Αγωνιστές της ζωής: 30+1 Έλληνες που έδωσαν άνιση μάχη με τον καρκίνο μέχρι τέλους

Οι ιστορίες τους συγκίνησαν το πανελλήνιο

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Αγωνιστές της ζωής: 30+1 Έλληνες που έδωσαν άνιση μάχη με τον καρκίνο μέχρι τέλους

Δεν λέγεται τυχαία «επάρατη νόσος», αφού όλοι την απεύχονται, ενώ εκατομμύρια ανά τον κόσμο την έχουν καταραστεί επειδή πήρε από κοντά τους αγαπημένα πρόσωπα. Κάθε χρόνο πάνω από δύο εκατομμύρια άτομα διαγιγνώσκονται με καρκίνο, ξεκινώντας έτσι τον άνισο προσωπικό τους αγώνα με γενναιότητα και δύναμη ψυχής, για κάτι που θεωρείται αυτονόητο για τους περισσότερους: Η επιβίωση για μία ακόμα μέρα.

Η πρόσφατη απώλεια του Νίκου Φλωρινιώτη, μόλις λίγους μήνες μετά τον πατέρα του Γιάννη Φλωρινιώτη, ήταν μία πικρή υπενθύμιση ότι ο καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικίες ή κοινωνικές τάξεις, αλλά μπορεί να χτυπήσει την πόρτα του καθενός. Με αυτή την αφορμή θυμόμαστε άλλους 31 Έλληνες που έδωσαν τη δική τους μάχη, έφυγαν γρήγορα από κοντά μας, αλλά άφησαν τόσο έντονο το αποτύπωμά τους που δεν πρόκειται να ξεχαστούν.

Οι Έλληνες που πάλεψαν με τον καρκίνο

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Αλίκη Βουγιουκλάκη Γιάννης Παπαμιχαήλ
Με τον γιο της Γιάννη Παπαμιχαήλ
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Μία σταρ με όλη τη σημασία της λέξης, της οποίας ο θάνατος συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η κορυφαία ηθοποιός έφυγε από την ζωή στις 23 Ιουλίου του 1996, σε ηλικία 62 ετών νικημένη από τον καρκίνο, ωστόσο μέχρι σήμερα μένει ζωντανή στις μνήμες χιλιάδων ανθρώπων. Ο προσωπικός γιατρός της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Σωτήρης Αδαμίδης είχε δηλώσει: «Πιστεύω ότι αν είχε πιο νωρίς εντοπιστεί το πρόβλημα της θα μπορούσε να ήταν διαφορετική η πορεία».

Τζένη Καρέζη

Τον Μάρτιο του 1989, ενώ έπαιζε στον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχωφ, η Τζένη Καρέζη αναγκάστηκε να διακόψει τις παραστάσεις για να ταξιδέψει για εξετάσεις στο Λονδίνο, όπου της διαγνώστηκε γυναικολογικός καρκίνος. Έδωσε ακόμα μια παράσταση, το «Διαμάντια και Μπλουζ» την περίοδο 1990-1991, έκτοτε ωστόσο η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε αρκετά. Απεβίωσε στις 26 Ιουλίου 1992 τρία λεπτά πριν τα μεσάνυχτα προς 27 Ιουλίου, με τη σορό της να τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

Έλενα Ναθαναήλ

Έλενα Ναθαναήλ Ίνκα Τσαγκάρη
Με την κόρη της Ίνκα Τσαγκάρη
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Παρότι αγαπήθηκε από το κοινό, ως μία από τις ωραιότερες Ελληνίδες ηθοποιούς των 70s, η Έλενα Ναθαναήλ επέλεξε να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής της μακριά από τα φώτα, στο κτήμα της στην Εύβοια όπου συζούσε με τον βετεράνο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Τάσο Μητρόπουλο. Εκεί τη βρήκε και η επάρατη νόσος, σε επιθετική μορφή και στους πνεύμονες συγκεκριμένα, με την Έλενα Ναθαναήλ να «φεύγει» στις 4 Μαρτίου 2008. Οι γιατροί ανέφεραν ότι η ηθοποιός κατάφερε να ζήσει τους τελευταίους δύο μήνες χάρη στην επιμονή και τη θέλησή της.

