Coming out: 3 διάσημοι Έλληνες που μίλησαν ανοιχτά για την προσωπική τους ζωή

«Δεν μ΄αρέσει να λέω δημόσια “ξέρετε, εγώ είμαι γκέι”»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Coming out: 3 διάσημοι Έλληνες που μίλησαν ανοιχτά για την προσωπική τους ζωή

Με αφορμή όλες αυτές τις συζητήσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό για το νέο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, σε μια Ελλάδα που πρέπει να αλλάξει, το Youweekly.gr ανατρέχει στο παρελθόν και ευτυχώς δεν είναι λίγοι οι διάσημοι Έλληνες που κατά καιρούς βγαίνουν επιτέλους μπροστά και μιλούν ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία και τις προτιμήσεις τους. Κάποιοι από αυτούς ο Νίκος Μουτσινάς, ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Δημήτρης Παπάζογλου.

Τα coming out διάσημων Ελλήνων

Νίκος Μουτσινάς

Με αφορμή την coming out συνέντευξη που είχε κάνει ο παρουσιαστής Νίκος Μουτσινάς πριν από λίγο χρονικό διάστημα (δείτε τι είχε πει εδώ για το κομμάτι των σεξουαλικών του προτιμήσεων και πως το πήραν οι γονείς του), όταν βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Μπέτυ Μαγγίρα η παρουσιάστρια ξεκίνησε την κουβέντα ρωτώντας τον γιατί τώρα. Γιατί θέλησε να ανοιχτεί τόσο πολύ εκείνη την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

«Το έκανα γιατί έτσι κι αλλιώς νιώθω καλύτερα. Είμαι σε μια φάση στη σχέση μου με τον κόσμο που τα’ χουμε βρει, αυτή η αίσθηση είναι η δική μου. Το κομμάτι, είμαι gay, δεν είμαι gay, δεν αφορά κανέναν και δεν πρέπει. Είμαι σε μια φάση που δεν με ενδιαφέρει καθόλου (τι θα πει ο κόσμος) μιλώντας όμως αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει αυτή η πιθανότητα κάποιος – κάποια να ακούσει κάτι και να πάρει μια δύναμη», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μουτσινάς.

«Είμαι μόνος μου. Που να ξέρω αν θέλω σχέση τώρα, άσε με. Ποιος σύντροφος τα δίνει όλα στην σχέση του; Μη λέτε τα δίνω όλα, ούτε ότι θέλω να ζήσω το πάθος. Συνήθως δίνουμε για να πάρουμε, 99%. Άμα δεν πάρεις αυτό το ένα μπορεί να πάθεις κακό μέσα σου. Δεν υποβαθμίζει την σχέση αν δεν τα δώσεις όλα. Δεν θεωρώ ότι έχει πολύ ενδιαφέρον το 100% πουθενά. Οφείλουμε να κρατάμε και για εμάς. Αν δεν προστατέψω εγώ τον εαυτό μου, στα δώσω όλα κι εσύ μετά φύγεις; Είναι φροντίδα προσωπική αυτό.»

Όσον αφορά την υιοθεσία δήλωσε: «Δεν είναι εύκολο. Με ξεπερνάει το γεγονός σαν αποτέλεσμα ότι στο τέλος της ημέρας προτιμάτε τα παιδιά αυτά να μείνουν σε ένα ίδρυμα παρά σε ένα σπίτι. Γιατί δεν παίρνουν κοινωνικούς λειτουργούς για να ανθήσει αυτό το επάγγελμα και να έχεις έναν κοινωνικό λειτουργό να βλέπει κάθε λίγο τι γίνεται! Είμαι σε ενέργειες, θα δούμε τι θα γίνει, μπορεί να μην είναι και τυχερό. Δεν αγχώνομαι. Η μαμά μου ήθελε να βρούμε μια γυναίκα να μας κάνει ένα παιδί και να φύγει από την ζωή μας.»

Γιώργος Καπουτζίδης

Καλεσμένος στην εκπομπή «Τετ α Τετ» του Alpha Κύπρου βρέθηκε πριν από λίγο καιρό ο Γιώργος Καπουτζίδης. Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος αναφέρθηκε μέσα σε όλα και στο θέμα του coming out και της ομοφυλοφιλίας.

«Νιώθω ότι το μεγαλύτερό μου επίτευγμα είναι η ελευθερία και η ανεξαρτησία μου. Η σχέση με τους γονείς μου ήταν πάντα καλή. Δεν υπήρχαν δηλαδή ποτέ άσχημες αντιδράσεις λόγω της σεξουαλικότητάς μου».

Αναφορικά με το αν κόστισε η επιλογή του να βγει και να μιλήσει δημόσια για την σεξουαλική του ταυτότητα, ανέφερε:

«Το κόστος φαντάζομαι έχει να κάνει με την εμπορικότητα που μπορεί να έχει το όνομά μου. Κάποιοι θα πουν ότι εμένα αυτός ο άνθρωπος δεν μου αρέσει πια, δεν θέλω να τον ξαναδώ. Δεν πειράζει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πια σε όλες τις σειρές και όλες τις ταινίες η ομοφυλοφιλία αντιμετωπίζεται σαν κάτι πολύ δραματικό. Εγώ δηλαδή το πρωί δεν ξυπνάω και λέω: αχ Θεέ μου, πάλι γκέι ξύπνησα».

Αναφορικά με το αν είναι εύκολος ή δύσκολος ως άνθρωπος κατά την άποψή του; Ο Γιώργος Καπουτζίδης απαντά: «Σαν Γιώργος είμαι εύκολος. Η δυσκολία είναι το «Καπουτζίδης» είναι η αλήθεια. Μπορεί να είναι λίγο ζόρικο για τον άνθρωπο που είναι μαζί μου. Είμαι 100% ο εαυτός μου και δεν χαμπαριάζω και εύκολα».

Δημήτρης Παπάζογλου

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε Δημήτρης Παπάζογλου. Ο γνωστός χορευτής και χορογράφος ήταν άκρως αποκαλυπτικός και δεν δίστασε να μιλήσει για όλους και για όλα.

«Δεν έκρυψα ποτέ αυτό που μπορεί να ήμουν αλλά δεν βγήκα με σημαίες να ουρλιάζω. Δεν μ΄αρέσει να λέω δημόσια “ξέρετε, εγώ είμαι γκέι”. Ε και; Ένας straight λέει εγώ είμαι straight; Και επίσης οι άνθρωποι που με έχουν θαυμάσει και έχουν πληρώσει ένα εισιτήριο και τους έχω γοητεύσει για οτιδήποτε έχω κάνει στην πορεία μου δεν μπορώ να απομυθοποιώ αυτό που έχουν εισπράξει. Όταν ένας άνθρωπος με θαύμασε, επειδή με είδε να χορεύω και του δημιούργησα μία αίσθηση, δεν μπορώ να του πετάω έναν ρεαλισμό στη μούρη»

Όταν εμείς οι θεατρίνοι καλλιεργούμε το κοινό, δεν μπορούμε ταυτόχρονα να το γδέρνουμε αυτό που έχουμε καλλιεργήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπάζογλου.

Δείτε εδώ 9 ακόμη διάσημους Έλληνες που παραδέχτηκαν πως είναι γκέι!