Άντζελα Δημητρίου: Αυτός είναι ο πατέρας του γιου της, Βαγγέλη

Πού είναι και τι κάνει σήμερα ο γιος τους

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
NDP
NDP

Μια τεράστια δύναμη ψυχής και ένα μεγάλο “αγκάθι” κρύβονται πίσω από την λάμψη και τα φώτα που έλουζαν πάντοτε την Άντζελα... Το lifestory της Λαίδης του ελληνικού πενταγράμμου, εάν ποτέ γινόταν σενάριο κινηματογραφικής ταινίας στο Hollywood, θα της εξασφάλιζε σίγουρα μια άνετη οικονομικά ζωή για τα υπόλοιπα χρόνια της. Η Άντζελα Δημητρίου μίλησε για απίθανες ιστορίες που έχει περάσει, στην εκπομπή “Ενώπιος ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Πέμπτης 7/3 και έκανε πολλούς τηλεθεατές να δακρύσουν για πολλά που είπε, κυρίως για το άγνωστο (για ορισμένους) δράμα της με τον γιο της Βαγγέλη Παπαδόπουλο.

Ανήλικη ήταν, μόλις 15 χρονών, όταν ανακάλυψε ότι περίμενε το παιδί του πρώτου άντρα που αγάπησε. Ο δερματέμπορος Θωμάς Παπαδόπουλος, είναι ο έρωτας των εφηβικών της χρόνων, που εκείνη δεν θα ξεχάσει ποτέ και θα τον μνημονεύει πάντα σε συνεντεύξεις της λέγοντας: «Αυτός με έκανε γυναίκα! Ο ωραιότερος άνθρωπος της ζωής μου ήταν ο Θωμάς Παπαδόπουλος. Με έμαθε να περπατώ, να τρώω να μιλάω, με βοήθησε να ωριμάσω».

Σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, που τότε δεν συγχωρούσε και καταδίκαζε παρόμοιες συμπεριφορές, η Άντζελα Δημητρίου γέννησε το αγοράκι της. Εκείνη ήταν ένα ανήλικο κορίτσι που μόλις είχε βγει στο μεροκάματο και είχε κάνει μια μεγάλη “αμαρτία”, να αγαπήσει έναν άντρα ... Η Αγγελική Κιουρτσάκη κράτησε για λίγο το μωρό στην αγκαλιά της μετά την γέννα και σχεδόν αμέσως της το πήραν μακριά.

Η μητέρα της που ήταν συνεχώς δίπλα, της είχε εξηγήσει άλλωστε ότι η οικονομική τους κατάσταση δεν ήταν καλή, η Άντζελα έπρεπε να δουλέψει, εκείνη ήταν ο άντρας του σπιτιού, αφού ο πατέρας της τους είχε παρατήσει. Η αδερφή της μητέρας της και θεία της τραγουδίστριας, ανέλαβε τον ρόλο της μάνας για να μεγαλώσει τον γιο της Άντζελας σα να ήταν δικό της παιδί. Η Αγγελική, με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε το μωρό της και γύρισε πίσω στο “καθήκον” της και στις πίστες.

Δούλευε ασταμάτητα για να εξασφαλίζει τα προς το ζην, για όλους, η φήμη της είχε αρχίσει να μεγαλώνει και η λάμψη της επίσης, μια σκιά όμως και μια πίκρα βάραινε την ψυχή της, το άγνωστο δράμα της και ο αποχωρισμός του γιου της ήταν πάντα ένα αβάσταχτο φορτίο που κουβαλούσε. Του έστελνε δώρα και παρακολουθούσε το μωρό της να μεγαλώνει, τον φρόντιζε από μακριά, ήξερε ότι ήταν καλά αλλά δεν της έφτανε αυτό, έπρεπε να έρθει η στιγμή της αποκάλυψης.

