Με αφορμή τον χαμό του Αία Μανθόπουλου: Οι 10 ηθοποιοί της σειράς Δυο ξένοι που έχουν φύγει από την ζωή

Αιωνία η μνήμη

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Με αφορμή τον χαμό του Αία Μανθόπουλου: Οι 10 ηθοποιοί της σειράς Δυο ξένοι που έχουν φύγει από την ζωή

Με αφορμή τον χαμό του αγαπημένου ηθοποιού Αία Μανθόπουλου - σήμερα μάλιστα θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του, δείτε εδώ που και τι ώρα - το Youweekly.gr κάνει μια αναδρομή στο... παρελθόν! Ο Αίας πρωταγωνίστησε σε μια από τις πιο κορυφαίες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, τους Δυο ξένους. Κάποιοι συμπρωταγωνιστές του, λοιπόν, όπως κι εκείνος τώρα πια, δεν είναι εν ζωή... Το Youweekly.gr, λοιπόν αναπολεί...

Τα αστέρια των Δυο Ξένων

Ντένη Μαρκορά

Η αγαπημένη Ντίνα Κώνστα έφυγε από την ζωή στις 3 Ιουλίου 2022 σε ηλικία 83 ετών μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Τελευταία της επιθυμία ήταν μετά τον θάνατό της, να αποτεφρωθεί και όχι να ταφεί, κι έτσι κι έγινε. Δείτε εδώ φωτογραφίες από την τελευταία δημόσια εμφάνισή της.

Κωνσταντίνος Μαρκοράς

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος δολοφονήθηκε στις 4 Ιουνίου 2008 με 21 μαχαιριές στο διαμέρισμα όπου διέμενε στο Παγκράτι, σε ηλικία 55 ετών (δείτε εδώ την σοκαριστική φωτογραφία από το ματωμένο διαμέρισμά του που κυκλοφόρησε τότε στα μέσα). Βρέθηκε γυμνός στο σαλόνι του, μέσα σε μια λίμνη αίματος από την οικιακή βοηθό του σπιτιού, ενώ το μαχαίρι του εγκλήματος εντοπίστηκε στην κουζίνα. Στις 26 Ιουλίου 2008 ο γεωργιανής καταγωγής ,Ντέιβιντ Μουρτικνέλι, ισχυρίστηκε ότι ο ηθοποιός τον κάλεσε σπίτι του για να κάνουν ναρκωτικά και να συνεβρεθούν με γυναίκες ενώ στη συνέχεια κατηγόρησε τον Σεργιανόπουλο ότι τον νάρκωσε και του επιτέθηκε ερωτικά με εκείνον να αντιδρά και να καταλήγει στο έγκλημα. Ο Γεωργιανός δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Το 2021 έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στις φυλακές αλλά μετά από άμεση ιατρική παρέμβαση σώθηκε.

Νικηφόρος Κασιμάτης

Ο Δημήτρης Τσούπης έφυγε από την ζωή αρχές Φεβρουαρίου του 2020, σε ηλικία 88 ετών με την κηδεία του να πραγματοποιείται στο κοιμητήριο του Βύρωνα.

Μένιος Τσαπάρας

Ο Θέμης Μάνεσης έφυγε από την ζωή το 2017 σε ηλικία 72 χρονών. Η υγεία του εκείνο το διάστημα βρισκόταν σε κακή κατάσταση με τον ηθοποιό να νοσηλεύεται πολλές μέρες στο νοσοκομείο πριν εγκαταλείψει, ενώ έπασχε και από πολλά καρδιολογικά προβλήματα. Ταυτόχρονα, η θέση του ήταν δύσκολη από ψυχολογικής άποψης, καθώς είχε χάσει και τον αδερφό του πολύ πρόσφατα.

Πτέραρχος

Ο Σπύρος Καλογήρου μετά από ένα αρκετά μεγάλο βιογραφικό που έχτισε με πολύ κόπο και δυσκολίες αποφάσισε να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και περνούσε τις περισσότερες ημέρες τις ζωής του στο εξοχικό του. Πέθανε στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, στις 27 Ιουνίου 2009.

Άννα Θεοχαράκη

Το 2000 περίπου εμφανίστηκε ο καρκίνος, που τον αντιμετώπισε μόνη της, κρυφά από όλους. Η Βίκυ Βανίτα έλεγε ότι έπασχε από άσθμα θέλοντας να κρατήσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε κρυφό. Πέθανε στο διαμέρισμα όπου διέμενε στον Νέο Κόσμο στις 8 Μαρτίου 2007 από καρκίνο του πνεύμονα, σε ηλικία 58 ετών, και αργότερα την βρήκε νεκρή η μητέρα της. Στην σειρά υποδύθηκε την ψυχολόγο – ψυχαναλύτρια του Κωνσταντίνου Μαρκορά.

Τασία

Η Τζένη Παπουτσή απεβίωσε την 1η Ιουλίου του 2018 από όγκο στον εγκέφαλο, σε ηλικία 67 ετών. Στη σειρά έκανε ένα μικρό πέρασμα υποδυόμενη την Τασία, καλεσμένη στην εκπομπή της Μαρίνας Κουντουράτου.

Τάκης

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας μετά από μια μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από την ζωή στις 25 Ιουνίου του 2022. Ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός έκανε ένα γκεστ στη σειρά ως Τάκης, ένας εκκεντρικός καλλιτέχνης την έκθεση έργων του οποίου είχαν επισκεφτεί οι πρωταγωνιστές στα πρώτα επεισόδια της σειράς.

Ο συνεργάτης του Μένιου

Με αφορμή τον χαμό του Αία Μανθόπουλου: Οι 10 ηθοποιοί της σειράς Δυο ξένοι που έχουν φύγει από την ζωή

Ο Μιχάλης Γιαννάτος στη σειρά είχε το μπαρ στο οποίο δούλευαν οι γυναίκες που έφερνε ο Μένιος παράνομα από τις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ. Ο αγαπημένος ηθοποιός απεβίωσε στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 σε ηλικία 72 ετών έπειτα από καρδιακή ανακοπή, ενώπαρακολουθούσε αγώνα ποδοσφαίρου.