Βίκυ Πρωτογεράκη: Από την Λάμψη στα έδρανα των δικαστηρίων - Η καταγωγή και το παρελθόν της

Πράγματα που δεν ξέραμε για εκείνη

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Βίκυ Πρωτογεράκη: Από την Λάμψη στα έδρανα των δικαστηρίων - Η καταγωγή και το παρελθόν της

Ποια είναι η Βίκυ Πρωτογεράκη, η συνήγορος του 23χρονου Πακιστανού που αφέθηκε ελεύθερος για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό. Η μετάβασή της από την υποκριτική στα έδρανα του δικαστηρίου, ομολογουμένως ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για όλους όσους την γνώριζαν και την έβλεπαν να πρωταγωνιστεί στην μικρή και στην μεγάλη οθόνη.

Η Βίκυ Πρωτογεράκη που βρίσκεται στα δικαστήρια, ως συνήγορος του 23χρονου κατηγορούμενου Πακιστανού, για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό, μας έκανε να ανοίξουμε το χρονοντούλαμπο της δικής της άλλοτε λαμπερής ζωής που είχε φήμη, δόξα και πολλές ανατροπές ...

Την γνωρίσαμε μέσα από επιτυχημένα σήριαλ όπως ήταν “Η Λάμψη”, “Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαίμη”, “Μαρία η άσχημη” , ενώ στην μεγάλη οθόνη πήρε μέρος στις ταινίες “Γαμήλιο πάρτι”, “Fishtale” “Peppermint”, όπως και στο θέατρο έχει κάνει πολλές και αξιόλογες συνεργασίες.

Η Βίκυ Πρωτογεράκη γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή συνήθιζε να παίζει το αγαπημένο της παιχνίδι και να παριστάνει ότι κάνει... μηνύσεις. Ταυτόχρονα ιδιαίτερα ταλαντούχα, ανέβαζε παραστάσεις με τα παιδιά της γειτονιάς της, δείχνοντας την αδυναμία που είχε στην υποκριτική, ενώ οι γονείς της ήθελαν να γίνει δικηγόρος. Μεγαλώνοντας όπως φάνηκε εκ των υστέρων εκπλήρωσε και την δική της επιθυμία αλλά και των γονιών της. Η ίδια έχει πει σχετικά:

Λίνα Μαρκάκη και Βίκυ Πρωτογεράκη αποτέλεσαν δυο υπέροχες παρουσίες τα πρώτα χρόνια στην λάμψη και υποδύθηκαν τις αδελφές

Posted by Η Λάμψη TV on Friday, December 7, 2018

«Το θέατρο με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στη νομική, γιατί με έχει μάθει να ρισκάρω. Η υποκριτική είναι ρίσκο. Στη δικηγορία βλέπω τον ανθρώπινο πόνο και αυτό με έχει κάνει να είμαι πολύ προσγειωμένη. Δεν υπάρχει δηλαδή καμμία περίπτωση να ψωνιστώ με την δημοσιότητα. Η δημοσιότητα έρχεται από την τηλεόραση, αλλά εγώ, δεν κάνω τηλεόραση για να γίνω γνωστή. Το κάνω γιατί πραγματικά οι δουλειές που συμμετέχω μου αρέσουν πολύ».

Βίκυ Πρωτογεράκη: Ποια είναι η συνήγορος υπεράσπισης του 23χρονου Πακιστανού

Από το 1998 και μετά μοιράζει την ζωή της ανάμεσα στην υποκριτική και τα δικηγορικά έδρανα. Η Βίκυ Πρωτογεράκη μαζί με την Λίνα Μαρκάκη ήταν από τα πρώτα λαμπερά πρόσωπα που έγιναν γνωστά μέσα από την δημοφιλή σειρά του Νίκου Φώσκολου στον ΑΝΤ1,“ Η Λάμψη” όταν υποδύθηκαν τις δυο αδερφές. Πολλά χρόνια αργότερα η Βίκυ Πρωτογεράκη με αφορμή τις αποκαλύψεις και τα ονόματα που είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας την περίοδο του κορωνοιού για κακοποιητικές συμπεριφορές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις, είχε μιλήσει για την δική της εμπειρία στην “Λάμψη” και είχε πει σχετικά για την σχέση της με τον Νίκο Φώσκολο και το κλίμα που επικρατούσε:

