Βίσση - Νταλάρας: Πως ο έρωτας έγινε άσβεστο... μίσος - Όταν ο γαμπρός το έσκασε και σχόλασε ο γάμος!

Από τα πιο hot ειδύλλια της εποχής

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

Οι συζητήσεις το τελευταίο διάστημα γύρω από το όνομα του Γιώργου Νταλάρα δεν έχουν τελειωμό. Ο καλλιτέχνης, αν και δεν μας είχε συνηθίσει μέχρι σήμερα, σε δηλώσεις και συνεντεύξεις στους δημοσιογράφους, έδειχνε λαλίστατος για δυο λόγους, αφενός μεν για να διαφημίσει την κυκλοφορία του νέου του cd, αφετέρου δε γιατί ήθελε να διαφωνήσει με τους δημοσιογράφους και πως χειρίζονται τους επώνυμους.

Η στάση του αυτή άνοιξε τον ασκό του Αιόλου προς διάφορες πλευρές και έφερε ξανά στο προσκήνιο από το παρελθόν πολλές κόντρες του, μια από αυτές ήταν και με την Άννα Βίσση, και μια αποκάλυψη. Όχι ότι οι δυο τους ήταν ζευγάρι, αλλά, ότι η αιτία των κακών σχέσεών τους οφείλεται σε έναν γάμο που δεν έγινε ποτέ γιατί ο γαμπρός το έσκασε... Έτσι ξεκίνησαν όλα...

Ο έρωτας του Γιώργου Νταλάρα και της Άννας Βίσση ξεκίνησε το 1973. Εκείνη ήταν 17 χρονών όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό τραγουδιού στην Κύπρο, δηλώνοντας ψεύτικη ηλικία. Η πρώτη εταιρεία που της έκανε κρούση για συνεργασία ήταν η Λύρα, εκείνη όμως τότε ρώτησε: «Που είναι ο Νταλάρας; Στην Minos μου είπαν, στην Minos θα πάω»

Η Άννα Βίσση

Προφανώς και τα βόλεψε έτσι η μοίρα, ώστε να πέσουν πάνω στον Νταλάρα μπαίνοντας στην εταιρεία, ενώ εκείνη συνοδευόταν από την μητέρα της Σοφία που εκτελούσε χρέη μάνατζερ. Το νερό μπήκε κατευθείαν στο αυλάκι...

Για την απόλυτη ήταν ο πρώτος άντρας της ζωής της. ΣΕ ΟΛΑ, όπως έχει πει η ίδια σε συνέντευξή της με ειλικρίνεια: «Ήμουν παιδάκι και ο Γιώργος για μένα ήταν το παν. Θεωρούσα πως ότι έλεγε ήταν το σωστό, μέχρι που κατάλαβα ότι δεν ήταν ακριβώς έτσι. Παρόλα αυτά κάπου τον θυμάμαι με τρυφερότητα. Ήταν ο πρώτος άντρας στην ζωή μου. Σε όλα!».

Η συνέχεια μεταξύ τους, λίγο πολύ γνωστή. Η Άννα Βίσση υπηρέτησε το έντεχνο πολιτικοποιημένο τραγούδι, πήγαινε τα πρωί σχολείο και το βράδυ εμφανιζόταν σε μπουάτ της Πλάκας δίπλα στον μέντορά της και μαζί έκαναν σημαντικές συνεργασίες στην δισκογραφία, ερμηνεύοντας Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Ρίτσο και Σταύρο Κουγιουμτζή.

Τι και αν λένε ότι πίσω από ένα άσβεστο μίσος υποβόσκει ένας ανεκπλήρωτος έρωτας, στην περίπτωσή τους δεν ισχύει. Οι αμοιβαίες φιλοφρονήσεις που έλεγαν στην αρχή της γνωριμίας τους ξεχάστηκαν, σήμερα όταν ο ένας βλέπει τον άλλον αλλάζει δρόμο.

