Είναι αρχιτέκτονας - Ο πρώην σύζυγος της Δήμητρας Λιάνη πριν τον Παπανδρέου

Ο πρώτος "κρυφός" γάμος

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Είναι αρχιτέκτονας - Ο πρώην σύζυγος της Δήμητρας Λιάνη πριν τον Παπανδρέου

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου εργάστηκε ως αεροσυνοδός, ενώ παρακολούθησε στο Παρίσι, από το 1980 έως το 1982, σειρά σεμιναρίων υποκριτικής, κινηματογράφου, ντοκιμαντέρ, ιστορίας της τέχνης και ανάλυσης και τυπολογίας φιλμ. Αφού επέστρεψε από το Παρίσι ανήκε στο προεδρικό πλήρωμα της Ολυμπιακής για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος του Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο και ερωτεύτηκε.

Η ερωτική τους σχέση, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1986. Τότε ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε ταξιδέψει στο Πεκίνο για να συναντηθεί με τον Τενγκ Σιαοπίνγκ (που ήταν ο ηγέτης της Κίνας μετά τον θάνατο του Μάο), συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Κάρολο Παπούλια και τον υπουργό Εμπορίου Γιώργο Κατσιφάρα. Η σχέση έγινε ευρέως γνωστή κατά την κρίσιμη περίοδο όπου ο Ανδρέας Παπανδρέου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Λονδίνου Χέρφιλντ για εγχείρηση καρδιάς υποφέροντας από φρικτούς πόνους (1988) και η Δήμητρα τον φρόντιζε και του συμπαραστάθηκε, και επισημοποιήθηκε με γάμο στις 13 Ιουλίου του 1989.

Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου

Με την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και του Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία το 1993, ανέλαβε τη διεύθυνση του ιδιαίτερου γραφείου του πρωθυπουργού, μέχρι το 1996. Εκείνη την περίοδο έγινε στόχος προσβλητικών δημοσιευμάτων από εφημερίδες, που δημοσίευσαν φωτογραφίες από την ιδιωτική ζωή της και την κατηγορούσαν ότι εκμεταλλευόταν τον βαριά άρρωστο Ανδρέα Παπανδρέου και κυβερνούσε την Ελλάδα με μία «αυλή» πιστών υποτακτικών που περιελάβανε φίλες της αεροσυνοδούς της Ολυμπιακής Αεροπορίας και μοντέλα, καθώς και αξιωματικούς της Ε.Υ.Π. και της προσωπικής φρουράς του Ανδρέα Παπανδρέου.

Πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης με τη σειρά τους επιτέθηκαν σ' αυτές τις εφημερίδες και συμπαραστάθηκαν στη Δήμητρα Παπανδρέου, λέγοντας ότι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα ήταν άθλιες συκοφαντίες και απόπειρα χυδαίας εκμετάλλευσης της ιδιωτικής ζωής ενός ανθρώπου. Επιθέσεις μάλιστα δεχόταν και μετά το θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού.

Ωστόσο, σταθμός στη ζωή της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου δεν ήταν μόνο ο Ανδρέας Παπανδρέου...

Αυτός είναι ο πρώτος σύζυγος της Δήμητρας Λιάνη

Συγκεκριμένα, η Δήμητρα Λιάνη είχε παντρευτεί το 1983 τον αρχιτέκτονα Αλέξη Καπόπουλο, από τον οποίο πήρε διαζύγιο το 1987.