Έλλη Λαμπέτη

Το 1969 η Έλλη Λαμπέτη αρρώστησε με καρκίνο του μαστού, μια αρρώστια που της στέρησε τις αγαπημένες της αδερφές. Μετά από εγχείρηση, ο καρκίνος έκανε την επανεμφάνισή του το 1980 με συνεχείς μεταστάσεις, ενώ οι χημειοθεραπείες στις οποίες υποβλήθηκε έπληξαν τις φωνητικές της χορδές, με αποτέλεσμα σταδιακά να χάσει και τη φωνή της. Άφησε την τελευταία της πνοή στις 3 Σεπτεμβρίου του 1983 στο νοσοκομείο Mount Sinai των ΗΠΑ.

Μελίνα Μερκούρη

Μελίνα Μερκούρη Ζωή Λάσκαρη
Με την αείμνηστη Ζωή Λάσκαρη
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Μία «γυναίκα-φλόγα» που δεν έχει σβήσει μέχρι σήμερα στις συνειδήσεις χιλιάδων Ελλήνων. Πέρα από το τεράστιο έργο της στο υπουργείο Πολιτισμού, που είναι πάντα επίκαιρο όταν έρχεται στο προσκήνιο η κουβέντα για τα γλυπτά του Παρθενώνα, η Μελίνα Μερκούρη έγινε γνωστή και για την αγάπη της στο τσιγάρο, που έμελλε να αποβεί μοιραία αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα το '88. Τελικά «έφυγε» στις 6 Μαρτίου 1994, στο νοσοκομείο «Μεμόριαλ» της Νέας Υόρκης και κηδεύτηκε στις 10 Μαρτίου με τιμές Πρωθυπουργού, με πλήθος κόσμου να προσκυνούν τη σωρό της στη Μητρόπολη Αθηνών για δύο μέρες.

Νίκος Κούρκουλος

Τον Ιανουάριο του 2007, έξι χρόνια μετά την πρώτη του διάγνωση με καρκίνο στο ρινοφάρυγγα, άφησε την τελευταία του πνοή ο Νίκος Κούρκουλος σε ηλικία 73 ετών. Σε εκείνο το διάστημα πάλεψε γενναία, όχι μόνο για την υγεία του, αλλά και για το Εθνικό Θέατρο όπου άφησε μία σπουδαία παρακαταθήκη. Ο αγαπημένος ηθοποιός κηδεύτηκε στου Ζωγράφου, τη γειτονιά όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Κώστας Καρράς

Κώστας Καρράς Νίκος Κούρκουλος
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Από το 2006 είχε δώσει πολλές μάχες, ενώ μέχρι το τέλος δήλωνε πως θα βγει νικητής. «Είχα καρκίνο στον προστάτη πριν από έξι χρόνια, προχώρησε κι έκανε μετάσταση στα κόκκαλα. Όχι ότι δεν θεραπεύεται, αλλά ταλαιπωρούμαι πολύ», δήλωνε τον Φεβρουάριο του 2012 αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Ο Κώστας Καρράς έφυγε από τη ζωή τρεις μήνες αργότερα, στα 76 του χρόνια.

