Κανάκης - ΣΚΑΪ: Το παρασκήνιο μιας άγριας κόντρας!

Νέο ραντεβού στα δικαστήρια

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Κανάκης - ΣΚΑΪ: Το παρασκήνιο μιας άγριας κόντρας!

Ο πόλεμος μεταξύ του Αντώνη Κανάκη και του ΣΚΑΪ καλά κρατεί και όπως όλα δείχνουν μετά και τις νέες σκληρές δηλώσεις εκατέρωθεν, θα δώσουν νέο ραντεβού στα δικαστήρια όπου θα προσφύγει η ομάδα των Ράδιο Αρβύλα για να υποστηρίξει εκ νέου τις θέσεις της. Ο Αντώνης Κανάκης στην εκπομπή του “Ράδιο Αρβύλα” στον ΑΝΤ1 μετά την απόφαση του δικαστηρίου και σχετικά με την κόντρα του με τον ΣΚΑΪ που είχε ξεκινήσει το 2020, άφησε σαφείς αιχμές για το κανάλι και τις σχέσεις που έχει με όργανα της Δικαιοσύνης, ενώ το κανάλι με την σειρά του του απάντησε: «Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν χαρίζει 2,5 εκατομμύρια ευρώ επειδή λέγεσαι Αντώνης Κανάκης και όλα νομίζεις ότι όλα πρέπει να λειτουργούν υπέρ σου»

Ο Αντώνης Κανάκης είχε προσφύγει στην Δικαιοσύνη και ζητούσε να ακυρωθεί η σύμβασή του με τον ΣΚΑΪ που είχε ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2020 ενώ ήθελε να τους καταβληθεί ως αποζημίωση το ποσό 2.232.927 ευρώ στην εταιρεία και 250.000 ευρώ στον ίδιο. Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του παρουσιαστή και της εταιρείας κρίνοντας νόμιμη την καταγγελία της σύμβασης, άφησε ανοιχτή την δυνατότητα στον ΣΚΑΪ να διεκδικήσει πίσω το ποσό άνω των 250.000 ευρώ από τους αντίδικους για εκπομπές που δεν παρέδωσαν ποτέ. Επιπλέον υποχρεώνει τον Αντώνη Κανάκη και την εταιρεία του TONY PRODUCTIONS να καταβάλλει δικαστικά έξοδα ύψους 15.298 ευρώ.

Κανάκης – ΣΚΑΪ: Πως ξεκίνησε το παρασκήνιο της κόντρας

Μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του Αντώνη Κανάκη από τον ΑΝΤ1, τον Δεκέμβριο του 2018 ο ΣΚΑΪ με ένα διετές συμβόλαιο που θα έληγε τον Ιούνιο του 2020, ανακοίνωνε την συνεργασία με τον παρουσιαστή και την ομάδα του και την έναρξη των δυο εκπομπών “Ράδιο Αρβύλα” και “Βινύλιο” στην late night ζώνη του σταθμού κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Η πρεμιέρα της ομάδας είχε οριστεί περίπου στις αρχές Νοέμβρη, όπως συνήθως έκανε η συγκεκριμένη ομάδα.

Ήταν το διάστημα που ο Αντώνης Κανάκης περίμενε να γεννηθεί το δεύτερο παιδί του και έτσι πήρε μια μικρή αναβολή, η οποία στην συνέχεια ανανεωνόταν διαρκώς. Οι πρώτοι τριγμοί στην σχέση τους με το κανάλι είχαν ήδη ξεκινήσει, μάλιστα κάποιοι υποστήριζαν τότε ότι ο Αντώνης Κανάκης δεν επρόκειτο να δεχτεί να συνυπάρξουν οι εκπομπές του με το “Big Brother”, παρόλα αυτά και οι δυο πλευρές διέψευδαν κατηγορηματικά τις φήμες αυτές.

Ομάδα “Ράδιο Αρβύλα” και η πρεμιέρα “φάντασμα”!

Τον Ιανουάριο που επρόκειτο να γίνει η πρεμιέρα του Αντώνη Κανάκη αναβλήθηκε χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση για πολλοστή φορά, ενώ ξαφνικά στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook, οι Ράδιο Αρβύλα, στις 21 Ιανουαρίου ανακοινώνουν την διακοπή της συνεργασίας τους με τον ΣΚΑΪ.

