Κούγιας - Λαζόπουλος: Ο "κρυφός έρωτας" που έφτασε στα δικαστήρια

Το χρονικό της μεγάλης τους κόντρας

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

«Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια» λέει ο θυμόσοφος λαός, στην προκειμένη όμως δεν μιλάμε για κολόνια, αλλά για μια μεγάλη κόντρα που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και κορυφώθηκε 5 χρόνια πριν μέσα στο “Αθηνών Αρένα”, μεταξύ του Αλέξη Κούγια και του Λάκη Λαζόπουλου μπροστά στα έντρομα μάτια των θαμώνων, που δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Παρόντες στο συμβάν της επίθεσης που οδήγησε στα δικαστήρια, ήταν εκείνο το βράδυ και ο Αντώνης Ρέμος με την Δέσποινα Βανδή που εμφανιζόντουσαν στο νυχτερινό μαγαζί, όπως και η Μαρινέλα, κουμπάρα του Αλέξη Κούγια, που διασκέδαζε στην παρέα του Λάκη Λαζόπουλου.

Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν τότε ο Αλέξης Κούγιας επιτέθηκε στον Λάκη Λαζόπουλο πιάνοντας τον από τον λαιμό. Ο ίδιος επιβεβαίωσε την κίνησή του με μία επιστολή στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Επεισόδιο συνέβη πράγματι, όμως αυτό το επεισόδιο είναι πολύ μικρό μπροστά σε αυτά που έκανε αυτός ο άνθρωπος που έχει άλλη προσωπικότητα, άλλη δημόσια εικόνα και άλλη είναι η πραγματική του προσωπικότητα το βράδυ και στην καθημερινότητά του, όπως επίσης μπροστά σε αυτά που έκανε εις βάρος εμού και της οικογένειάς μου», ενώ χαρακτήριζε τον εαυτό του σωτήρα του Λάκη Λαζόπουλου στην υπόθεση του 2001 με το κότερο Therapy.

«Ανθρωπος αυτός, χωρίς ίχνος ντροπής, ακόμη και το χθεσινό επεισόδιο στην ανάρτησή του προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει, για να αναστήσει τη νεκρή, μετά τα όσα έχει κάνει, επαγγελματική καριέρα του, διαφημίζοντας τη νέα του εκπομπή. Δυστυχώς γι’ αυτόν η ελληνική κοινωνία τον έχει αποκαθηλώσει και γι’ αυτόν πλέον ισχύει η ρήση «δεν ζωντανεύουν οι νεκροί». Εφόσον επιθυμεί δικαστικές αντιδικίες, θα τα πούμε στα Δικαστήρια, στα οποία εγώ θα τον οδηγήσω αυτή τη φορά για τα όσα έχει κάνει εις βάρος μου» σημείωνε ο Αλέξης Κούγιας.

Αμέσως μετά σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Λάκη Λαζόπουλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μετά το συμβάν: «Ο Αλέξης Κούγιας άσκησε ξεκάθαρη πισώπλατη βία, την οποία παρακολούθησαν σχεδόν άναυδοι όλοι οι θαμώνες του νυχτερινού κέντρου και φυσικά όλη η παρέα του Λάκη Λαζόπουλου στην οποία μεταξύ άλλων ήταν ο γιατρός Ηλίας Πολυτάκης του Υγεία και κάποιοι άλλοι γιατροί. Να σημειώσουμε ότι αντίστοιχο περιστατικό, μικρότερη κλίμακας, έχει δημιουργήσει ο Αλέξης Κούγιας στο εστιατόριο Gaspar, στο Ψυχικό, όπου ο Λαζόπουλος βρισκόταν με την κόρη του και έτρωγε. Και εκεί ο Αλέξης Κούγιας επιχείρησε να κάνει τα ίδια με χθες και εκεί τον απομάκρυναν».

Η ίδια ανακοίνωση ζητούσε την παρέμβαση του δικηγορικού συλλόγου αλλά και εισαγγελέα, ενώ ο Λάκης Λαζόπουλος εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Open Tv, της νέας του τηλεοπτικής στέγης τότε, και είπε: «Όταν κάποιος παίρνει τον νόμο στα χέρια του απειλώντας τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του άλλου, ένας δρόμος υπάρχει. Αυτός της δικαιοσύνης. Αυτόν και θα ακολουθήσω. Οι δικές μου νομικές σπουδές αυτό μου επιβάλλουν. Ο νόμος ή σταματά αυτόν που απειλεί ή προστατεύει αυτόν που απειλείται. Το πρώτο δεν συμβαίνει. Παρακολουθούν ανενόχλητοι την πισώπλατη βία στο μακρύ σήριαλ της πολλαπλά εκπεφρασμένης βίαιης συμπεριφοράς του συγκεκριμένου ατόμου. Τίποτα άλλο, πρέπει να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου. Βγαίνουμε 12 Μαρτίου καλώς εχόντων των πραγμάτων».

