Τον Μάιο του 2008 άλλαξε η ζωή του - Η χρονιά που σημάδεψε τον Χρήστο Μάστορα

Θα την θυμάται για πάντα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τον Μάιο του 2008 άλλαξε η ζωή του - Η χρονιά που σημάδεψε τον Χρήστο Μάστορα

Ο Χρήστος Μάστορας είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους πιο αγαπημένους και ταλαντούχους τραγουδιστές της γενιάς του. Είναι frontman του συγκροτήματος Melisses ενώ εξίσου πλούσια με την επαγγελματική του δραστηριότητα είναι και η κοινωνική του δράση, ενώ αυτήν την περίοδο τον απολαμβάνουμε στον ρόλο του κριτή στο X-Factor.

Κατάγεται από το μειονοτικό χωριό Βοδίνο, ένα από τα ελληνοκατοικούμενα βορειοηπειρωτικά χωριά της Αλβανίας και ήρθε στην Ελλάδα με τους γονείς του σε ηλικία 3,5 ετών. Η οικογένεια Μάστορα εγκαταστάθηκε στο Κουκάκι, όπου ο Χρήστος πήγε σχολείο, αλλά και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήμα. Στο Δημοτικό δημιούργησε με δύο φίλους του ένα γκρουπ, γράφοντας και ερμηνεύοντας στίχους πάνω στους έτοιμους ρυθμούς ενός αρμόνιου του πατέρα του. Παράλληλα, ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας.

Από την κλασσική κιθάρα, πέρασε στην ηλεκτρική κι άρχισε να ηχογραφεί σε υπολογιστή, δημιουργώντας δικά του τραγούδια. Στο Λύκειο έφτιαξε την πρώτη μου μπάντα, τους True Illusion και έγραψε τα πρώτα του κομμάτια, ενώ σύντομα άρχισε να κάνει live εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές.

Η χρονιά που σημάδεψε τον Χρήστο Μάστορα

Η χρονιά που άλλαξε την ζωή του Χρήστου Μάστορα

Ο Μάιος του 2008 στάθηκε κομβικός στη ζωή του, καθώς δημιουργήθηκε το συγκρότημα MΕΛΙSSES, που εξελίχθηκε σε ένα από τα καλύτερα και πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της ελληνικής δισκογραφίαο συγκρότημα δημιουργήθηκε με τον Χρήστο Μάστορα στο τραγούδι, τον Θάνο Λαΐτσα στην κιθάρα, τον Κώστα Μαυρογένη στο μπάσο, τον Παντελή Κυραμαργιό στα πλήκτρα και τον Ιάκωβο Σαμψάκη στα ντραμς. Η σημερινή σύνθεση προέκυψε μετά τις αποχωρήσεις του Ιάκωβου Σαμψάκη (2015) και του Παντελή Κυραμαργιού (2017)

Το όνομα ΜΕΛΙSSES προέκυψε από ένα τυχαίο γεγονός, που αποδείχθηκε καρμικό. «Ήμασταν όλα τα μέλη του γκρουπ στο Θησείο και πίναμε ρακόμελα. Κάποια στιγμή, περνάει ένας τύπος και φωνάζει ‘’εδώ τα καλύτερα μέλια, από τις καλύτερες μέλισσες!” Ένας από εμάς τσίμπησε την ατάκα κι έριξε την ιδέα στο τραπέζι να βγάλουμε το συγκρότημα Μέλισσες», έχει διηγηθεί σε συνέντευξή του ο Χρήστος Μάστορας[.

Έκαναν το δισκογραφικό τους ντεμπούτο με το «Κρυφά», που παρέμεινε στο top 10 του ελληνικού ραδιοφώνου για 3 μήνες, ενώ τον Μάρτιο του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο τους album, με τίτλο «Μυστικό».

Μέχρι και σήμερα, έχουν 1 χρυσό δίσκο και 10 διπλά πλατινένια, πλατινένια και χρυσά digital singles, 10 τραγούδια τους έχουν μπει στο top10 του ραδιοφωνικού chart και 5 singles τους έχουν παραμείνει περισσότερες από 70 εβδομάδες στο no1 του airplay. Παράλληλα, μετρούν περισσότερα από 320 εκατομμύρια YouTube views και 60 εκατομμύρια Spotify streams, έχουν κάνει πάνω από 1.300 live και έχουν εμφανιστεί στα σημαντικότερα θέατρα όλης της Ελλάδας, έχουν αποσπάσει 20 μουσικά βραβεία Mad VMA εκ των οποίων 8 φορές αυτό για το Καλύτερο Συγκρότημα και έχουν συνεργαστεί με περισσότερους από 30 καλλιτέχνες από όλα τα είδη μουσικής.

Με φτερά αγγέλου στο νέο του video clip - Η καινούργια του επιτυχία

Ο ταλαντούχος κριτής του X- Factor Χρήστος Μάστορας έχει και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του, όπως το video clip της νέας του επιτυχίας, που ήδη έχει λατρέψει το κοινό του, το Αν! Ο αγαπημένος τραγουδιστής, έχει σκηνοθετήσει το video και μας παρουσιάζει τον εαυτό του ως άγγελο παγιδευμένο από την αγάπη.

Από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του, το «Αν», μία δυνατή και τρυφερή μπαλάντα σε μουσική και στίχους των Arcade, που κυκλοφορεί από την Panik Records, αγαπήθηκε από το κοινό και βρίσκεται σταθερά στο top10 του ραδιοφωνικού airplay. Το τραγούδι συνεχίζει το σερί των μεγάλων επιτυχιών που μας έχουν χαρίσει οι Melisses και αποτελεί το τρίτο solo τραγούδι που παρουσιάζει ο Χρήστος Μάσκορας μετά τα άκρως επιτυχημένα «Δεν Έχω Ιδέα» και «Ένα Λεπτό».