Έχει κάνει ξανά τηλεόραση - Η άγνωστη συμμετοχή της Ρένας Μόρφη σε αγαπημένη σειρά του ALPHA

Ναι κι όμως!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έχει κάνει ξανά τηλεόραση - Η άγνωστη συμμετοχή της Ρένας Μόρφη σε αγαπημένη σειρά του ALPHA

Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να γνωρίζει τη Ρένα Μόρφη από τα τραγούδια της και από τις ιστορικές εμφανίσεις που έχει κάνει με την μπάντα Imam Baildi, ωστόσο η αλήθεια είναι πως στο παρελθόν, η αγαπημένη τραγουδίστρια είχε συμμετάσχει και σε ένα από τα πιο αγαπημένα σίριαλ που έχουμε παρακολουθήσει από τη συχνότητα του ALPHA.

Ο λόγος για το σίριαλ «Το Σόι Σου». Εκεί είχε υποδυθεί μία τραγουδίστρια, τη «Σούλη Ανατολή». Το επεισόδιο είχε προβληθεί το 2008 και η εμφάνισή της, στο πλευρό του «Μπάμπη» ήταν απλά απολαυστική, ενώ φέτος την βλέπουμε στην εκπομπή Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ.

Αυτή δεν είναι η μοναδική απόπειρα της Ρένας Μόρφη στην υποκριτική αφού το 2019 ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του πρωταγωνιστικού της ρόλου στην ταινία Φαντασία του Αλέξη Καρδαρά που προβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019. Για την ερμηνεία της βραβεύτηκε από την Hellenic Film Society USA (HFS) στη Νέα Υόρκη με το βραβείο «2020 Αlexis Mouyiaris Memorial Award for Βest Performance in an Expo Feature Film».

Η εμφάνιση της Ρένας Μόρφη στο «Σόι Σου»

Οι σπουδές της πριν γίνει τραγουδίστρια

Η Ρένα Μόρφη είναι ένα από τα πιο αξιόλογα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής. Η μουσική της καριέρα ξεκίνησε σε μικρή ηλικία, ενώ μέχρι σήμερα έχει καταφέρει πολύ μεγάλα πράγματα. Μεταξύ άλλων, ασχολείται και με την παρουσίαση.

Αυτό ωστόσο που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι η Ρένα Μόρφη, πριν μπει στους Ιμάμ Μπαϊλντί και πριν τη γνωρίσουμε ως «Σούλη Ανατολή», είχε επιλέξει ένα τελείως διαφορετικό επάγγελμα, με το οποίο βέβαια δεν ασχολήθηκε ποτέ πραγματικά.

Η Ρένα Μόρφη γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου του 1988 στον Βόλο. Αποφοίτησε από το Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρωτοεμφανίστηκε τραγουδώντας στο πλάι του Φοίβου Δεληβοριά. Από τον Δεκέμβριο 2010, είναι η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Imam Baildi. Μαζί τους συμμετείχε σε Διεθνή Φεστιβάλ όπως το Lowlands – Ολλανδία (2012), το South by Southwest Festival – Αμερική (2013), το International Jazz Festival – Μοντρεάλ (2014) και το Sziget – Ουγγαρία (2012 , 2015).

Έχουν πραγματοποιήσει 6 περιοδείες σε Κύπρο, Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Σκωτία, Νορβηγία, Δανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Η.Π.Α., Καναδά, Ισπανία, Ιταλία, Τσεχία, Κίνα, Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία και πολλές συναυλίες στην Ελλάδα.