Μιχάλης Κουινέλης - Ήβη Αδάμου: Η διαφορά ηλικίας και η γυναίκα που τους... χώρισε

Ο κεραυνοβόλος έρωτας και ο γάμος που... δεν έγινε

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
instagram/michalis_stavento
instagram/michalis_stavento

Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και ταιριαστά ζευγάρια του καλλιτεχνικού χώρου. Ο Μιχάλης Κουινέλης και η Ήβη Αδάμου ένιωσαν από την πρώτη στιγμή που αντάλλαξαν τα βλέμματά τους έναν έρωτα κεραυνοβόλο, που για μερικά χρόνια καταλάγιασε, δεν μπόρεσε να αντισταθεί όμως στην συνέχεια στο κάρμα της ζωής που τους ήθελε να μένουν μαζί. Η επαγγελματική αρχικά και στην συνέχεια η φιλική τους σχέση, γεννήθηκε πριν από 13 περίπου χρόνια στο X-Factor, το talent show που εκείνη είχε πάρει μέρος σαν διαγωνιζόμενη και ήταν ακόμα μια νεαρή μαθήτρια μόλις 16 χρονών.

Ο Μιχάλης Κουινέλης βρέθηκε καλεσμένος στα γυρίσματα μια και τα κορίτσια που έπαιρναν μέρος στον διαγωνισμό ταλέντων θα ερμήνευαν τραγούδια των Stavento. Κάπως έτσι, τόσο απλά, έγινε η πρώτη τους γνωριμία και ο Θεός Έρωτας ξεκίνησε να «δουλεύει» δημιουργώντας την πρώτη αμοιβαία έλξη που δεν μπόρεσε να εξελιχτεί εκείνο το διάστημα, έδωσε όμως πολύ αργότερα... ραντεβού μαζί τους.

Δυο χρόνια μετά από την πρώτη επαγγελματική συνάντησή τους ξαναβρέθηκαν, όταν η Ήβη πέρασε στο Πάντειο. Σπούδαζε και δούλευε μαζί, συνέχισε όμως να διατηρεί φιλικές επαφές με τον Μιχάλη Κουινέλη. Εξάλλου δεν της άφηνε και πολλά περιθώρια ελευθερίας και ανεξαρτησίας ο αυστηρός μπαμπάς της που την συνόδευε παντού και την παρακολουθούσε σε κάθε της βήμα θέλοντας να προστατεύσει την κόρη του. Παρά την αυστηρή επιτήρησή του όμως, δεν μπόρεσε καθώς φάνηκε στην συνέχεια να αναχαιτίσει τον έρωτα της κόρης του με τον Μιχάλη που είχε ήδη πάρει τον δρόμο του.

Μιχάλης Κουινέλης Ήβη Αδάμου
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Με την μεγάλη τους επιτυχία «Σαν έρθει η μέρα» το ζευγάρι έκανε μαζί περιοδεία το 2010, με την συνοδεία -φυσικά- του μπαμπά, που είχε αρχίσει στο μεταξύ να έχει φιλικές σχέσεις με τον Μιχάλη και έδειχνε να τον συμπαθεί. «Σταμάτησε να με συμπαθεί και δεν μου μιλούσε όταν έμαθε για την σχέση μας», έχει πει ο ερμηνευτής που αποδίδει το ξεκίνημα του έρωτά του με την σύντροφό του σε μια... μετακόμιση! «Με φώναξε η Ήβη να την βοηθήσω στη μετακόμιση του σπιτιού της. Στο δεύτερο τραγούδι που της έγραψα, τότε βγήκε η σπίθα», ενώ για την διαφορά 14 χρόνων που τους χωρίζει δήλωσε: «Δεν ήταν πρόβλημα ότι ήταν η Ήβη μικρή, το πρόβλημα ήταν ότι εγώ ήμουν μεγάλος. Πάντα αυτό ήταν το πρόβλημα».