«Ένας από τους λόγους που έφυγα μόνη μου, ήταν γιατί δεν ήθελα να κλαίω στη σκηνή δεν μπορούσα. Ο Νίκος Φώσκολος δεν ερχόταν ποτέ στο πλατό, άλλοι σκηνοθετούσαν. Εμένα με έβγαζαν “μαύρη” και όταν μιλούσα ήμουν στο σκοτάδι. Αν συνέχιζα δεν θα χαλούσα το όνομά μου, θα χαλούσα την υγεία μου” και συνέχισε: “Δεν θέλω να το πω αυτό, γιατί έχει πεθάνει ο άνθρωπος και έχει συγχωρεθεί. Απλά έγινε κάτι το οποίο με ενόχλησε. Ήταν ηθικής φύσεως. Από κανέναν συντελεστή δεν ένιωσα κάποιο φλέρτ ή κάποια πονηρή πρόταση παρά από τον ίδιο τον βασικό. Τον Νίκο Φώσκολο, αν ζούσε ο Νίκος Φώσκολος θα είχαν γίνει πολλές καταγγελίες εις βάρος του, είχα ακούσει διάφορα πράγματα».

Η ίδια είχε αναφερθεί αργότερα και σε άλλη συνέντευξή της, σε δικές της τραυματικές εμπειρίες με δυο σκηνοθέτες, χωρίς όμως να τους κατονομάζει, και είχε αναφερθεί στην σεξουαλική παρενόχληση και και στην ψυχολογική πίεση που είχε υποστεί. Όπως περιέγραψε ο ένας της ζήτησε να περάσει από το κρεβάτι του για να της δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο και ο άλλος την αιφνιδίασε με απρεπείς πράξεις. «Ευθαρσώς μου είχε πει, δια τηλεφώνου, ότι όποια κοπέλα παίζει σε μένα, στα σήριαλ μου, περνάει και από το κρεβάτι μου. Και μετά από αυτό βεβαίως του έστειλα δέκα τριαντάφυλλα και ένα γράμμα και τον παρακαλούσα να με απαλλάξει, με τρόπο ευγενικό» περιέγραφε η Βίκυ Πρωτογεράκη

Στην συνέχεια η ηθοποιός και δικηγόρος, όταν αναφέρθηκε στον Πέτρο Φιλιππίδη και στις κατηγορίες που είχαν ακουστεί για εκείνον από διάφορες ηθοποιούς, είχε τοποθετηθεί υπέρ του ηθοποιού και σκηνοθέτη, είχε αυτοπροταθεί για να τον υπερασπιστεί στο δικαστήριο και είχε πει χαρακτηριστικά:

«Θα έπεφτα από τα σύννεφα αν θεωρούσα ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης τα έκανε αυτά, δεν το πιστεύω, είναι πολύ παρατραβηγμένα. Έπρεπε αυτοί που κατηγορούν να έρθουν σε επαφή με αυτόν τον άνθρωπο που θεωρούν ότι τους το έκανε και να μιλήσουν μαζί του, βεβαίως και θα υπερασπιζόμουν τον Φιλιππίδη στο δικαστήριο, δεν έχει κάνει κανέναν φόνο”.

Το ίδιο όμως υπερασπιστική γραμμή είχε κρατήσει και για τον Δημήτρη Λιγνάδη για τον οποίο είχε πει: “Τον γνωρίζω πολλά χρόνια όπως και τον πατέρα του, στενοχωρήθηκα όταν έσκασε όλο αυτό. Έχει τεράστια μόρφωση ο άνθρωπος αυτός που δεν την έχει ο καθένας. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάνει πραγματικά χειρότερα πράγματα και έχουν απαλλαχθεί, δεν έχει ασχοληθεί ποτέ κανείς μαζί τους. Βεβαίως και θα τον υπερασπιζόμουν στο δικαστήριο, γιατί δεν θεωρώ ότι είναι παιδόφιλος. Αυτό που λένε».