Φώφη Γεννηματά

Φώφη Γεννηματά
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Κανείς δεν ήθελε να πιστέψει πως η Φώφη Γεννηματά έφυγε απ' τη ζωή τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, μία μέρα δηλαδή που είναι αφιερωμένη στον πόλεμο κατά του καρκίνου του μαστού, με τον οποίο διαγνώστηκε το 2008. Στα 56 της άφησε μία μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη για το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ενώ στη μνήμη της η ελληνική Πολιτεία ξεκίνησε το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για δωρεάν προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού που βοηθάει χιλιάδες γυναίκες κάθε χρόνο. Καρδιές ράγισαν στην κηδεία με τους επικήδειους των τριών παιδιών της, της Αμαλίας, του Γιώργου και της Κατερίνας.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Αλέξανδρος Νικολαΐδης
Με τη σύζυγό του Δώρα Τσαμπάζη
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Έντονα συναισθήματα και ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η επιστολή του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στα προσωπικά του social, με την οποία ανακοίνωνε πως πλέον δεν βρίσκεται ανάμεσά μας, σε ηλικία μόλις 42 ετών. Όπως ανέφερε, κλήθηκε να δώσει μία μεγάλη μάχη με ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος επιθετικού καρκίνου, γνωστού και ως καρκίνωμα NUT, ενώ παρά τους έξι μήνες προσδόκιμου ζωής που του έδωσαν, εκείνος άντεξε για δύο χρόνια, θέλοντας να χαρίσει όμορφες αναμνήσεις στη σύζυγό του και δημοσιογράφο Δώρα Τσαμπάζη, καθώς και στα δύο παιδιά που απέκτησαν, την Ελεάννα και τον Γιώργο.

Γιώργος Βασιλείου

Βαρύ το πένθος για τον αείμνηστο ηθοποιό, που έγινε ευρύτερα γνωστός από την ερμηνεία του ως «Στάθης Θεοχάρης» στη σειρά του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ζωή», και απεβίωσε το 2016. Ο Γιώργος Βασιλείου πάλεψε καιρό με τον καρκίνο, λέγοντας μάλιστα για αυτή την περιπέτεια: «Αυτό που έπαθα, το έπαθα από το τσιγάρο. Κάπνιζα δύο πακέτα την μέρα. Γι’ αυτό τώρα, όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, ένα πράγμα λέω σε όλους: “Κόψτε το τσιγάρο!”».

Κάτια Νικολαΐδου

Κάτια Νικολαΐδου
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Σε ηλικία 58 ετών άφησε την τελευταία της πνοή τον περασμένο Νοέμβριο, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Η Κάτια Νικολαΐδου είχε αποκαλύψει πριν από 20 χρόνια ότι είχε καρκίνο στους λεμφαδένες με μεταστάσεις στο μυελό και το κεφάλι, κάτι που διαγνώστηκε εντελώς τυχαία, όταν πήγε για εξετάσεις μετά από πόνους που ένιωθε όταν έκανε θαλάσσιο σκι. Τότε είχε βγει νικήτρια, μέχρι που επέστρεψε ο καρκίνος και

Ρίτα Σακελλαρίου

Στις 28 Αυγούστου του 1998 ένας πόνος στην πλάτη, την κάνει να πιστεύει ότι έχει ψύξη, αλλά όταν πάνε για εξετάσεις ανακαλύπτουν ότι είχε καρκίνο στον πνεύμονα. Η Ρίτα Σακελλαρίου ωστόσο δεν το βάζει κάτω, ξεκινά αμέσως χημειοθεραπείες και κάνει ακόμα μία περιοδεία στην Αυστραλία φορώντας περούκα. Με τον γυρισμό της από την Αυστραλία μπαίνει εσπευσμένα στο νοσοκομείο Υγεία, όπου άφησε την τελευταία της πνοή στις 6 Αυγούστου του 1999. Το βράδυ πριν πεθάνει δέχτηκε επίσκεψη από την (πρώην νύφη της) Κατερίνα Στανίση, με την τελευταία να κρατάει όσα είπαν ως επτασφράγιστο μυστικό...