Κούγιας – Λαζόπουλος: Ο “κρυφός έρωτας” που έφτασε στα δικαστήρια

Το επεισόδιο στο “Αθηνών Αρένα” ήταν η αιχμή του δόρατος στην μεταξύ τους κόντρα, όλα είχαν ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν, και συγκεκριμένα το 2007, τότε που η Εύη Βατίδου είχε κατηγορήσει on air τον τότε σύζυγό της Αλέξη Κούγια για ξυλοδαρμό και αργότερα το 2008, όταν ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση Κορκονέα μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ η κόντρα γιγαντώθηκε στην συνέχεια μέσα στα χρόνια που πέρασαν, με επαναλαμβανόμενες σατυρικές αναφορές του Λαζόπουλου – τις περισσότερες φορές προσβλητικές - για τον Κούγια, που είχαν να κάνουν με το ύψος του ποινικολόγου. Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια ο Λάκης Λαζόπουλος τον έχει παρουσιάσει επανειλημμένα μέσα από την σάτιρά του σαν νάνο, ενώ είναι 1,78 και έχει πει για αυτό: «Έχω γίνει στόχος bullying. Επί χρόνια χωρίς κανένα λόγο, κατάλαβε κανείς γιατί ο Λαζόπουλος σε κάθε εκπομπή του μου έκανε επίθεση; Με έλεγε κοντό. Είμαι 1,78. Με παρουσίαζε με άλλους φακούς, είμαι διαφορετικός».

Η ατάκα του Αλέξη Κούγια “Ο Λαζόπουλος είναι ερωτευμένος μαζί μου” έγραψε ιστορία... Ο γνωστός ποινικολόγος μιλώντας σε συνέντευξή του τότε στο περιοδικό “Λοιπόν” είχε αναφέρει μεταξύ άλλων μια ιστορία και ότι υπάρχει ένας “κρυφός έρωτας” όπως τον αποκάλεσε, του ηθοποιού και παρουσιαστή στο πρόσωπό του:

«Μου το είπε ο Στάθης Ψάλτης, ο οποίος είναι και παιδικός μου φίλος, γιατί έχουμε μεγαλώσει μαζί σε ένα μικρό χωριό της Κορινθίας, το Βέλο. Ως νέος δικηγόρος έκανα τα συμβόλαια του Ψάλτη, ο οποίος τότε ζητούσε να του γράφει τα κείμενα ο άγνωστος σε όλο τον κόσμο Λάκης Λαζόπουλος. Γνωριστήκαμε σε ένα μικρό σπίτι που είχε ο Ψάλτης στην Κυψέλη. Μετά άρχισε να γράφει κάποια θεατρικά έργα και πάντα είχε μέσα τον Αλέξη Κούγια. Ρώτησα τον Ψάλτη: “Τι έχει πάθει αυτός;” και μου είπε: “Είναι ερωτευμένος μαζί σου”». Ο Λάκης Λαζόπουλος τότε είχε απαντήσει στον Αλέξη Κούγια μέσω της εκπομπής του:

«Το είπε ο μαρτυριάρης. Όλα θα τα μαρτυρήσεις πια βρε κοντό σύμβολο του σεξ»; Και δεν σταμάτησε εκεί...Στο “Αλ Τσαντίρι” ο Λάκης Λαζόπουλος πολλές φορές ανέφερε τον Αλέξη Κούγια και έλεγε πολλά και διάφορα: «Έχω πει εγώ ότι ο Κούγιας είναι κοντός; Όχι βέβαια. Είναι όσο δύο φερμουάρ μεσαίου μπουφάν. Είναι δύο μπουφάν άνθρωπος! Όσο καιρό δεν ασχολούμαι στενοχωρήθηκε το καταλαβαίνω, το είχε μαράζι. Έλεγε, δεν θα παίξει κάτι σχετικά με μένα; Και πήγε και κάρφωσε τον παράνομο έρωτά μας. Εμείς έχουμε μαλλιοτραβηχτεί με την Βατίδου… Ποιος θα πρωτοπάρει αυτό τον λεβέντη… Αυτό το τιρμπουσόν…»

