σε ηλικία μόλις 35 ετών. Στην ελληνική πρωτεύουσα, η μητέρα της αναγκάζονταν να εργάζεται πάρα πολύ σκληρά προκειμένου να τα βγάζει πέρα, αυτός είναι και ο λίγος για τον οποίο η Χάρις Αλεξίου, θυμάται με λύπη την παιδική της ηλικία.

Χάρις Αλεξίου γονείς

Ο πασίγνωστος αδερφός της

Μπορεί να κρατά την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει γνωστά αρκετά πράγματα για την Χάρις Αλεξίου, τόσο στο ποιος είναι ο πρώτος σύζυγός της, όσο και για το ποιος είναι ο αδερφός της, ο οποίος ήταν εξίσου πολύ γνωστός.

Πρόκειται για τον Γιώργο Σαρρή, ο οποίος το 2017 είχε φύγει από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών, «βυθίζοντας» τότε στη θλίψη τον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο, αφού υπήρξε ένας πολύ αγαπητός τραγουδιστής, με την Χαρούλα να έχει περάσει κι άλλες δύσκολες στιγμές.

Ο εθνικός μας νταλικέρης, όπως συνήθιζε να τον προλογίζει στις συναυλίες που έκαναν μαζί ο Μανώλης Ρασούλης, ήταν ο μεγαλύτερος αδερφός της Χαρούλας Αλεξίου.

Μια καθαρή λαϊκή φωνή, ένας γνήσιος τραγουδιστής που αγάπησε το ελληνικό τραγούδι σαν ακροατής πριν το τραγουδήσει.

Ο Σαρρής γεννήθηκε στην Θήβα στις 22 Σεπτεμβρίου του 1948. Όταν ακόμα πήγαινε Τετάρτη δημοτικού αναγκάστηκε να αφήσει τη γενέτειρά του και να μετακομίσει με την οικογένεια του στο Δουργουτί στο Νέο Κόσμο εξαιτίας προβλημάτων υγείας του πατέρα του.

Από πολύ μικρός είχε πάρει πάνω του τα βάρη της οικογένειας και παράλληλα με το σχολείο διατηρούσε μπακάλικο στην περιοχή. Μετά το θάνατο του πατέρα του άλλαξε 5-6 γειτονιές και τελικά αποφάσισε να μπαρκάρει μόλις τελείωσε το δημοτικό, πριν ακόμα κλείσει τα 12.

Ο ίδιος αναφερόταν με νοσταλγία στα χρόνια που πέρασε στη θάλασσα. Ήθελε από μικρός να γυρίσει τον κόσμο και με τις ανεμότρατες ταξίδεψε μέχρι την Βόρεια Αμερική. Όταν έκλεισε τα 15 έβγαλε ναυτικό φυλλάδιο και μπάρκαρε πλέον νόμιμα.

Όταν ήταν παιδιά η Χαρούλα και ο Γιώργος άκουγαν στο σπίτι μόνο λαϊκή μουσική. Οι γονείς του αλλά και οι θείοι του και ο παππούς του αγαπούσαν το καλό ελληνικό τραγούδι και τα παιδιά ακολούθησαν τα βήματά τους.

Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ’70 όταν ο Γιώργος πέρναγε σχεδόν κάθε νύχτα που βρισκόταν στην Αθήνα στα μπουζούκια. Άλλοτε για να θαυμάσει την αγαπημένη του αδερφή που είχε αρχίσει ήδη να χτίζει την καριέρα της και άλλοτε για να απολαύσει φίλους, ο Γιώργος χαλούσε, όπως θυμάται ο ίδιος, μια περιουσία στα νυχτερινά μαγαζιά.

Χάρις Αλεξίου αδερφός