Θέμος Αναστασιάδης

Θέμος Αναστασιάδης
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Μάχη ενάντια σε μία σπάνια και εξαιρετικά μορφή καρκίνου έδωσε για περίπου δύο χρόνια ο δημοσιογράφος παρουσιαστής και συνιδρυτής της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Ο Θέμος Αναστασιάδης άφησε την τελευταία του πνοή το 2019 σε ηλικία 61 ετών, μετά από μακροχρόνια νοσηλεία σε νοσοκομείο της Ζυρίχης, στην Ελβετία, γεγονός ωστόσο που είχε κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ρίκα Βαγιάνη

Η είδηση του θανάτου της στις 7 Αυγούστου 2018 βύθισε σε θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς υπήρξε από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης και του χώρου της δημοσιογραφίας. Σε ηλικία 56 ετών πέθανε η Ρίκα Βαγιάνη, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής της νοσηλευόταν στην εντατική, δίνοντας με αξιοπρέπεια τον δικό της αγώνα.

Δάκης

Δάκης
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Μετά την πρώτη εγχείριση του 2018 στο παχύ έντερο οι γιατροί του είχαν δώσει έξι μήνες ζωής, εκείνος άντεξε τέσσερα χρόνια και μέχρι λίγους μήνες πριν να χάσει την άνιση μάχη, παρέμενε ενεργός καλλιτεχνικά και έδινε live συναυλίες με τη βελούδινη φωνή του. Σε καμία περίπτωση δεν έδειχνε την περιπέτεια που περνούσε, ενώ στους φίλους του έλεγε ότι ήθελε να «φύγει» με αξιοπρέπεια. Κάπως έτσι ο Δάκης «έφυγε» στις 29 Μαΐου 2022, παίρνοντας μαζί του «τόσα καλοκαίρια», που ύμνησε στα τραγούδια του.

Χρήστος Κυριαζής

Για δύο χρόνια πάλεψε, και με αρχοντική συμπεριφορά, απέναντι στο «τέρας», με όλους τους δικούς του ανθρώπους να δηλώνουν ότι έφυγε με το κεφάλι ψηλά. Ο Χρήστος Κυριαζής πέθανε στις 10 Νοεμβρίου 2021, σε ηλικία 68 ετών, ενώ στο πλευρό του μέχρι το τέλος βρισκόταν η σύζυγός του Σοφία.

Νίκος Παπάζογλου

Ένας από τους πλέον αγαπημένους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές, ο Νίκος Παπάζογλου έχασε τον Απρίλιο 2011 τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 63 ετών. Το τελευταίο διάστημα υποβάλλονταν σε χημειοθεραπείες, αλλά λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή βρισκόταν στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά.

Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Ρόμπερτ Ουίλιαμς
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Βίοι παράλληλοι με τον αγαπημένο του φίλο και συνάδελφο, τον Δάκη. Την ίδια χρονιά, για πέντε μήνες, και ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς έδινε διακριτικά τη δική του πάλη, μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή, στις 21 Αυγούστου 2022. Ο αγαπημένος τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης έφυγε στον ύπνο του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τη σύζυγό του Αμαλία Δημητριάδου και τα τρία τους παιδιά, Αλέξανδρο, Ιλένια και Μάρθα, μαζί με χιλιάδες θαυμαστές που αγάπησαν τη μουσική του...

Κώστας Τσάκωνας

Για πέντε χρόνια πάλευε, και δεν έχασε λεπτό το χαρακτηριστικό του χιούμορ. Όπως δήλωνε: «Δεν το βάζω κάτω. Το παλεύω γιατί ξέρω ότι κάποια στιγμή όλοι θα φύγουμε από τη ζωή. Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα». Η μοιραία στιγμή ήρθε για τον Κώστα Τσάκωνα στις 4 Νοεμβρίου 2015, σε ηλικία 72 ετών, ενώ είχε προηγηθεί και σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που επιδείνωσε ακόμα περισσότερο την κατάσταση της υγείας του.

