Το μυστικό που «θάφτηκε» το 1973 - Γιατί είχε χωρίσει η Ζωή Λάσκαρη τον Τόλη Βοσκόπουλου

Ήταν μαζί και αχώριστοι για τρία ολόκληρα χρόνια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το μυστικό που «θάφτηκε» το 1973 - Γιατί είχε χωρίσει η Ζωή Λάσκαρη τον Τόλη Βοσκόπουλου

Μπορεί το 1995 ο Τόλης Βοσκόπουλος να γνώρισε την ηθοποιό και αργότερα πολιτικό Άντζελα Γκερέκου και στις 2 Αυγούστου του 1996 να παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στην Κέρκυρα αλλά... νωρίτερα, είχε βιώσει έναν θυελλώδη έρωτα με την αείμνηστη, επίσης ηθοποιό, Ζωή Λάσκαρη (δείτε εδώ τα ανατριχιαστικά λόγια που έχουν γραφτεί πάνω στον τάφο της).

Ο χωρισμός τους μάλιστα του στοίχισε πολύ...

Το Love story του Βοσκόπουλου και της Λάσκαρη

Το καλοκαίρι του '70 ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης αποφασίζει να κάνει ένα όνειρο του πραγματικότητα με το ανέβασμα ενός μουσικού έργου στο θέατρο. Με πρωταγωνίστρια τη Ζωή Λάσκαρη στην πρώτη εμφάνιση της σε αθηναϊκή σκηνή και ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών, ανεβάζει το γνωστό μιούζικαλ "Μαριχουάνα Στοπ" σε μουσική του Μίμη Πλέσσα και την συμμετοχή του ειδώλου του λαϊκού τραγουδιού της εποχής Τόλη Βοσκόπουλου.

Την ίδια χρονιά συμπρωταγωνιστούν στο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη "Εραστές του ονείρου”. Η γνωριμία των δύο καλλιτεχνών θα εξελιχθεί σύντομα σε ένα δυνατό έρωτα που θα απασχολήσει τον Τύπο και τα μέσα με εκτενή αφιερώματα, συνεντεύξεις και αμέτρητα εξώφυλλα για τα επόμενα τρία χρόνια.

"Τη Λάσκαρη τη γνώρισε όταν έπαιζαν μαζί στο 'Μαριχουάνα Στοπ'. Τότε τρελάθηκε ο άνθρωπος. Το παθαίνει αυτό οποιοσδήποτε όταν ερωτευτεί. Αυτό έπαθε όταν γνώρισε τη Ζωή. Και ξέχασε και σπίτι και δουλειά και συνεργάτες και τα πάντα και έφυγε μαζί της. Η Στέλλα η καημένη, τότε που έφυγε με τη Δούκισσα, προσπάθησε, έτρεξε, τον 'κυνήγησε' και τον κατάφερε να έρθει πίσω… [...] Τρία χρόνια έρωτας, πάθος και λατρεία. Μα και τρέλα και στενοχώρια και αγωνία. Έρωτας τρελός, λοιπόν, για τη Λάσκαρη. Θεά την έβλεπε και θεά την ένιωθε. Ξανθή αγαπημένη Παναγιά. Πρέπει, όμως, να πω πάλι πως καμιά γυναίκα του, εκτός από τη Στέλλα, δεν του έδειξε αυτή την αφοσίωση, αυτή την αγάπη. Τρία χρόνια με τη Λάσκαρη, λοιπόν, έρωτας και πάθος και έκσταση. Οι εραστές του ονείρου. Του ονείρου που τελείωσε και έσβησε τόσο γρήγορα. Αν εξαρτιόταν από αυτόν, αυτό το όνειρο θα μπορούσε να ήταν ατελείωτο και παντοτινό και πραγματικό. Μα αφού άλλα ονειρευόταν αυτός και άλλα μελέταγε εκείνη, το όνειρο πήρε τέλος", είχε γράψει, μεταξύ άλλων, η αδελφή του τραγουδιστή, Παναγιώτα Βοσκοπούλου, στα απομνημονεύματά της.

"Και μια μέρα βρέθηκε ως συνήθως μόνος, πικραμένος, να κλαίει. Ήταν απαρηγόρητος. Είχε κλειστεί στον εαυτό του και δεν ήθελε να βλέπει άνθρωπο. Τόσο πολύ του είχε κοστίσει. Μεταξύ αυτών που του συμπαραστάθηκαν τότε ήταν και η Μαρινέλλα…".

Το μυστικό που «θάφτηκε» το 1973 - Γιατί είχε χωρίσει η Ζωή Λασκαράκη τον Τόλη Βοσκόπουλου

Το καλοκαίρι του ’73 στην επιστροφή της από Αμερική όπου παρευρίσκεται σε μεγάλη περιοδεία του,η Λάσκαρη αποφασίζει να λήξει τη σχέση, με τον τραγουδιστή καταρρακωμένο να απομονώνεται στις καμπάνες στον "Αστέρα" της Γλυφάδας για να ξεπεράσει τον χωρισμό.

Η Κική Σεγδίτσα (σε παλαιότερο αφιέρωμα του Down Town) είχε μιλήσει για την ψυχολογική κατάσταση του Τόλη Βοσκόπουλου εκείνη την περίοδο: "Όταν ο Τόλης γύρισε από την Αμερική, πήγε στο σπίτι όπου έμεναν, στους πρόποδες του Λυκαβηττού και το έσπασε ολόκληρο. Έσκισε όλα τα φουστάνια, είχε μίσος. Και μετά εξαφανίστηκε από όλους μας. Μια μέρα τηλεφώνησα στο σπίτι της Ματούλας. Ήταν εκεί, τον βρήκα. Και μου λέει: 'Κική, τα διέλυσα όλα. Όλα έγιναν συντρίμμια. Ψυχή μου, αυτό στοίχισε όλη μου τη ζωή!'".

Τα επόμενα χρόνια πάντως, ο Τόλης Βοσκόπουλος και η Ζωή Λάσκαρη παρέμειναν δύο καλοί φίλοι, ενώ σε συνεντέυξεις τους εκφράζονταν πάντα ο ένας για τον άλλο με λόγια αγάπης, σεβασμού και θαυμασμού.