Δεν ήταν η πρώτη φορά στο “Αθηνών Αρένα” που ο Λαζόπουλος είχε συναντήσει σε δημόσιο χώρο τον Αλέξη Κούγια. Ο γνωστός ποινικολόγος είχε βρεθεί face to face με τον ηθοποιό μερικά χρόνια πριν σε εστιατόριο των Βορείων προαστείων και τότε είπε ότι δεν του επιτέθηκε γιατί σεβάστηκε την κόρη του Λαζόπουλου που ήταν μπροστά. «Δεν απειλώ ότι θα σκοτώσω κάποιον, αλλά ένα χέρι ξύλο έπρεπε να το φάει. Τον έχω συναντήσει σε ένα εστιατόριο στο Ψυχικό και δεν τον έδειρα, γιατί ήταν με την κόρη του. Το πρόβλημά μου είναι ότι όταν συναντώ τον Λαζόπουλο, εγώ δεν μπορώ να συγκρατηθώ» είχε πει ο Αλέξης Κούγιας τότε και συμπλήρωσε:

«Ο Λαζόπουλος έκανε ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών επί μήνες. Και με την κυρία Ντενίση το έκανε και με τον Άδωνι το έκανε. Αυτό είναι ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών, δεν είναι σάτιρα» κατέληξε.

Προφητικός αποδείχτηκε και στην συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας, αφού λίγες πριν από το περιστατικό στο νυχτερινό μαγαζί ήταν καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο “The 2night show” και δήλωνε για την σχέση του με τον Λάκη Λαζόπουλο μεταξύ άλλων, ότι σε περίπτωση που συναντιόντουσαν θα είχαν κακά ξεμπερδέματα.

Συγκεκριμένα έλεγε:

«Δεν θα εξομαλυνθούν ποτέ οι σχέσεις μας. Δεν μπορώ να συγχωρήσω τον Λαζόπουλο και εύχομαι ο θεός να μην τα φέρει έτσι και συναντηθούμε. Άρχισε μια επίθεση εναντίον μου, ξαφνικά ο Λαζόπουλος, ο οποίος και αυτός γνωρίζουμε τι προσωπική ιδιωτική ζωή έχει. Στράφηκε και αυτός εναντίον μου χωρίς κανέναν λόγο και έφτασα στο σημείο να εμφανίζομαι ως ομοφοβικός. Δεν θα εξομαλυνθούν ποτέ οι σχέσεις μας.

Δεν μπορώ να συγχωρήσω τον Λαζόπουλο και εύχομαι ο θεός να μην τα φέρει έτσι και συναντηθούμε. Αυτό που έκανε σε μένα και τα παιδιά μου για τρία χρόνια, αυτό που προσπάθησε να κάνει στη δουλειά μου, είναι πέρα από κάθε όριο. Σε κάθε εκπομπή του επί τρία χρόνια με παρουσίαζε σαν να είμαι νάνος. Είμαι 1.78. Με παρουσίασε σαν ανήθικο πρόσωπο. Παρουσίασε ένα επεισόδιο στο οποίο με χτύπησαν με σιδερογροθιά, σαν να με χτύπησε η πρώην σύζυγός μου με τακούνι» ανέφερε και διηγήθηκε μια προηγούμενη συνάντησή τους που χαρακτηριζόταν και πάλι από ένταση: «Συναντηθήκαμε μία φορά, σηκώθηκα, ήμουν έτοιμος να τον κατασπαράξω.

Του είπα “ξέρεις τι κακό έχεις κάνει σε μένα και τα παιδιά μου;”. Γυρίζει και μου λέει “είμαι με την κόρη μου” και του λέω “δεν θα σου κάνω τίποτα τώρα γιατί σέβομαι την κόρη σου, όμως, σε πέντε, σε δέκα, σε είκοσι χρόνια θα συναντηθούμε και τότε θα αντιμετωπίσεις αυτόν που προσπάθησες να καταστρέψεις. Το πρόβλημά μας δεν το λύνει η δικαιοσύνη, δεν σου έχω κάνει μήνυση, δεν σου έχω κάνει αγωγή, δεν διαμαρτυρήθηκα ποτέ, όμως, θα πληρώσεις”. Αυτό είναι δεδομένο. Και εύχομαι ο θεός να με βοηθήσει, εκείνη τη στιγμή, να μπορέσω να σκεφτώ τα αγγελούδια μου. Υπάρχουν όρια και σε αυτό δεν υπάρχει συγχώρεση».