Σάκης Μπουλάς

Σάκης Μπουλάς
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Ήταν 21 Φεβρουαρίου του 2014, όταν έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Σάκης Μπουλάς, σε ηλικία 60 ετών, έπειτα από μεγάλο αγώνα. Ο θάνατός του προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση, ενώ οι τελευταίες παραστάσεις στην Ακτή Πειραιώς, όπου εμφανιζόταν πριν επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του, ήταν αφιερωμένες σε εκείνον. Ήταν δική του επιθυμία, ακόμα και αν συμβεί το μοιραίο, να μην σταματήσουν τις παραστάσεις.

Νατάσα Μανίσαλη

Μία ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Καρκίνου, στις 5 Φεβρουαρίου 2016 η Νατάσα Μανίσαλη έχασε την μάχη, σε ηλικία 55 ετών, ενώ από την ίδια ασθένεια είχε χάσει και τον πατέρα της λίγα χρόνια πριν. «Ένα πράγμα τόσο απλό μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο, αν το αφήσεις. Χρόνια ολόκληρα είχα ενοχλήσεις κολίτιδας, φουσκώματα και πόνους. Μην διστάσετε να κάνετε εξετάσεις», έλεγε αναδεικνύοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Τζέση Παπουτσή

Τζέση Παπουτσή
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Λίγοι γνώριζαν τις δύσκολες στιγμές που περνούσε για δύο μήνες, όσο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου και άφησε την τελευταία της πνοή. Εκείνο το διάστημα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για την Τζέση Παπουτσή, αφού το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε από το 2012 επέστρεψε και τελικά ήταν εκείνο που της κόστισε τη ζωή, τον Ιούλιο του 2018, σε ηλικία 67 ετών.

Μίνα Αδαμάκη

Μία έντονη φημολογία στα μέσα Νοεμβρίου του 2022 ήθελε την υγεία της ηθοποιού να επιδεινώνεται, και επιβεβαιώθηκε με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο. Η Μίνα Αδαμάκη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 χρόνων, έχοντας παλέψει με τον καρκίνο με διακριτικό τρόπο, ενώ «ήσυχο» ήταν και το «αντίο» της στο κοιμητήριο του Βύρωνα, παρουσία λίγου κόσμου.

Έρρικα Μπρόγιερ

Έρρικα Μπρόγιερ
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Το 2020 έδειξε το πιο σκληρό του πρόσωπο στην οικογένεια του Κώστα Βουτσά, και στην πρωτότοκη κόρη του αείμνηστου ηθοποιού συγκεκριμένα, αφού στις αρχές Ιανουαρίου απεβίωσε η μητέρα της Έρρικα Μπρόγιερ, ενώ τον Φεβρουάριο έφυγε και ο πατέρας της από τη ζωή. «Συνήθως σε αυτές τις ηλικίες, ο καρκίνος δεν προχωράει τόσο γρήγορα. Της μητέρας μου, ήταν κάτι το συγκλονιστικό, κατέρρευσε όλο το σύστημα μέσα σε 20 μέρες», δήλωνε λίγες μέρες αργότερα με δάκρυα στα μάτια η Σάντρα Βουτσά.

Τόνυ Άντονυ

Μία περιπέτεια που τον εξάντλησε τόσο σωματικά, όσο και οικονομικά, αφού αναγκάστηκε να πουλήσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του για θεραπείες, προκειμένου να επιστρέψει στο κοινό που τόσο λάτρευε. Αν και ο Τόνυ Άντονυ συνήθιζε ως ηθοποιός και εξαιρετικός μίμος να χαρίζει γέλιο, στις 13 Δεκεμβρίου 2014 έκανε την εξαίρεση, όταν έφυγε από τη ζωή σκορπώντας θλίψη στον κόσμο.

