Ιδιωτική παραλία, πισίνα και 12 δωμάτια - Φωτογραφίες από τη βίλα στο Πόρτο Χέλι που αγόρασε 5 εκ. ευρώ ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Την πούλησε σε Βούλγαρο καναλάρχη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
NDPPHOTOS
NDPPHOTOS

Χαμός επικρατεί στα κανάλια μετά το θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σε ηλικία 82 ετών. Ο αποθανών θα ταφεί «ως ιδιώτης», σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 7 του Συντάγματος. «Τίτλοι ευγενείας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες», αναφέρεται σε αυτό.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη στις 12:00 το μεσημέρι, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας. Θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και μπορεί να συμμετάσχουν και άλλα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Επίσης, αν και τυπικά δεν προβλέπεται λαϊκό προσκύνημα, σε περίπτωση που η σορός μεταφερθεί νωρίτερα το πρωί παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα στη Μητρόπολη, κανείς δεν θα εμποδίσει εκείνους που επιθυμούν να προσκυνήσουν.

Η ταφή θα γίνει στο πρώην βασιλικό κτήμα, στο Τατόι, όπου βρίσκεται το κοιμητήριο της τέως βασιλικής οικογένειας (δείτε εδώ πλάνα). Στο σημείο έχουν ξεκινήσει να εργάζονται πυρετωδώς ειδικά συνεργεία για να απομακρύνουν τους κορμούς και τα κλαδιά καμένων δέντρων που έχουν μείνει από την πυρκαγιά τον Αύγουστο του 2021. Η οικογένεια, μάλιστα, επισκέφτηκε το μέρος για να παρακολουθήσει τα έργα. Ο χώρος, όμως, δεν επιτρέπει να γίνουν και πολλά.

Το σπίτι - παλάτι που έμενε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στο Πόρτο Χέλι

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος αγαπούσε πολύ την Ελλάδα και για πολλά χρόνια διατηρούσε μια τεράστια βίλα στο Πόρτο Χέλι όπου έκανε διακοπές με την οικογένεια του. Μιλάμε για μια πολυτελή κατοικία με πριβέ παραλία, 30μετρη πισίνα, 12 κρεβατοκάμαρες, σιντριβάνια και πλακάκια από το Μαρόκο, αντί 5 εκατ. ευρώ, τα μισά δηλαδή για ένα ακίνητο η αξία του οποίου, όπως είχαν επισημάνει τότε μεσίτες της αγοράς, άγγιζε τα 10 εκατ. ευρώ, όπως γράφει το protothema.gr

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος βίλα Πόρτο Χέλι

Τότε, δε, έλεγαν πως αγόρασε κοψοχρονιά και ότι επρόκειτο για πρώτης τάξεως ευκαιρία. Πέρυσι όμως αναγκάστηκε να την πουλήσει έναντι άγνωστου τιμήματος στον 69χρονο Βούλγαρο επιχειρηματία Σπας Ρούσεφ, που δραστηριοποιείται στο τομέα των τηλεπικοινωνιών και είναι πρόεδρος της Viva Corporate Bulgaria με έδρα τη Σόφια και γραφεία στο Λονδίνο, όπου διαμένει μόνιμα με την οικογένειά του, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Στην πώληση προχώρησαν λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε εξαιτίας των οποίων έπρεπε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα για να παρακολουθείται από τους γιατρούς του (δείτε εδώ όλη την περιουσία εκατομμυρίων που άφησε πίσω του).

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος σπίτι Πόρτο Χέλι

Στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν σιντριβάνια και ρυάκια με ειδικό φωτισμό. Εντυπωσιακή και η πισίνα των 30 μέτρων μπροστά από το σπίτι και λίγα μέτρα από το γαλάζιο της θάλασσας με την παραλία να είναι ιδιωτική.

Το ακίνητο περιλαμβάνει συνολικά 12 κρεβατοκάμαρες μαζί με αυτές του μόνιμου προσωπικού.