Γιώργος Νταλάρας μικρός σε ηλικία

«Συνήθως οι άνθρωποι που σχολιάζουν αρνητικά τους άλλους είναι εκείνοι που δεν πέτυχαν στην ζωή τους τίποτα. Η πορεία μου και τα κεκτημένα μου ως τώρα δεν του δίνουν δικαίωμα να λέει ότι λέει. Ας ασχοληθεί με την δική του καριέρα που δεν είναι τόσο καλή τα τελευταία δέκα χρόνια» έλεγε η Άννα Βίσση σε συνέντευξή της, απαντώντας σε δηλώσεις του Νταλάρα που είχε πει: «Η Αννούλα είχε γίνει άλλος άνθρωπος».

Βίσση – Νταλάρας: Το άσβεστο μίσος όταν ο γαμπρός το έσκασε

5 χρόνια κράτησε ο έρωτας Βίσση – Νταλάρα που έστηναν την καριέρα τους και παράλληλα την κοινή τους ζωή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα όμως στο παραπέντε ακυρώθηκε ο γάμος, εξαιτίας της πεθεράς που έσκισε τις άδειες και χώρισε το ζευγάρι. Το πρωτοσέλιδο από την μεγάλης κυκλοφορίας καλλιτεχνική εφημερίδα “Αθηναικές νύχτες” του Αντρέα Κουβελογιάννη συγκεκριμένα έγραφε: «Εμπόδια στον γάμο Νταλάρα – Βίσση. Η μητέρα του έσκισε τις άδειες γάμου!» και το ρεπορτάζ μιλούσε για τον παθιασμένο έρωτά τους που δεν έβρισκε σύμφωνη την μητέρα του τραγουδιστή.

Ο γρίφος του “διαλυμένου” γάμου δεν λύθηκε από κανέναν, το βέβαιο είναι ότι το ζευγάρι τράβηξε παράλληλους δρόμους. Μερικά χρόνια αργότερα, ο Γιώργος Νταλάρας ανέβασε στο facebook μια φωτογραφία από κοινή του συνεργασία με τον Αντώνη Βαρδή και την Χαρούλα Αλεξίου, για να τιμήσει τον συνθέτη για τα 3 χρόνια από τον θάνατό του, όμως από το κάδρο της πρωτότυπης φωτογραφίας είχε κοπεί η Άννα Βίσση.

Η φωτογραφία που ο Γιώργος Νταλάρας έκοψε την Άννα Βίσση

«Νομίζω ότι η δική μου διαδρομή δεν ενδείκνυται για τέτοιες ψιλοβελονιές! Δεν μπορώ να μπω στις αγωνίες άλλων ανθρώπων. Έχω πολύ δουλειά δεν μπορώ να ασχοληθώ ούτε με τις φωτογραφίες, ούτε με τα facebook...» είπε ενοχλημένος ο Γιώργος Νταλάρας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την “κομμένη” Βίσση.

Βίσση – Νταλάρας: Οφθαλμόν αντί οφθαλμού

Οφθαλμόν αντί οφθαλμού; Σίγουρα η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν, αλλά τα λόγια που αντάλλαξαν Νταλάρας – Βίσση έμειναν στην ιστορία.

Όταν εκείνος είχε δεχτεί γιουχάισμα στις συναυλίες αλληλεγγύης που είχε διοργανώσει στην Αθήνα και στον Πειραιά και ρώτησαν την Άννα Βίσση για αυτό στο περιοδικό “Psychologies” απάντησε: «Τον σέβομαι σαν καλλιτέχνη, αλλά έχω μια προσωπική αντιπάθεια μαζί του που δεν φοβάμαι να την πω».

Ο αστικός μύθος έλεγε επίσης σαν hot gossip, ότι 22 χρόνια πριν, όταν η Άννα Βίσση με τον Νίκο Καρβέλα είχαν ανακαινίσει με δικά τους έξοδα το θέατρο “Παλλάς” για να ανεβάσουν το μιούζικαλ “Μάλα” μόλις τελείωσαν τις παραστάσεις και έμαθαν ότι το ζήτησε ο Νταλάρας για κάποιες συναυλίες, ξήλωσαν τον εξοπλισμό τους και τον πήραν πίσω, για να μην του αφήσουν τίποτα από το θέατρο – στολίδι όπως το είχαν φτιάξει.

Ο Νίκος Καρβέλας με την Άννα Βίσση