Κώστας Ευριπιώτης

Κώστας Ευριπιώτης
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

«Απολύομαι ψαρούκλες, τα μαλλιά μου κάνω μπούκλες», έλεγε ως «Γιώργος Βλάχος» στην αξέχαστη κωμική σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά». Σαν από ειρωνεία της τύχης ο Κώστας Ευριπιώτης ήταν ο πρώτος από τους τρεις σμηνίτες που έφυγε από τη ζωή στις 30 Μαΐου 2019, παλεύοντας γενναία με τον καρκίνο για ένα χρόνο. Στο πλευρό του βρίσκονταν διαρκώς τα δύο του παιδιά Ίωνας και Αδαμάντιος, και οι δύο γυναίκες της ζωής του, η πρώην σύζυγός του Βάλια Κωστοπούλου και η τελευταία του σύντροφος Λίλιαν Μπότση...

Σταμάτης Κόκοτας

Σημάδεψε τα 60s και τα 70s, λατρεύτηκε από χιλιάδες κόσμου, και δεν φοβήθηκε ούτε τον θάνατό του. Ο Σταμάτης Κόκοτας πέθανε τον Οκτώβριο του 2022 μετά από τετραετή μάχη με τον καρκίνο, ενώ τις τελευταίες μέρες της ζωής του νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο της Βούλας έπειτα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Θάνος Μικρούτσικος

Θάνος Μικρούτσικος
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Στις 28 Δεκεμβρίου 2019 άφησε την τελευταία του πνοή ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, που αντιμετώπισε κάθε στιγμή μέχρι το τέλος με μεγαλείο ψυχής. Χαρακτηριστικό είναι πως με κάθε αφορμή ο Θάνος Μικρούτσικος προσπαθούσε να δίνει κουράγιο σε χιλιάδες κόσμο, και ποιος μπορεί να ξεχάσει την ατάκα που είχε πει, σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών: «Καρκίνε, τα έβαλες με τον λάθος άνθρωπο. Θα σε ταλαιπωρήσω φρικτά».

Στέλιος Καζαντζίδης

Το ελληνικό πεντάγραμμο σιώπησε στις 14 Σεπτεμβρίου 2001 όταν έσβησε και η φωνή του μεγάλου Στέλιου Καζαντζίδη. Τελευταίο τραγούδι που ερμήνευσε ο σπουδαίος καλλιτέχνης λίγους μήνες πριν εισαχθεί στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (με καρκινώματα στον εγκέφαλο), ήταν το «Έρχονται χρόνια δύσκολα» και ο δίσκος αυτός, ήταν και το κύκνειο άσμα του καλλιτέχνη, με δεκάδες χιλιάδες κόσμου να δίνει το «παρών» στο τελευταίο «αντίο».

Αντώνης Βαρδής

Αντώνης Βαρδής
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Το 2013 διαγνώστηκε με καρκινικό όγκο στο κεφάλι και από εκεί ξεκίνησε ένας μεγάλος αγώνας για να κρατηθεί στη ζωή. Ο Αντώνης Βαρδής τελικά κατέληξε στις 2 Σεπτεμβρίου 2014 και μετά από δυο μήνες νοσηλείας στο νοσοκομείο Υγεία, που εξέδωσε και τη σχετική ανακοίνωση. Στο πλευρό του, σε κάθε θεραπεία που ακολουθούσε βρισκόταν η οικογένειά του και άτομα από το στενό του περιβάλλον.

Βίκυ Μοσχολιού

Ακόμα μία σπουδαία λαϊκή φωνή, εκείνη της Βίκυς Μοσχολιού σίγησε σε ηλικία 62 ετών στις 16 Αυγούστου 2005. Η τραγουδίστρια έδωσε γενναίο αγώνα με τον καρκίνο στο πάγκρεας για τρία χρόνια, με πολλά χειρουργεία και μέρες νοσηλείας, ενώ πέρασε τις τελευταίες της μέρες στο σπίτι της στους Θρακομακεδόνες -όπου και κατέληξε.