Γιατί δεν παντρεύτηκαν ποτέ Αλέξης Τσίπρας και Περιστέρα Μπαζιάνα - Η κίνησή της μετά την παραίτησή του από το ΣΥΡΙΖΑ

Το love story τους

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Το μεσημέρι της Πέμπτης 29/6, λίγες ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές, όπου το κόμμα του συγκέντρωσε 17,83%, με έναν ολιγόλεπτο λόγο ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του από το ΣΥΡΙΖΑ (δείτε εδώ το βίντεο).

Στο πλευρό του από το πρώτο λεπτό ήταν η σύντροφος του Μπέτυ Μπαζιάνα, η οποία είναι δίπλα σε κάθε του βήμα και σε κάθε του απόφαση. Στην εκπομπή “T-Live” προβλήθηκε μια φωτογραφία στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας μπαίνει στο αυτοκίνητο μετά την ανακοίνωσή του και η Μπέτυ Μπαζιάνα τον χαϊδεύει στην πλάτη, ενώ χαμογελάει δείχνοντας έτσι την στήριξή της στην απόφαση που πήρε.

Το love story του Αλέξη Τσίπρα με την Περιστέρα Μπαζιάνα

Με τον Αλέξη Τσίπρα γνωρίστηκαν στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών, όπου ήταν συμμαθητές στο ίδιο τμήμα. Συνέχισαν να είναι συμμαθητές και στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων, ενώ παράλληλα ήταν μέλη του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου, με τον Αλέξη Τσίπρα να είναι πρόεδρος.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε το 2020 στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω μίλησε εκτενώς για τη σύντροφο του, Μπέττυ Μπαζιάνα, αναφέρθηκε στη γνωριμία τους πριν από 29 χρόνια στο Λύκειο και την περιέγραψε ως έναν δυνατό άνθρωπο.

«Έχω την αίσθηση ότι η Μπαζιάνα πρέπει να ήταν ερωτευμένη μαζί μου πολύ πριν εγώ την εντοπίσω», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τους λόγους που αποφάσισαν να μην παντρευτούν με θρησκευτικό ή με πολιτικό γάμο, αλλά να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως για τη δική τους σχέση δεν θεωρεί ότι είχε κάποιο ιδιαίτερο νόημα ο γάμος, «διότι ήμασταν πολλά χρόνια μαζί».

Όπως υπογράμμισε, αποδέχτηκαν και αποφάσισαν πως η σχέση τους είναι «σύμβαση ψυχής» και το σύμφωνο συμβίωσης πέραν του ότι τους ταίριαζε ήταν απαραίτητο ώστε να τους διασφαλίσει έναντι απρόβλεπτων γεγονότων.

Η καθημερινότητα με τα παιδιά του

Σε πιο πρόσφατη συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε «Είμαστε μαζί από το λύκειο. Σίγουρα με γοήτευσε γιατί είναι γοητευτική γυναίκα, αλλά νομίζω ότι περισσότερο γοητευτική είναι η προσωπικότητά της. Νομίζω αν μας δείτε απέναντι θα καταλάβετε ποιος έχει τον πρώτο ρόλο. Έχει τον πρώτο ρόλο και αν δεν τον είχε τα πράγματα δεν θα πήγαιναν καλά. Έχουν πολλή αγάπη από εμένα τα παιδιά μου, αλλά νομίζω ότι το ελάττωμά μου ως πατέρας είναι ότι έχω μία δυσκολία να βάζω τα όρια. Αυτό τον ρόλο νομίζω ότι τον έχει η Μπέττυ», ενώ πρόσθεσε: «Έχω αναλάβει το πρωινό ξύπνημα των παιδιών. Γιατί ιδίως την περίοδο που ήμουν πρωθυπουργός μπορεί να γυρνούσα στη 1 τη νύχτα, δεν τα έβλεπα οπότε ανέλαβα να σηκώνω εγώ τα παιδιά, να τρώμε πρωινό, να φεύγουν στο σχολείο και μετά να φεύγω εγώ και το τηρούμε ακόμα αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος που με κατηγορεί συνεχώς ότι η Μπέττυ, ότι τα παιδιά πηγαίνουν συνεχώς αργοπορημένα στο σχολείο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, εξήγησε: «Στο σπίτι δεν υπάρχει τηλεόραση, την έχουμε καταργήσει. Έχουμε έναν προτζέκτορα για ποδόσφαιρο ή ταινίες. Την καταργήσαμε την περίοδο που θέλαμε να βάλουμε όριο όταν τα παιδιά έρχονται μετά το σχολείο στο σπίτι, να μην έχουν τη δυνατότητα να χαζεύουν στην οθόνη».