Η διαφορά ηλικίας και η γυναίκα που... μπήκε ανάμεσα σε Ήβη και Μιχάλη

Παρά όμως την σχετικά μεγάλη διαφορά ηλικίας, το ζευγάρι μέχρι και σήμερα δηλώνει ερωτευμένο και αχώριστο αφού έχουν περάσει 10 χρόνια που είναι μαζί. Η Ήβη μάλιστα έχει πει σχετικά με αυτό ότι για τον Μιχάλη έχει κάνει την «επανάστασή» της σε όποιον τολμούσε να της πει οτιδήποτε για αυτόν: «Είναι ένας άντρας προστατευτικός που τον ήθελα στη ζωή μου για πολλούς λόγους. Δεν σήκωνα κουβέντα για τον Μιχάλη»...

Μιχάλης Κουινέλης Ήβη Αδάμου
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Πηγή έμπνευσης για τον καλλιτέχνη και συνθέτη είναι αναμφίβολα η γυναίκα του. Το «Για σένα» είναι ένα τραγούδι που της έχει αφιερώσει εκείνος και έγραψε για αυτήν, όμως εδώ και 5 χρόνια που εκείνος ζει τον έρωτά του με μια άλλη γυναίκα διεκδικεί και εκείνη μερίδιο στις επιτυχίες του. Πρόκειται φυσικά για την κόρη τους Ανατολή, το άλλο κορίτσι της οικογένειας που επίσης του έχει πάρει τα μυαλά και της έχει γράψει μια άλλη επιτυχία το «Δικό μου» και της το έχει αφιερώσει. Η μελωδία αυτή όπως συγκεκριμένα έχει πει ο ίδιος σε συνέντευξή του, του βγήκε όταν μια μέρα την πήρε αγκαλιά και την ρώτησε «Δικιά μου είσαι εσύ», και τότε γεννήθηκε το τραγούδι που ερμήνευσε -φυσικά- η μαμά της με εκείνη την πρώτη ακροάτρια.

Η ζωή στην Αλεξανδρούπολη και ο γάμος που δεν έγινε

Η κοινή απόφαση του ζευγαριού να μετακομίσει μόνιμα και να ζήσει στον τόπο γενέτειρας του Μιχάλη Κουινέλη, την Αλεξανδρούπολη το έδεσε ακόμα περισσότερο και κανένας από τους δυο δεν το μετάνιωσε ποτέ. Οι δυο τους μοιράζουν την ζωή τους και τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις μεταξύ Αθήνας- Αλεξανδρούπολης και καταφέρνουν να ρυθμίζουν και να προγραμματίζουν τις live εμφανίσεις τους όταν χρειαστεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Στο μεταξύ ασχολούνται με την επιχείρηση που έχουν ανοίξει εκεί, ένα παραμυθένιο ζαχαροπλαστείο με γλυκές γεύσεις και δημιουργίες που του έχουν δώσει το όνομα «Pinocchio».

Μιχάλης Κουινέλης Ήβη Αδάμου
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

«Ήταν κοινή μας απόφαση να μείνουμε στην Αλεξανδρούπολη. Ο Μιχάλης πάντα με ρωτάει δεν με ζορίζει για τίποτα», έχει πει η Ήβη Αδάμου σε εμφάνισή της στο «The 2night show» στον Γρηγόρη Αρναούτογλου μιλώντας για την ζωή τους στην επαρχία, τονίζοντας ότι περνάνε υπέροχα μεγαλώνοντας το παιδί τους σε ένα περιβάλλον μακριά από την Αθήνα. Αν και ζουν σαν παντρεμένοι, εντούτοις δεν έχουν ακόμα αποφασίσει να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, θέλουν όμως ο γάμος τους να γίνει στην Αλεξανδρούπολη μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, παραδοσιακά, με ελάχιστους στενούς φίλους και συγγενείς.