Το κείμενό τους ανέφερε τα εξής: «Όλον αυτόν τον καιρό, μας έχετε βομβαρδίσει με μηνύματα για το πότε θα ξεκινήσουν οι εκπομπές μας και ειλικρινά σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το ενδιαφέρον. Σήμερα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι δεν θα συνεχίσουμε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Για την ώρα επιλέγουμε να μην εισέλθουμε σε λεπτομέρειες. Θα το κάνουμε μόνο εάν το κρίνουμε απαραίτητο.

Ένα αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε στην παρούσα φάση: πως τα όσα εισπράξαμε σε επίπεδο γεγονότων και συναλλακτικού ήθους από τον ΣΚΑΪ κατά την διάρκεια της σύντομης αυτής συνεργασίας, είναι πρωτόγνωρα για εμάς στα 31 χρόνια που εργαζόμαστε στην τηλεόραση. Τα όσα δε, έχουν γραφτεί από ένα μέρος του Τύπου το προηγούμενο διάστημα σχετικά με τους λόγους που δεν έχουν ξεκινήσει οι εκπομπές μας, τα παρακολουθούμε τόσο καιρό σιωπηλοί, αφού κανένας δεν επικοινώνησε μαζί μας, αλλά προφανώς περιορίστηκαν στην όποια πληροφόρηση είχαν από την πλευρά του ΣΚΑΪ. Ενημερώνουμε πλέον πως όλα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»

Καλησπέρα σε όλους. Όλον αυτόν τον καιρό, μας έχετε βομβαρδίσει με μηνύματα για το πότε θα ξεκινήσουν οι εκπομπές...

Posted by Radio Arvila on Tuesday, January 21, 2020

Τα στελέχη του ΣΚΑΪ ενημερώθηκαν μέσα από τα social της ομάδας έκπληκτοι για την διακοπή της συνεργασίας και παραθέτοντας μέιλ και φράσεις από συνομιλίες που είχε ο Αντώνης Κανάκης με το κανάλι και τα στελέχη του Εύη Κουτσαυτάκη και Λοίζο Ξενόπουλο έδωσαν την δική τους σκληρή απάντηση λέγοντας: «Ο ίδιος ο Αντώνης Κανάκης έθεσε τον εαυτό του εκτός ΣΚΑΪ. Ο σταθμός από την πρώτη ως και την τελευταία μέρα ήταν τυπικός στις συμβατικές υποχρεώσεις του, την ίδια στιγμή που εκείνος δεν τις τήρησε. Μετά από συνεχείς αναβολές και παράλογες απαιτήσεις ήρθε αυτή η ανακοίνωση από την πλευρά του για να οριστικοποιήσει την διακοπή της συνεργασίας του ΣΚΑΪ με την ομάδα του»

Στο συμβόλαιό τους (1+1) υπήρχε η πρόβλεψη ότι σε περίπτωση που δεν έβγαιναν οι εκπομπές του “Ράδιο Αρβύλα” και “Βινύλιο” στον αέρα δεν θα υπήρχε αμοιβή. Ωστόσο αυτό δεν σήμαινε ότι δεν θα αμειβόταν ο Κανάκης λόγω της αποκλειστικής συνεργασίας του με τον ΣΚΑΪ.

Το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρεαν μέσα από το κανάλι, τα στελέχη είχαν στενή αλληλογραφία και αντάλλασσαν μέιλ με τον παρουσιαστή προκειμένου να βρουν τον τρόπο και να επιστρέψουν στο πρόγραμμα του καναλιού, όμως ο Αντώνης Κανάκης είχε ζητήσει συγκεκριμένο lead in και έθεσε και άλλες προϋποθέσεις προκειμένου να ξεκινήσει, ακόμα και για τα σποτάκια που θα προβάλλονταν ανάμεσα στις εκπομπές είχε αντιρρήσεις και αρνήσεις που τελικά δεν δέχτηκε ο ΣΚΑΪ και προσέφυγε στην Δικαιοσύνη.