Δείτε επίσης: Άντζελα Δημητρίου: Αυτοί είναι οι 4 πρώην σύντροφοι της - Η απιστία με μια «λουλουδού του ελέους»

Όταν η θεία της έφυγε από καρκίνο και ο Βαγγέλης- άντρας πια - έμεινε μόνος του η Άντζελα θεώρησε ότι έπρεπε να του πει όλη την αλήθεια... Μια αλήθεια που έμοιαζε με παραμύθι... Κάπως έτσι του την διηγήθηκε και αυτή όταν τον είχε μπροστά της και έτρεμε βλέποντάς τον να την παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα.

Όταν έπεσαν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου τα συναισθήματά τους ήταν ανάμικτα και μπερδεμένα, ο χρόνος είχε χαθεί...

Άντζελα Δημητρίου: Η πονεμένη ιστορία πίσω από το “Ποια θυσία”

“Και θέλω να 'ρθω να σε αρπάξω από την άλλη...” Το μεγάλο σουξέ της Άντζελας Δημητρίου “Ποια θυσία” που όλοι πιστεύουν, ότι στέλνει μηνύματα απιστίας και προδοσίας, κάνουν λάθος. Η ίδια έχει αναφέρει για την “διαφορετική” ιστορία του τραγουδιού, αποκαλύπτοντας ότι το έγραψε όταν ο γιος της ήταν 8 ημερών και αναγκάστηκε να τον δώσει...Συγκεκριμένα είχε πει:

«Το γράψαμε μαζί με τον Μάνο Κουφιανάκη και τον Χάρη Καλούδη στο σπίτι του Χάρη στις 7 το πρωί, πίνοντας πάρα πολύ κρασί. Εγώ έλεγα την ιστορία μου και ότι ήθελα να έχω τον γιο μου κοντά. 'Ολοι στην αρχή πίστευαν ότι είναι κομμάτι ερωτικό, αλλά αυτό το τραγούδι είναι γραμμένο για τον Βαγγέλη. Έπρεπε να ρωτήσω αυτή την γυναίκα: με ποιο δικαίωμα παίρνεις το δικό μου παιδί, ενώ εγώ το είχα 9 μήνες στην κοιλιά μου;»

Η σχέση της Άντζελας Δημητρίου με τον γιο της Βαγγέλη πέρασε δια πυρός και σιδήρου αρκετές φορές. Εκείνη μιλούσε για αυτή την on -off επαφή τους, που γνώρισε μεγάλες κρίσεις και στο παρελθόν, ενώ στο μεταξύ πέρασαν μεγάλα χρονικά διαστήματα που κρατούσαν αποστάσεις...

«Έχω τρία χρόνια να μιλήσω με το γιο μου και να δω τα εγγόνια μου. Είναι μια ιστορία που με στενοχωρεί πολύ, αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι. Ίσως έχει κάπου τα δίκια του. Μάνα δεν είναι αυτή που γεννά ένα παιδί, αλλά εκείνη που το μεγαλώνει και το αναθρέφει. Αν το παιδί σου δεν ζει στην καθημερινότητα μαζί σου, δε μπορείς να το αλλάξεις. Δε γίνεται έπειτα από τόσα χρόνια να αλλάξω εγώ το γιο μου ούτε ο γιος μου εμένα όμως. Άρα είμαστε μακριά και αγαπημένοι» έλεγε μεταξύ άλλων η Άντζελα σε παλαιότερή της συνέντευξη.

Σε αυτές τις περιπτώσεις διενέξεων ανάμεσά τους, το μητρικό φίλτρο της Άντζελας Δημητρίου υπερίσχυε πάντα με εκείνη να κάνει το πρώτο βήμα για να ενώνει ξανά και ξανά την οικογένεια και για να βρίσκεται δίπλα στα παιδιά και στα εγγόνια της. Σήμερα ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος έχει την δική του επιχείρηση, έφυγε πριν από μερικά χρόνια από την Ελλάδα και ζει μόνιμα στην Γερμανία με την οικογένειά του, έχει μια κόρη και έναν γιο 24 και 21 χρονών αντίστοιχα και έχει ελάχιστες επαφές με την μητέρα του, όπως και με την αδερφή του Όλγα.